TELİF HAKLARI SORUNU ÇÖZÜLDÜ

MESLEK BİRLİKLERİ TEMSİLCİLERİ 01 TEMMUZ 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN KUŞADASI TİCARET ODASI’NDA SÖZLEŞME YAPMAYA BAŞLAYACAKLAR

Uzun zamandır Kuşadası Ticaret Odası tarafından takip edilen telif hakları konusunda, mağdur olan üyelerin sıkıntılarının çözülmesi için son aşamaya gelindi.

Kuşadası Ticaret Odası ile MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği –MÜ-YAP ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği – MÜYORBİR  arasında mevcut tarifeler üzerinden %20 indirim oranı alınarak anlaşmaya varıldı.

MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği –MÜ-YAP  Başkanı Bülent Forta ile Genel Sekreter Ahmet Asena Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ı makamında ziyaret ederek sözleşmeyi imzaladı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda da Kuşadası Ticaret Odası ile Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği – MESAM ve Musıki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği – MSG ile de mevcut tarifeler üzerinden %50 oranında indirim konusunda anlaşılmıştı.

01 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 4 Meslek Birliğinin temsilcileri, Kuşadası Ticaret Odası üyeleriyle sözleşme imzalamak ve üyelere yardımcı olmak üzere Kuşadası Ticaret Odası’nda bulunacaklar .

MÜ-YAP Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları

Meslek Birliği –MÜ-YAP ve Müzik Yorumcuları Meslek Birliği – MÜYORBİR ile İmzalanan sözleşme kapsamında 31.07.2013 tarihine kadar yasal izin almak üzere MESLEK BİRLİKLERİNE başvuran ve bu tarihe kadar da izin sözleşmesini imzalayarak MESLEK BİRLİKLERİNE gönderen Kuşadası Ticaret Odası ÜYELERİNE, MESLEK BİRLİKLERİNİN 2013 tarifeleri üzerinden %20 indirim uygulanarak, mevcut tarifeler üzerinden izin bedeli belirlenecektir.

KAMPANYA dâhilinde imzalanacak sözleşmelere ilişkin olarak Kuşadası Ticaret Odası ÜYELERİ, 2013 öncesi yıllar içerisinde eğer hakkında bir hukuki işlem yapıldı ise, işlemin yapıldığı yıl için MESLEK BİRLİKLERİNİN açıklamış oldukları resmi tarifeleri üzerinden % 20 indirim uygulanması sureti ile bulunacak bedeller ile masraf ve vekâlet ücretlerini ayrıca MESLEK BİRLİKLERİNE ödeyeceklerdir.

Yine kampanya lisans sözleşmesi imzalanmış olması ve izin bedelinin zamanında ödenmesi ile birlikte, Kuşadası Ticaret Odası üyesi hakkında bir ceza şikâyeti veya tazminat davasının devam ediyor olması halinde devam eden ceza şikayeti ve tazminat davasına ilişkin olarak MESLEK BİRLİKLERİ devam eden şikayet ve tazminat davasından vazgeçeceklerdir.

Ticari amaçla müzik yayını yapan işletmelerin 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' nun 42. maddesi gereğince kurulmuş olan meslek birliklerine üye olma zorunluluğu bulunduğundan,

Konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyen üyeler, Kuşadası Ticaret Odasından bilgi alabilirler.