SERDAR AKDOĞAN TOBB’UN EGE BÖLGESİ ODA/BORSA BAŞKANLARI İSTİŞARE TOPLANTISI İÇİN ANKARA’DAYDI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ege Bölgesi Oda ve Borsa Başkanları İstişare toplantısına katılmak için Ankara’daydı.

TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleşen, Ege Bölgesi İstişare toplantısında bölgenin sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra, ülke ve dünya ölçeğindeki ekonomik gelişmeler de görüşüldü.

Oda/Borsa seçimlerinin tamamlandığını anımsatarak, hayırlı olması dileğiyle toplantıyı açan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu makamların hizmet verme makamı olduğunu ve Türkiye’nin zenginleşmesi için çalıştıklarını ifade etti.

TOBB’un çalışmalarına ilişkin oda ve borsa başkanlarına sunum yapan Hisarcıklıoğlu, göreve geldiği dönemde yaptığı ziyaretlerde oda/borsaların fiziki altyapısında büyük problemler gördüğünü, bugün 233 oda/borsanın yeni hizmet binasını yaptığını söyledi. 132 oda/borsanın da binasını yenilediğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, fiziki altyapının itibar açısından önemli ama yeterli

olmadığını, hizmet noktasında da Akreditasyon sistemi ile oda/borsalardaki hizmetin kalitesinin yükseltildiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında zengin olmak için girişimci sayısının arttırılması gerektiğini sözlerine ekledi ve özellikle kadın ve genç girişimciler üzerinde durarak, onlara pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada Hisarcıklıoğlu’nun da belirttiği gibi fiziki altyapının önemli olduğunu ama hizmet noktasında da kalitenin önemli olduğunu söyledi ve Kuşadası Ticaret Odası’nın üyelerine yeterli bir fiziki altyapı sunmanın yanı sıra Türkiye’deki akredite olarak 5 yıldızlı hizmet veren 131 oda/borsadan biri olduğunu vurguladı.