KUŞADASI DAĞCILIK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ” (KUDAK) EKİBİ 15 GÜNDE 5 ZİRVEYE TIRMANACAK

KUŞADASI DAĞCILIK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ’nde  iki yıldır eğitim alan 17 yaşında iki sporcu Kutay Ulusoy ve Aslı Alkış’ın ana fikri üzerine geliştirilen projeyle başta Kuşadası kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Belediyesi, Kuşadalı iş adamları ve halkın desteğini de alarak harekete geçip Bafa gölü ve çevresiyle ilgili sorunları tüm ülke ile paylaşmak için harekete geçecekler.

Hedefleri Aydın ve Muğla sınırları içerisinde bulunan BAFA GÖLÜ ve çevresindeki  kirliliğe karşı önlem alınması ya da alınan önlemlerin geliştirilmesi adına bölge halkının, civarda bulunan taş ocakları ve fabrikaların önlemlerini arttırarak ülkemizin bu güzelliğini kaybetmemesi için 15 GÜNDE 5 ZİRVE, 5000 KM BAFAYA ADANMIŞ YOL projesi olarak işlemlerin kağıt üzerinden hayata geçirilmesine uğraşacaklar.

Proje 10 Temmuz 2013 te başlayıp Niğde ve Rize’de 3000 metrenin üzerinde dört,

Gürcistan’ da ise 5047 m yüksekliğinde bir zirve ile tamamlanması hedefleniyor. 15 gün sürecek olan bu organizasyonda ekip dört kişiden oluşuyor. Toplamda 5000 km yol kat edilerek, 11 şehrin geçileceği projede üç coğrafi bölge yer alıyor. Proje süresince yapılacak çekimlerden toplamda 3 saat süren 6 bölümlük bir belgesel hazırlanması da projenin hedeflerinden biri.

Kulüp sporcularını ve projeyi  Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan ‘da destekliyor.

Serdar Akdoğan, 17 yaşında iki idealist gencin projesi ile çevreye kirliliğine dikkat çekileceğini belirterek, “ bu proje aslında geleceğimiz olan gençlerimize bir kez daha ne kadar çok güvenmemiz ve önlerini açmamız gerektiğinin bir göstergesidir. Aslı ve Kutay’ı bu anlamlı projelerinden dolayı kutluyorum. KUŞADASI DAĞCILIK İHTİSAS SPOR KULÜBÜ ‘nün bu etkinliği ilçemizin tanıtımına da ayrıca katkı sağlayacaktır.”

Zirvelerden seslerini duyurmak için yola çıkacak gençler  15 günde Kızılkaya ( 3767 m) Karasay (3550m)  Eznevit  ( 3560 m)Kaçkar (3937 m) ve Gürcistan Kazbek dağı (5057m ) ye tırmanacaklar.