TİCARET ODASI’NIN DESTEKLEDİĞİ 15 GÜNDE 5 ZİRVE PROJESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kuşadası Ticaret Odası’nın da desteklediği, Kuşadası Dağcılık İhtisas Spor Kulübü (KUDAK) sporcuları  Türkiye’de bir ilke imza atarak 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü çıktıkları “15 Günde 5 Zirve” projesini başarıyla tamamladılar.

Bafa Gölü, Beşparmak Dağları ve çevresinde katledilen doğanın korunması adına çıktıkları uzun ve yorucu yolculuklarında seslerini zirveden duyuran sporcular tüm doğaya sahip çıktı. Aslı ALKIŞ(17), Kutay ULUSOY(17), Mustafa AKSOY(29), Hasan ÖNAL(35)’ dan  oluşan ekip  sırasıyla Aladağlar’da bulunan Karasay (3550m), Emler (3723m), Kızılkaya (3767m) zirvelerine iki günde tırmandıktan sonra aynı gün Rize’ye hareket etti ve iki gün arayla başka bir coğrafi bölgede bulunan,  Kaçkar(3937) dağının zirvesine başarılı bir şekilde tırmanan ekip, 21 Temmuz’da Gürcistan’a geçerek Kazbek (5047m)dağına tırmanmayı hedefledi. Hava şartlarının çok kötü olmasından dolayı zirveye gitmek için üç gün bekleyen ekip

havanın düzelmemesi nedeniyle beşinci zirvelerine ulaşamadı. Ancak 15 günde 5 zirve projesi büyük ölçüde hedefine ulaştı.

Geleceğimiz tükenmeyecek, doğa kirlenmeyecek sloganlarıyla doğaya sahip çıkan kulüp sporcuları, bu projeyi gerçekleştirmelerinde katkıda bulunan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Macit Demiroğlu, Seydi Yıkılmaz, Suat Özdemir, Vedat Ali Talmaç, İrfan Yiğit, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Edip Sayıalioğlu, Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan’a gerçekleştirdikleri projede çıktıkları yolcuğu anlatan bir sunum yaptılar ve Başkan Akdoğan’a getirdikleri hediyeyi sundular.