ABD’LÄ° UNÄ°VERSÄ°TE ÖĞRENCÄ°LERÄ° KUŞADASI TÄ°CARET ODASI’NDAN BRÄ°FÄ°NG ALDILAR

Virginia Üniversitesi Darden Business School  öğrencileri ve ABD’nin çeşitli üniversitelerinden Uluslararası Ticaret Teorisi ve Uluslararası Pazarlama bölümü öğrencileri Semester at Sea (Denizde Yarıyıl) programı kapsamında Kuşadası’na geldiler ve Kuşadası Ticaret Odası’nda Kuşadası ve ticari hayatı hakkında brifing aldılar.

Aynı gün iki grup halinde farklı saatlerde, öğretmenleri ve rehberleri eşliğinde Kuşadası Ticaret Odası’na gelen 58 öğrenciye Ticaret Odası tarafından hazırlanan Kuşadası, tarihi yerleri ve nüfusu, ekonomisi ve turizm türlerini içeren bir sunum yapıldı.

Sunumu ilgiyle dinleyen öğrenciler, Kuşadası Ticaret Odası’nın yapısı, üye sayıları, faaliyetleri, işleyişi, Kuşadası’nın tanıtımının nasıl yapıldığı, otellere yıldızların nasıl verildiği gibi konularda sorular sordular ve bilgi aldılar. Kuşadası’na gelmeden önce Antalya’yı gezen Amerika’lı öğrenciler, Kuşadası’nın Antalya’dan farklı bir yapısı olduğunu ve çok güzel bir kent olduğunu vurguladılar ve burada  insanların samimi, sıcak kanlı ve, güleryüzlü olduğunu söylediler.

Kuşadası Ticaret Odası Sergi Salonu’nda

sergilenen fotoğrafları da ilgiyle inceleyen öğrencilere sunumun sonunda Kuşadası  tanıtım cd’leri hediye edildi.

DENÄ°ZDE YARIYIL PROGRAMI NEDÄ°R?

Denizde Yarıyıl Programı, 1963 yılında kurulmuş bir yurt dışı eğitim programıdır. Virginia Üniversitesi programın akademik sponsorudur. Gemi limana gelmeden önce öğrenciler gidecekleri ülkenin tarihi, kültürü, ekonomik, sosyal hayatı konusunda brifing almaktadırlar. 25 disiplin içeren program öğrencilerin saha çalışması yapmalarına ve yurt dışı deneyim kazanmalarına olanak sağlamaktadır.