İDDİA EDİLENİN AKSİNE YETKİ BELGELERİNİ TOPLAMAK SUÇ DEĞİLDİR!

Son zamanlarda, Kuşadası Ticaret Odası’nın hali hazırdaki yönetimine, karşı bir gurup tarafından (içlerinde halen Ticaret Odası’nın 8 yıldır Meclis Başkanlığını yürüten Mehmet Oğuz Kabaçam’da vardır) asılsız ve çirkin iddialar atılmaktadır.

Bu asılsız iddialardan birisi de, Yetki belgelerinin komitelere aday olan kişilerce  toplanmasının suç olduğudur. YETKÄ° BELGELERÄ°NÄ° TOPLAMAK SUÇ DEĞİLDÄ°R. Yetki belgesi, tüzel kişilerce alınması zorunlu oy kullanma belgesidir. Bu belgeyle oyu ancak şirketin yetki verdiği kişi kullanabilir. Bu kişi bu belgeyle kendini tanıttıktan sonra istediği yere oyunu verebilir.

Sonuçta Odada oy kullanacak 2500 seçmen vardır ve aynı gün yetki belgelerinin çıkartılması mümkün değildi . Büyük Odalarda seçmen sayısı 100 binlere ulaşmaktadır ve uygulama her yerde böyledir.

Bu her seçim döneminde olan birşeydir. Halen başkanlığa aday olup bu asılsız iddiaları ortaya atan Meclis Başkanı’da, geçen dönem seçimlerde ve hali hazırda bu dönemde bunu uygulamış ve uygulayan biri olarak çok iyi bilmektedir, ama nedense bu seçimlerde ortaya attığı diğer iddialar gibi bu da kötü niyetli ve  asılsızdır.

Belgelerin aday komite üyelerinde kalmasının suç olduğu iddiası kamuoyunu yanıltmaktan başka bir şey değildir. Sonuç olarak bir seçim dönemindeyiz. Komitede çalışan arkadaşlarımızın seçmenleri adına belge takibi yapmaları çok olağan bir şeydir ve güvene dayalı bir emanettir.

Saygılarımızla.

KUŞADASI TİCARET ODASI