KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN KUŞADASI TURİZMİ VE EKONOMİSİNE YÖNELİK YAPTIĞI HİZMETLER

SERDAR AKDOĞAN GÖREV YAPTIĞI 8 YILIN HESABINI VERİYOR IX

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, başkanlık yaptığı iki dönemi kapsayan 8 yıl içerisinde yaptıkları ile ilgili açıklamalarına, Kuşadası Ticaret Odası’nın Kuşadası Turizmi ve Ekonomisine Yönelik Yaptığı Hizmetler ile ilgili üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

TİCARET ODASI KUŞADASI’NIN %80’İNİ TEMSİL ETMEKTEDİR

Kuşadası Ticaret Odası, ilçemiz özel sektörünün en büyük çatı kuruluşudur. Üyeleri, üyelerinin çalışanları ve aileleriyle Kuşadası’nın yaklaşık % 80’ini temsil etmektedir. Üye memnuniyetini kalite politikasının temeline oturtan Kuşadası Ticaret Odası, bu hedefi gerçekleştirmek için pek çok etkinlik düzenlemekte, bankalarla üyelerimize yönelik anlaşmalar yapmakta, protokoller düzenlemekte, sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmaktadır.

İlçemiz ekonomisinin lokomotifi turizmin, en önemli unsurunun

tanıtım olmasından  hareketle, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak büyük önem verdiğimiz tanıtım faaliyetleri kapsamında yılda ortalama 15 ulusal ve ulusalararası fuar ziyaret edilmekte, bu fuarlarda stand temin edilmekte ve katılan potansiyel turistlere afiş, broşür, tanıtım filmi gibi tanıtım materyaller dağıtılarak Kuşadası tanıtılmaktadır. Tanıtım materyallerindeki görseller, yaklaşık 6000 fotoğrafa sahip Kuşadası Ticaret Odası Fotoğraf arşivinden sağlanmaktadır.

4000 adet basılan Odamız yayın organı olan Kuşadası Güvercin dergisi de üyelerimizin yanında çevre illere ve protokole gönderilmekte ve Kuşadası’nın tanıtımına önemli katkılar sağlamaktadır.

Ekonomisi turizme dayanan güzel ilçemiz, her zaman yatırımcıların ve yeni girişimcilerin ilgisini çekmiş ve çekmeye devam etmektedir. Odamız Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan “Kuşadası Ticari Envanteri” çalışması ilçemiz ekonomisinin yapısını sektörel olarak ortaya koymuş ve bu anlamda önemli bir eksikliği gidererek, Ticari Planlama için bir altyapı oluşturmuştur. Ayrıca yine Odamız tarafından hazırlanan “Çarşı Sorunları Raporu”, “Semt Pazarları Raporu”, “Turizm Analizi Raporu”, “Eğitim Raporu” gibi pek çok konuda hazırlanan raporlarla da güzel ilçemizin sorunlarını ortaya konmuş ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerileri sunulmuştur.

HERŞEY YAŞAMAKTAN KEYİF ALACAĞIMIZ BİR KUŞADASI İÇİN

Kuşadası Ticaret Odası’nın üyelerine, dolayısıyla Kuşadası Ekonomisine yaptığı en önemli katkılardan birisi de eğitim, seminer, panel, konferans ve çeşitli konularda bilgilendirme toplantılarıdır. Üyelerimize ve çalışanlarına yönelik yapılan bu çalışmalarla temel amacımız  ilçemizde hizmet kalitesinin artırılmasıdır. Üyelerimiz ve çalışanlarının hizmet verdikleri sektörlerde bilgili ve bilinçli olmaları, verdikleri hizmetin kalitesini de o ölçüde artacaktır. Hizmet kalitesinin artmasının ise ilçemiz ekonomisine katkısı yadsınamaz.

Kuşadası Ticaret Odası, KOSGEB konusunda ilçemizdeki tek yetkili merciidir. KOSGEB Temsilciliği, üyelerimizin KOSGEB veri tabanına kayıtlarını gerçekleştirmekte, KOSGEB desteklerine başvurularını yapmakta ve her türlü danışmanlık hizmetini vermektedir. Bunun yanında üyelerimizin Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA),  Avrupa Birliği gibi desteklere ve fonlara nasıl başvuracakları ve bu kaynaklardan nasıl yararlanacakları konusunda da Odamızda kendilerine yol gösterilmektedir.

Kuşadası Ticaret Odası  tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan KOSGEB girişimcilik eğitimi ile kursu tamamlayan girişimciler, ilçemizde yeni işletmeler açacak ve Odamızın katkılarıyla ilçemize 12 milyon TL’lik para girişi olacaktır. Ayrıca bu işletmelerin açılması emlak, gıda, ofis malzemeleri, bilgisayar gibi sektörlere de yeni bir ivme kazandıracaktır.

Ayrıca Odamız,  mal ve hizmet alımlarıyla da ilçemiz ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, “Öncelikle bizlerin yaşamaktan keyif aldığı bir Kuşadası” için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir..

Serdar AKDOĞAN

.