KUŞADASI TİCARET ODASI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISINDA YERLİ TURİSTİN ÖNEMİ VURGULANDI

6 ayda bir yapılması gereken Meslek Komiteleri Ortak Toplantısının ikincisi, 26.09.2013 Perşembe günü Kuşadası Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın başkanlığında gerçekleşen ve Komite Üyelerinin katıldığı 2013 yılının son toplantısı, genel olarak sezon sonu değerlendirmeleri ile geçti.

Toplantıda yerli turizmin önemi, Kuşadası’ndaki trafik sıkışıklığı, Kongre Merkezi’nin Kuşadası’na getireceği katkılar ve Güvercinada’nın karşısındaki otopark ve onun üzerindeki araziye yapılması önerilen Amfi Tiyatro’nun önemi konuları ana başlıklar olarak görüşüldü.

Sezon sonu değerlendirmesi yapan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın %95 turizme bağlı bir ilçe olduğunu ve bu yıl yerli turistte ciddi artış olduğunu söyledi. Kuşadası’nın iç piyasada talep görmesinin büyük avantaj olduğunu belirten Akdoğan; bunun her sektöre fayda sağladığını, günübirlikçilerle de yerli turistin Kuşadası’nda ciddi bir katma değer yarattığını dile getirdi ve turiste davranış şeklinin önemine değinerek, yerli turistin küstürülmemesi gerektiğini, bunun için de tüm kurum ve kuruluşlara, Kuşadası’nda yaşayan ve iş yapan herkese iş düştüğünü belirtti.

TİCARET ODASI’NIN UYARILARI DİKKATE ALINMALI

Kuşadası’ndaki trafik sıkışıklığının da gündeme geldiği toplantıda, bunun en büyük sebebinin kurum ve kuruluşların Marina, Güvercinada ve Vergi Dairesi arasında kalan 2 kilometrekarelik alana sıkışmasından kaynaklandığını söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; her sektörden üyesi olan Ticaret Odası’nın ciddi anlamda örnekleme merkezi olduğunu ve yaptırımları olan kurum ve kuruluşların

Ticaret Odası’ndan gelen raporları ve uyarıları dikkate almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Altyapı sorununa da değinilen ortak komite toplantısında, birçok etkinlik yapılan Kuşadası’nda, yerli turistte daha da artış sağlayacağı düşünülen ve tanıtım için çok önemli olan Açık Hava Tiyatrosu da gündemdeydi. Güvercinada ile Papaz Hamamı karşısında bulunan otopark ve onun üzerindeki alana Açık Hava Tiyatrosu yapılmasıyla ilgili önerileri olduğunu söyleyen Akdoğan, bunun en büyük sebebinin ise Kuşadası’nın tanıtımı olduğunu, gelen sanatçıların arkasından görünecek Kuşadası manzarasının ulusal medyada yayınlanmasının  buraya çok fazla turist çekeceğini belirtti. Ticaret Odası olarak uzun yıllardan beri bu konunun üzerinde durduklarını belirten Başkan Akdoğan, konuyla ilgili görüş sunduklarını fakat bir türlü harekete geçilmediğini söyledi ve Ortak Komite Toplantısında biran önce harekete geçmek amacıyla görüşler ve çözüm önerileri görüşüldü.

KONGRE VE ZİYARETÇİ BÜROSU

Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit’in çarşı sorunları ve işgaliyeler konusunda katıldığı toplantılarla ilgili bilgi vermesinin ardından Başkan Akdoğan, Kongre Merkezi ve Kongre ve Ziyaretçi Bürosu ile ilgili bilgi verdi. Kongre Merkezi’nin ikinci bir liman olacağını belirten Akdoğan, kongre turizminin önemini vurguladı ve kurulmasıyla ilgili çalışma başlattıkları Kongre ve Ziyaretçi Bürosunun amacıyla ilgili de Komite Üyelerine bilgi verdi.

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISINDA DA YERLİ TURİST VE AÇIK HAVA TİYATROSU GÜNDEMDEYDİ

Kuşadası için herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğinin vurgulandığı Ortak Komite toplantısından sonra, Kuşadası Ticaret Odası Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı yapıldı.

Meclis toplantısında da yerli turizmin önemi, Kuşadası’ndaki trafik sıkışıklığı, Kongre Merkezi’nin Kuşadası’na getireceği katkılar ve Güvercinada’nın karşısındaki otopark ve onun üzerindeki araziye yapılması önerilen Açık Hava Tiyatrosu’nun önemi konuları gündemdeydi.

Meclis toplantısında Açık Hava Tiyatrosu ile ilgili resmi çalışmalara başlamak için meclis kararı alındı ve Kuşadası’nda yapılacak Açık Hava Tiyatrosuyla bir taşla on kuş vurulacağı belirtildi.

Toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kongre kenti olma yolunda ilerleyen Kuşadası’nda Kongre ve Ziyaretçi Bürosu kurulmasıyla ilgili yapılan çalışmalar ve bu yıl Kuşadası’nın 600. Fetih Yılı ile ilgili Ticaret Odası olarak yapılacak etkinlikler konusunda da Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Gemilerde yapılan Kuşadası’yla ilgili kötü propaganda konusunda yapılacak çalışmaların da tartışıldığı toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu.