KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN GİRİŞİMCİ KURSİYERLERİ TÖRENLE SERTİFİKALARINI ALDI

Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen KOSGEB destekli Girişimcilik Kursunu başarıyla bitiren  girişimciler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen ve coşku içinde geçen Sertifika törenine Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Haydar Erbay, Murat Boranalp, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Reyhan TÜRKMEN, Proje Uzmanı Meliha DOĞAN, Girişimcilik Kurusu Eğitmenleri Sıdıka ARIKAN, Enis ERDAL, basın mensupları ve kursiyerler ile aileleri katıldı.

KUŞADASI EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın açılış konuşmasıyla başlayan törende Akdoğan; kurslara katılarak belge almaya hak kazanan, gelecekteki Ticaret Odası üyesi  girişimci

adaylarını kutladı ve bu desteklerle Kuşadası ekonomisi ve ticari hayatına da büyük katkı sağlanacağını belirtti.

Daha sonra söz alan KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen’de konuşmasında Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kuruluna ve özellikle Başkan Serdar Akdoğan’a işbirliği ve bölgeye sahip çıktıkları için çok teşekkür etti ve bu tarz eğitimlerin devam edeceğini dile getirdi.

Sertifika töreni Girişimcilik Başarı Hikayesi ile devam etti. Girişimcilik kurslarına devam ederek kendi firmasına sahip olan ve iş hayatında istediği noktaya doğru ilerlemesinin hikayesini anlatan kadın girişimci Yeter Toz, bu kursların insanı teşvik ettiğini belirtti ve konuşmasında 1940’lara dayanan bir başka girişimcilik hikayesinden de örnek verdi.

Aydın Valiliği Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi  Proje Uzmanı Meliha Doğan’da girişimci adaylarına, “Genç Girişimciler için Erasmus” projesi hakkında bilgiler verdi.  Doğan, temel amacı girişimciliği geliştirmek, Avrupa KOBİ’lerinin uluslararası görünümünü ve rekabet edebilirliğini geliştirmek ve katılımcı ülkelerde yer alan yeni kurulmuş mikro ve küçük işletmeler ile başlangıç aşamasındaki potansiyel girişimcileri teşvik olan projenin ayrıca katılımcı ülkelerden yeni girişimcilerin, diğer katılımcı ülkelerden deneyimli girişimcilerin işletmelerinde bir dönem geçirerek tecrübelerini zenginleştirmek, bilgilerini geliştirmek ve çevrelerini genişletmek olduğunu ifade etti.

Genç Girişimciler İçin Erasmus projesi sunumunun ardından katılımcılar, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürü Turgut Gözen, Eğitmenler Sıdıka Arıkan ve Enis Erdal’dan başarıyla tamamladıkları kursun sertifikalarını aldılar.