DAHA ÖNCE DE BELİRTMİŞTİK, YETKİ BELGELERİNİ TOPLAMAK SUÇ DEĞİLDİR!

Kuşadası Ticaret Odası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kurulu ile ilgili, hali hazırdaki 8 yıllık Meclis Başkanı tarafından ortaya atılan iddialar, seçimler yaklaştıkça artarak ve çirkinleşerek devam etmektedir.

8 Yılda yapamadığı ve yapacağız diye ortaya çıktığı seçim vaadlerinin, aslında uzun süredir Ticaret Odası’nda uygulandığını gören Meclis Başkanı, kendi başkanlığında olduğu halde işlevsiz dediği Mecliste, her ay yapılanları gündem maddesiyle okuyarak kendisi onayladığı halde konuya hakimiyetsizliğini karalama kampanyasıyla kapatmaya çalışmaktadır.

Ancak seçimlere 2 gün kala hızlandırarak yapılan bu asılsız ve çirkin iftiralar, üyelerin aklını karıştırmaya yetmeyecektir.

Kuşadası Ticaret Odası’nda iki dönemdir yapılanlar ve Odanın bugün geldiği nokta alenen ortadadır ve bunu kirletmeye ne Meclis Başkanının ne de yanındakilerin gücü yetmez.

suç dediğini sonra kargaşaya yormuştur. Öncelikle bu tutarsız ve aslı olmayan suçlamalar için şunu belirtelim; Yetki belgeleri Serdar Akdoğan’da değildir, komitelerde çalışan arkadaşlarımızda güvene dayalı olarak, üyelerimizin kendi istekleri ile bırakılmaktadır.

Daha önce de konuyla ilgili açıklamamızda belirtmiştik Yetki belgesi, tüzel kişilerce alınması zorunlu oy kullanma belgesidir. Bu belgeyle oyu ancak şirketin yetki verdiği kişi kullanabilir. Bu kişi bu belgeyle kendini tanıttıktan sonra istediği yere oyunu verebilir.

Sonuçta Odada oy kullanacak 2500 seçmen vardır ve aynı gün yetki belgelerinin çıkartılması mümkün değildir. Kaybolma riski de vardır. Büyük Odalarda seçmen sayısı 100 binlere ulaşmaktadır ve uygulama her yerde böyledir. Halen başkanlığa aday olup bu asılsız iddiaları ortaya atan Meclis Başkanı’da, geçen dönem seçimlerde ve hali hazırda bu dönemde bunu uygulamış ve uygulayan biri olarak çok iyi bilmektedir.

Belgelerin isteğe bağlı olarak Komite Üyelerinde bırakılmasının bir nedeni de belirttiğimiz gibi kaybolmasını önlemektir. Nitekim Meclis Başkanı da bir önceki yetki belgesini kaybetmiş ve yenisini tekrar istemiştir.

Seçimlerde aslolan güvendir. Meclis Başkanı ortaya attığı bu iddialarla kamuoyunu yanıltmaktadır ve Üyelerimiz 1 Mayıs’ta bu çirkin ve asılsız iddialara gereken cevabı verecektir.

KUŞADASI TİCARET ODASI

YÖNETÄ°M KURULU