MÜZİK BİRLİKLERİ İLE YAPILACAK SÖZLEŞMELER İÇİN ÜYELERİMİZ, ODAMIZDAN GEREKLİ BİLGİLERİ ALARAK, ODAMIZ ARACILIĞI İLE BAŞVURULARINI YAPABİLİRLER

KUŞADASI TİCARET ODASININ UZUN ZAMANDIR GÜNDEMİNDE OLAN MÜZİK BİRLİKLERİ TARİFELERİNDE MESAM VE MSG İLE %50 İNDİRİM ORANI ALINARAK ANLAŞMAYA VARILDI

KUŞADASI TİCARET ODASI ve MESLEK BİRLİKLERİ arasında yaşanan görüşmelerde Serdar Akdoğan’ın girişimleri sonucunda, son noktaya gelindi.

Bilindiği gibi Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Müzik Birlikleri ile daha önce yapılan görüşmelerde, birliklerin sunduğu indirim oranlarını yeterli bulmamış, zaten zor günler geçiren esnafa bir de yük olarak gelen telif hakları ile ilgili imzalanacak sözleşmelerde  daha yüksek oranlarda indirim almak için büyük çaba göstermişti. İyi ilişkiler neticesinde istenilen oranlarda indirim yapılması sağlandı.

Müzik Birlikleri ile yapılan görüşmeler ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın ısrarlı girişimleri sonucunda 01 / 04 / 2013  ile 30 / 09 / 2013 tarihleri arasındaki

6 aylık süre içinde yazılı izin almak ve bedelini ödemek üzere MESLEK BİRLİKLERİNE başvuru yapan ve bu tarihe kadar sözleşmesini imzalayarak MESLEK BİRLİKLERİNE teslim edecek olan üyelerimize MESLEK BİRLİKLERİNİN 2013 tarifeleri üzerinden %50 indirim uygulanmasına karar verildi.

5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası kapsamında, gerçekleştirdikleri müzik  yayınında MESLEK BİRLİKLERİNİN REPERTUARLARININ kullanılabilmesi için MESLEK BİRLİKLERİNDEN izin alması gereken Odamız üyelerinin, belirli bir süre içerisinde MESLEK BİRLİKLERİNE başvurmaları halinde indirimli bir bedel karşılığında kolay ve hızlı olarak alabilmelerini sağlayacak olan protokol kapsamında başlatılan kampanya neticesinde üyelerimizin mağduriyetinin  giderilmiş olacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “ İmzalanacak olan bu protokoller sayesinde  MESLEK BİRLİKLERİ ile daha önceden sözleşme imzalamış olan mekanların  bu indirimden faydalanma şartı  geçmiş dönem ile ilgili tüm borçların herhangi bir icra vb. takip yoksa sadece anaparasını tek seferde ödemeleri; icra takibi vb. varsa ana para, dosya masrafı ve vekaletlerinin yine tek seferde alınması ile 01.01.2013 tarihinden itibaren Meslek Birlikleri ile Kuşadası Ticaret Odası üyeleri arasında normal tarifeler üzerinden imzalanmış olan sözleşmelerin de varsa yapılmış ödemesinin önümüzdeki yıla mahsup edilecek şekilde kampanyaya dahil edileceğini , bu durumda olan üyelerimizin,  varsa icra vb. hukuki işlemlerinin  de MESLEK BİRLİKLERİ tarafından kaldırılacağını belirtti.

Bu durumda MESAM-MSG ve KUTO ÜYELERİ arasında imzalanacak sözleşmelerin 2013 yılı bedelleri 2 eşit taksitte, birincisi 15.07.2013 tarihinde, ikincisi de 31.08.2013 tarihinde; 2014 ve devam eden yıllar ödemeleri ise tek seferde ilgili yılın mart ayının son işgününe kadar ödenebilecektir.

Konu ile ilgili olarak Kuşadası Ticaret Odasında bir birim oluşturulduğunu da belirten Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, “ Sıkıntılı bir konu haline gelen Meslek Birlikleri tarifelerinin çözülmesi ile hepimiz rahatladık. Odamızda oluşturulan birimde arkadaşlarımız üyelerimize bu konuda yardımcı olacaklar. Sözleşmeler Odamızda imzalanarak Meslek Birliklerine tarafımızdan gönderilecek ve böylece üyelerimizin işleri daha kolaylaşmış olacaktır. Zaten dava sürecinde olan üyelerimiz için de tek yerden takip edilmesi amacıyla Odamız hukuk müşavirine vekaletname çıkarttık. Davalar da bizim tarafımızdan takip edilecektir “ dedi. Müzik birlikleri ile yapılacak sözleşmeler için  üyelerimiz Odamızdan gerekli bilgileri alıp, Odamız aracılığı ile başvurularını yapabilirler.