KUŞADASI TİCARET ODASI YENİ YÖNETİMİ ZİYARETLERE BAŞLADI

Kuşadası Ticaret Odası’nda 1 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen seçimlerin ardından göreve başlayan yeni yönetim kurulu, nezaket ziyaretlerine başladı. Aynı gün Aydın Valisi Kerem Al, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan’ı ziyaret eden yeni Yönetim, ayrıca Atatürk Anıtına çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.

VALİ KEREM AL ve İL EMNİYET MÜDÜRÜ AHMET TURAN TEMEL’E NEZAKET ZİYARETİ

Kuşadası Ticaret Odası’nın yeni Yönetim Kurulu Aydın’dan başladığı ziyaretlerinde Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti, seçimler ve projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Kemal Daylan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Meclis Başkan Yardımcısı Gürhan Hurda, Yönetim Kurulu Üyeleri Vedat Ali Talmaç, İrfan Yiğit, Seydi Yıkılmaz, Suat Özdemir ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Edip Sayıalioğlu hazır bulundu.

Kuşadası Ticaret Odası yeni yönetim kurulu üyeleri ile tek tek tanışan

ve tebrik eden Vali Kerem Al, seçim sonrası devlet makamlarını ziyaretin güzel bir gelenek olduğunu söyledi ve yönetim kurulundan seçimlerle ilgili bilgi aldı. Odaların siyaset üstü kurumlar olduğunu vurgulayan Vali Al, yeni yönetim kuruluna, yeni dönemde başarılar diledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da, seçimlere üyelerin oldukça yoğun ilgi gösterdiğini söyledi ve demokratik bir ortamda gerçekleşen seçimler sonrası Kuşadası ve ticari hayat için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Ayrıca Vali Kerem Al Kuşadası’nda turistlerin çarşıda bırakılmaları ile ilgili de Yönetim Kurulu Üyelerinden bilgi aldı ve Kuşadası Ticaret Odası’nın daha önceki dönemde turistlerin limana gitmek için çarşıda bırakılmaları konusunda ki önerisini ve bu konuda yapılan protokolü de ilgiyle dinledi ve çarşı esnafının bu konudaki beklentisine bulunan çözümün uygulamaya geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ziyaret sırasında Vali Kerem Al’ın makamında gazetecilerin sorularını cevaplayan Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nda turizm sezonunda beklentiler ve herşey dahil sistemle ilgili gelen soru üzerine “Turizm sezonu geçen seneden çok farklı değil. Çünkü rezervasyonlar geçen sene de iyiydi, bu sene de çok iyi. Avrupa’daki kriz turistin para harcamasını engelliyor, bu da herkesi etkiliyor. Herşey dahil sistem de sıkıntılı ama ne yazık ki başka şansımız yok” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri nezaket ziyaretleri kapsamında aynı gün Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel’i de ziyaret etti.

Ziyarette, kendilerine üstlendikleri görevde başarılar dileyen Temel, Kuşadası’nın ticari hayatı ve trafik akışı ile ilgili bilgi aldı ve yeni Yönetimin Kuşadası ve ticari hayatı için başarılı çalışmalar yapacağına inandığını dile getirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu ziyaretlerde, Vali Kerem Al ve Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel’e Ticari Envanter raporu, Kuşadası Tanıtım CD’si ve Raporlar CD’si hediye etti.

KAYMAKAM MUSTAFA AYHAN YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu aynı gün gerçekleştirdikleri ziyaretlerine Kaymakam Mustafa Ayhan ile devam etti.

Ziyarette Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Başkan Yardımcısı Gürhan Hurda, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Nejad Özalp, Namık Kemal Daylan, Yönetim Kurulu Üyeleri İrfan Yiğit, Seydi Yıkılmaz, Suat Özdemir, Vedat Ali Talmaç, Disiplin Kurulu Başkanı Bülent Bakyaz, Disiplin Kurulu Üyeleri Cem Arslan, Melih Canbaz, Ahmet Susam ve Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Edip Sayıalioğlu’da hazır bulundu.

Yeni yönetimin yine tanıdık simalardan oluştuğunu dile getiren Kaymakam Mustafa Ayhan, kendilerini kutladı ve sezon öncesi sorunların giderilmesi ve çözüm önerileri için tüm kurumlarla ortak fikir birliği içinde çalışma yapılması gerektiğini vurguladı. Kamu kurumlarını ve okulları yeni projelerle şehir merkezinden taşımayı hedeflediklerini anlatan Kaymakam Ayhan, bu şekilde Kuşadası trafiğinin de rahatlayacağını dile getirdi.

Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da artık konuşmaktan çok icraata geçilmesi gerektiğini vurguladı ve gerek raporlarla gerekse sözlü olarak bu konuyu defalarca dile getirdiklerini belirtti. Önerdikleri bir başka konunun Kuşadası’na Açıkhava tiyatrosu yapılmasının gerekliliği olduğunu dile getiren Başkan Akdoğan, bunun Kuşadası’nın reklamı için de şart olduğunu ve ailelerle birlikte Kuşadası’nın %80’ini temsil eden Ticaret Odası gibi bir kurumun önerilerinin dinlenmesi gerektiğini belirtti.

Ziyarette hedeflerini belirleyip 4 yıllık çalışma planı çıkaracaklarını dile getiren Başkan Akdoğan, ortak amacın Kuşadası’na sahip çıkmak olduğunu, her zaman vurguladıkları gibi yaşamaktan keyif alınacak bir Kuşadası için çalışacaklarını söyledi.

YENİ YÖNETİMDEN ATATÜRK ANITINA ÇELENK

Kuşadası Ticaret Odası yeni yönetimi daha sonra Atatürk Anıtı’na giderek çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.