TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

M├ťZ─░K B─░RL─░KLER─░ ─░LE YAPILACAK S├ľZLE┼×MELER ─░├ç─░N ├ťYELER─░M─░Z, ODAMIZDAN GEREKL─░ B─░LG─░LER─░ ALARAK, ODAMIZ ARACILI─×I ─░LE BA┼×VURULARINI YAPAB─░L─░RLER

KU┼×ADASI T─░CARET ODASININ UZUN ZAMANDIR GÜNDEM─░NDE OLAN MÜZ─░K B─░RL─░KLER─░ TAR─░FELER─░NDE MESAM VE MSG ─░LE %50 ─░ND─░R─░M ORANI ALINARAK ANLA┼×MAYA VARILDI

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI ve MESLEK B─░RL─░KLER─░ aras─▒nda ya┼čanan görü┼čmelerde Serdar Akdo─čan’─▒n giri┼čimleri sonucunda, son noktaya gelindi.

Bilindi─či gibi Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Müzik Birlikleri ile daha önce yap─▒lan görü┼čmelerde, birliklerin sundu─ču indirim oranlar─▒n─▒ yeterli bulmam─▒┼č, zaten zor günler geçiren esnafa bir de yük olarak gelen telif haklar─▒ ile ilgili imzalanacak sözle┼čmelerde  daha yüksek oranlarda indirim almak için büyük çaba göstermi┼čti. ─░yi ili┼čkiler neticesinde istenilen oranlarda indirim yap─▒lmas─▒ sa─čland─▒.

Müzik Birlikleri ile yap─▒lan görü┼čmeler ve Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n ─▒srarl─▒ giri┼čimleri sonucunda 01 / 04 / 2013  ile 30 / 09 / 2013 tarihleri aras─▒ndaki

6 ayl─▒k süre içinde yaz─▒l─▒ izin almak ve bedelini ödemek üzere MESLEK B─░RL─░KLER─░NE ba┼čvuru yapan ve bu tarihe kadar sözle┼čmesini imzalayarak MESLEK B─░RL─░KLER─░NE teslim edecek olan üyelerimize MESLEK B─░RL─░KLER─░N─░N 2013 tarifeleri üzerinden %50 indirim uygulanmas─▒na karar verildi.

5846 Say─▒l─▒ Fikir ve Sanat Eserleri Yasas─▒ kapsam─▒nda, gerçekle┼čtirdikleri müzik  yay─▒n─▒nda MESLEK B─░RL─░KLER─░N─░N REPERTUARLARININ kullan─▒labilmesi için MESLEK B─░RL─░KLER─░NDEN izin almas─▒ gereken Odam─▒z üyelerinin, belirli bir süre içerisinde MESLEK B─░RL─░KLER─░NE ba┼čvurmalar─▒ halinde indirimli bir bedel kar┼č─▒l─▒─č─▒nda kolay ve h─▒zl─▒ olarak alabilmelerini sa─člayacak olan protokol kapsam─▒nda ba┼člat─▒lan kampanya neticesinde üyelerimizin ma─čduriyetinin  giderilmi┼č olaca─č─▒n─▒ belirten Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, “ ─░mzalanacak olan bu protokoller sayesinde  MESLEK B─░RL─░KLER─░ ile daha önceden sözle┼čme imzalam─▒┼č olan mekanlar─▒n  bu indirimden faydalanma ┼čart─▒  geçmi┼č dönem ile ilgili tüm borçlar─▒n herhangi bir icra vb. takip yoksa sadece anaparas─▒n─▒ tek seferde ödemeleri; icra takibi vb. varsa ana para, dosya masraf─▒ ve vekaletlerinin yine tek seferde al─▒nmas─▒ ile 01.01.2013 tarihinden itibaren Meslek Birlikleri ile Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyeleri aras─▒nda normal tarifeler üzerinden imzalanm─▒┼č olan sözle┼čmelerin de varsa yap─▒lm─▒┼č ödemesinin önümüzdeki y─▒la mahsup edilecek ┼čekilde kampanyaya dahil edilece─čini , bu durumda olan üyelerimizin,  varsa icra vb. hukuki i┼člemlerinin  de MESLEK B─░RL─░KLER─░ taraf─▒ndan kald─▒r─▒laca─č─▒n─▒ belirtti.

Bu durumda MESAM-MSG ve KUTO ÜYELER─░ aras─▒nda imzalanacak sözle┼čmelerin 2013 y─▒l─▒ bedelleri 2 e┼čit taksitte, birincisi 15.07.2013 tarihinde, ikincisi de 31.08.2013 tarihinde; 2014 ve devam eden y─▒llar ödemeleri ise tek seferde ilgili y─▒l─▒n mart ay─▒n─▒n son i┼čgününe kadar ödenebilecektir.

Konu ile ilgili olarak Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒nda bir birim olu┼čturuldu─čunu da belirten Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, “ S─▒k─▒nt─▒l─▒ bir konu haline gelen Meslek Birlikleri tarifelerinin çözülmesi ile hepimiz rahatlad─▒k. Odam─▒zda olu┼čturulan birimde arkada┼člar─▒m─▒z üyelerimize bu konuda yard─▒mc─▒ olacaklar. Sözle┼čmeler Odam─▒zda imzalanarak Meslek Birliklerine taraf─▒m─▒zdan gönderilecek ve böylece üyelerimizin i┼čleri daha kolayla┼čm─▒┼č olacakt─▒r. Zaten dava sürecinde olan üyelerimiz için de tek yerden takip edilmesi amac─▒yla Odam─▒z hukuk mü┼čavirine vekaletname ç─▒kartt─▒k. Davalar da bizim taraf─▒m─▒zdan takip edilecektir “ dedi. Müzik birlikleri ile yap─▒lacak sözle┼čmeler için  üyelerimiz Odam─▒zdan gerekli bilgileri al─▒p, Odam─▒z arac─▒l─▒─č─▒ ile ba┼čvurular─▒n─▒ yapabilirler.

á á