KUŞADASI TİCARET ODASI TOBB 69. GENEL KURULU’NDA

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, Meclis Başkanı Mahmut ÖZTAŞ ve TOBB Delegeleri olan Meclis Başkan Yardımcısı Tolga ERDEM, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nejad ÖZALP ve Namık Kemal DAYLAN ile Yönetim Kurulu Üyesi Macit DEMİROĞLU ve Meclis Üyesi Murat BORANaLP, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Ankara’da yapılan 69. Genel Kuruluna katıldı.

İlk gün yapılan kayıtların ardından genel kurul öncesi TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI ve Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN TOBB delegelerine hitap etti. Konuşmaların ardından TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLOĞLU’nun ev sahipliğinde TOBB delegelerine iftar yemeği verildi. İkiz Kulelerde düzenlenen iftara TBMM Başkanı Cemil ÇİÇEK,  Başbakan Yardımcıları Bülent ARINÇ ve Ali BABACAN, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı YAZICI, Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ERGÜN, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK ve Adalet Bakanı Sadullah ERGİN de katıldı.

İkinci gün TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapılan 69. Genel Kurul'da, HİSARCIKLIOĞLU, toplam 1734 delegenin imzasıyla aday gösterildi. Tek aday olarak seçimlere giren HİSARCIKLIOĞLU,

geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. ​

HİSARCIKLIOĞLU, yaptığı teşekkür konuşmasında, uzun süredir devam eden bir seçim maratonunun içinden geçtiklerini belirterek, " Bugün camiamızın seçim döneminin son aşamasını tamamlıyoruz. Ben sizin başkanınız olmaktan ve hep birlikte omuz omuza çalışmaktan büyük bir onur ve gurur duydum" dedi.

365 oda ve borsa ile bin 734 delegenin ortak talebiyle TOBB başkanlığına yeniden aday gösterildiğini ifade eden HİSARCIKLIOĞLU, bir işi yaparken delegelerin gücünü hep hissettiğini söyledi. Bu nedenle seslerinin gür çıktığını ve bir başarı hikayesi yazdıklarını kaydeden HİSARCIKLIOĞLU, "Sizlerin desteği, benim en mutlu dayanağım oldu. Sizlerin bu denli takdirini, bu büyük sevgisini kazanabildiysem ne mutlu bana. Bu herkese nasip olmaz. Benim en büyük şansım böyle büyük bir aileye sahip olmak. Sizlerden aldığım destek ve cesaretle buradayım" diye konuştu.

SERDAR AKDOĞAN TOBB TİCARET ODALARI KONSEYİNDE

Birlik Başkanı seçiminin ardından Yönetim Kurulu, Konseyler ve Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimine geçildi. Söz konusu seçimlerin ardından Komisyonlar ve kurullar belirlendi.

Genel kurula katılan delegelerin oylarıyla Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ticaret Odaları Konseyi asil üyeliğine, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga ERDEM ise yedek üyeliğe seçildi.