KUŞADASI TİCARET ODASI KUŞADASI EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası ve Aydın İŞKUR Ä°l Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği KOSGEB destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” seçmeleri yapılarak, kurslar başladı.

Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın İŞKUR Ä°l Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen KOSGEB Destekli “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” için seçmeler Kuşadası Ticaret Odası’nda yapıldı. Kuşadası’ndan ve Aydın’ın çeşitli ilçelerinden gelen ve kendi işini kurmak isteyen 87 kişi İŞKUR tarafından yapılan Girişimcilik testine tabi tutuldu. Girişimcilik Testinin sonuçlarına göre ilk 50 kişi, 25’er kişilik 2 grupta “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” almaya hak kazandı. Adaylara ayrıca İŞKUR tarafından danışmanlık hizmeti de verildi.

Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın İŞKUR Ä°l Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri”nin birinci grubu 19 Ağustos 2013 Pazartesi (Bugün başladı) Ä°kinci grup ise22 Ağustos 2013 Perşembe günü başlayacaktır.

Denizli ABÄ°GEM’den Nezahat TÜRKÖZ tarafından verilecek olan ve toplam

9 gün 70’er saat sürecek eğitimlerin sonunda katılımcılar “Katılım Belgesi” alacaklar ve söz konusu belge ile KOSGEB tarafından 30.000 TL’si hibe 70.000 TL’si kredi olmak üzere 100.000 TL’lik girişimci desteğinden yararlanabileceklerdir.

KUŞADASI TÄ°CARET ODASI’NDAN KUŞADASI EKONOMÄ°SÄ°NE KATKI DEVAM EDÄ°YOR

Kuşadası Ticaret Odası tarafından daha önceden 4 grupta 120 kişi için düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sonucunda katılımcılar belgelerini almışlar ve işletmelerini açmaya başlamışlardı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası’nda ikinci kez düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursları ile bir projesi olan ve kendi işine sahip olmak isteyenlere destek olan bu kurslara katılmaya hak kazanan ve devam ederek belgelerini alacak olan kursiyerlerin gelecekte Kuşadası ekonomisine ve ticari hayatına katkıda bulunacaklarını dile getirdi ve Kuşadası Ticaret Odası’nın Kuşadası’nın ekonomisine yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirtti.