TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI┬ĺNDA BAYRAM BEREKET─░ BEKL─░YORUZ

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, bayram öncesi yapt─▒─č─▒ aç─▒klamada; bayram─▒n çar┼č─▒larda ve konaklamal─▒ turizmde bereketli geçmesini beklediklerini söyledi ve rezervasyonlarda doluluk oran─▒n─▒n %100’e yakla┼čt─▒─č─▒n─▒ belirtti.

Mübarek ramazan ay─▒nda ve ─░stanbul’ da ki gezi olaylar─▒ndan dolay─▒ doluluklarda ve i┼člerde dü┼čmeler ya┼čand─▒─č─▒n─▒ ,ancak son bir haftad─▒r i┼člerde ve rezervasyonlarda art─▒┼č oldu─čunu kaydeden Ba┼čkan Akdo─čan, “Bayramla birlikte sezon sonuna kadar bereketli bir dönem geçirece─čimizi” söyledi.

Çar┼č─▒lar─▒m─▒zla ilgili çar┼č─▒ esnaf─▒m─▒zdan gelen talepler de─čerlendirilerek gerekli kurumlara uyar─▒lar─▒n yap─▒ld─▒─č─▒n─▒ ve bunun sonucunda gerçekle┼čtirilen uygulamalarla çar┼č─▒larda düzen ve huzurun sa─čland─▒─č─▒n─▒ belirten Akdo─čan,” Baz─▒ popülist ve siyaset güden aç─▒klamalara  itibar etmiyoruz do─čru neyse onun pe┼čindeyiz . Her zaman söyledi─čim  gibi öncelikle  kendimizin keyif almad─▒─č─▒ bir yere turist beklenemez” dedi.

Sonuç olarak  Ba┼čkan Akdo─čan, “Sorunlar─▒n ve  çözümlerinin ne oldu─ču ortada. ┼×imdi çözüm için hareket zaman─▒. Ticaret Odas─▒’nda 3. Dönem göreve geldikten sonra da bu konudaki  çal─▒┼čmalar─▒m─▒z─▒ sürdürüyoruz. ─░lk i┼č olarak Odam─▒z yay─▒n organ─▒ ile birlikte üye i┼čyerlerimiz için yapt─▒rd─▒─č─▒m─▒z stickerlar─▒n da─č─▒t─▒m─▒na ba┼člad─▒k. Bunda amac─▒m─▒z Ticaret Odas─▒ üyesi olduklar─▒n─▒ vurgulayarak yabanc─▒ mü┼čteriler için güveni artt─▒rmak. Di─čer taraftan telif haklar─▒ konusunda ma─čdur olan üyelerimiz için uzun zamand─▒r yürüttü─čümüz görü┼čmelerin sonucunda istedi─čimiz indirimleri ald─▒k ve yetkilileri üyelerimizle sözle┼čme yapmak üzere Odam─▒za getirdik.  Ku┼čadas─▒’n─▒ ve Odam─▒z─▒ Ankara’da da çok iyi temsil ediyoruz ve hizmet binam─▒zda kanunlar kapsam─▒nda üyelerimize gereken hizmetleri veriyoruz.

AMACIMIZ EKONOM─░YE VE TANITIMA YÖNEL─░K ÇALI┼×MALAR YAPMAK

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ olarak amac─▒m─▒z üyelerimiz için de Ku┼čadas─▒ için de faydal─▒, ekonomiye ve tan─▒t─▒ma yönelik çal─▒┼čmalar yapmak. Ku┼čadas─▒’nda ┼čube açan bir üyemizin reklam slogan─▒ çok vurgulay─▒c─▒ idi. “Bodrum, Çe┼čme yokken Ku┼čadas─▒ vard─▒” bu slogan biraz daha silkelenip kendimize gelmemizi ve Ülkemizde Turizmin ba┼člang─▒ç noktas─▒ olan ilçemizin marka imaj─▒ için çal─▒┼čmam─▒z─▒ sa─člamal─▒.  Dünyadaki global kriz ekonomiyi olumsuz  yönde etkilemi┼č olsa da, ilçemizi konumuyla, do─čal güzellikleriyle turizmin ilk ba┼člad─▒─č─▒ y─▒llarda oldu─ču gibi haketti─či noktaya getirirsek çar┼č─▒larda ki sorunlar─▒m─▒z için de olumlu etkisi olur ve yine her zaman vurgulad─▒─č─▒m─▒z gibi ya┼čamaktan keyif ald─▒─č─▒m─▒z bir Ku┼čadas─▒ ortaya ç─▒kar.  Ayr─▒ca bölgemiz için bir ┼čans olan Kongre Merkezi ve dolay─▒s─▒yla Kongre Turizminin de Ku┼čadas─▒’na katk─▒s─▒ büyük olacakt─▒r. Kongre turizmiyle birlikte Ku┼čadas─▒’na yat─▒r─▒mlar─▒n daha da artaca─č─▒na ve Ku┼čadas─▒’n─▒n içerisinde ve çar┼č─▒lar─▒nda görsel aç─▒dan da daha fazla düzenleme yap─▒laca─č─▒na inan─▒yorum.

Yakla┼čan ramazan bayram─▒n─▒n tüm üyelerimize ve Ku┼čadas─▒ halk─▒na sa─čl─▒k,mutluluk ve bereket getirmesi dileklerimle sayg─▒lar sunuyorum.

á á