KUŞADASI’NDA BAYRAM BEREKETİ BEKLİYORUZ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, bayram öncesi yaptığı açıklamada; bayramın çarşılarda ve konaklamalı turizmde bereketli geçmesini beklediklerini söyledi ve rezervasyonlarda doluluk oranının %100’e yaklaştığını belirtti.

Mübarek ramazan ayında ve İstanbul’ da ki gezi olaylarından dolayı doluluklarda ve işlerde düşmeler yaşandığını ,ancak son bir haftadır işlerde ve rezervasyonlarda artış olduğunu kaydeden Başkan Akdoğan, “Bayramla birlikte sezon sonuna kadar bereketli bir dönem geçireceğimizi” söyledi.

Çarşılarımızla ilgili çarşı esnafımızdan gelen talepler değerlendirilerek gerekli kurumlara uyarıların yapıldığını ve bunun sonucunda gerçekleştirilen uygulamalarla çarşılarda düzen ve huzurun sağlandığını belirten Akdoğan,” Bazı popülist ve siyaset güden açıklamalara  itibar etmiyoruz doğru neyse onun peşindeyiz . Her zaman söylediğim  gibi öncelikle  kendimizin keyif almadığı bir yere turist beklenemez” dedi.

Sonuç olarak  Başkan Akdoğan, “Sorunların ve  çözümlerinin ne olduğu ortada. Şimdi çözüm için hareket zamanı. Ticaret Odası’nda 3. Dönem göreve geldikten sonra da bu konudaki  çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk iş olarak Odamız yayın organı ile birlikte üye işyerlerimiz için yaptırdığımız stickerların dağıtımına başladık. Bunda amacımız Ticaret Odası üyesi olduklarını vurgulayarak yabancı müşteriler için güveni arttırmak. Diğer taraftan telif hakları konusunda mağdur olan üyelerimiz için uzun zamandır yürüttüğümüz görüşmelerin sonucunda istediğimiz indirimleri aldık ve yetkilileri üyelerimizle sözleşme yapmak üzere Odamıza getirdik.  Kuşadası’nı ve Odamızı Ankara’da da çok iyi temsil ediyoruz ve hizmet binamızda kanunlar kapsamında üyelerimize gereken hizmetleri veriyoruz.

AMACIMIZ EKONOMİYE VE TANITIMA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPMAK

Kuşadası Ticaret Odası olarak amacımız üyelerimiz için de Kuşadası için de faydalı, ekonomiye ve tanıtıma yönelik çalışmalar yapmak. Kuşadası’nda şube açan bir üyemizin reklam sloganı çok vurgulayıcı idi. “Bodrum, Çeşme yokken Kuşadası vardı” bu slogan biraz daha silkelenip kendimize gelmemizi ve Ülkemizde Turizmin başlangıç noktası olan ilçemizin marka imajı için çalışmamızı sağlamalı.  Dünyadaki global kriz ekonomiyi olumsuz  yönde etkilemiş olsa da, ilçemizi konumuyla, doğal güzellikleriyle turizmin ilk başladığı yıllarda olduğu gibi hakettiği noktaya getirirsek çarşılarda ki sorunlarımız için de olumlu etkisi olur ve yine her zaman vurguladığımız gibi yaşamaktan keyif aldığımız bir Kuşadası ortaya çıkar.  Ayrıca bölgemiz için bir şans olan Kongre Merkezi ve dolayısıyla Kongre Turizminin de Kuşadası’na katkısı büyük olacaktır. Kongre turizmiyle birlikte Kuşadası’na yatırımların daha da artacağına ve Kuşadası’nın içerisinde ve çarşılarında görsel açıdan da daha fazla düzenleme yapılacağına inanıyorum.

Yaklaşan ramazan bayramının tüm üyelerimize ve Kuşadası halkına sağlık,mutluluk ve bereket getirmesi dileklerimle saygılar sunuyorum.