Haberler

Tüm sektörlere ait haberler aylara göre listelenmektedir. Haberlerin içeriğini görmek için başlıkların üzerine tıklayınız.

ET VE ET ÜRÜNLERÄ° VE GIDA GÜVENLİĞİ VE HÄ°JYEN KONFERANSI’NDA SEKTÖR TEMSÄ°LCÄ°LERÄ° BÄ°RARAYA GELDÄ°
blank

Öncesinde geçtiğimiz günlerde Kuşadası Ticaret Odası’nın üyelerine yönelik düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında ikincisi düzenlenen zorunlu “Temel Gıda Hijyen Eğitimi”ne katılarak başarılı olanlara sertifikalarının verildiği Et ve Et Ürünleri ve Gıda Güvenliği ve Hijyen Konferansı sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın Ä°l Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Konferansa, Kuşadası Kaymakamı Mustafa AYHAN, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN, Aydın Gıda ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Salih KÖKSAL, Kuşadası Ä°lçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Hasan GÖÇMEN, otelciler, restorancılar, kasaplar ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

Konferans öncesinde Kuşadası Ticaret Odası ile Aydın Ä°l Gıda Tarım

ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlen  zorunlu “Temel Gıda Hijyen Eğitimi”nde başarılı olanlara sertifikaları Kuşadası Kaymakamı Mustafa AYHAN ve Aydın Gıda ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Salih KÖKSAL tarafından verildi.

Daha sonra açılış konuşması yapan Aydın Gıda ve Hayvancılık Ä°l Müdürü Salih KÖKSAL, bu tür bilgilendirme toplantılarının oldukça yararlı olduğunu, işletmelerimizin denetimlerde nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli bilgiler içerdiğini belirtti.

Aydın Ä°l Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Veteriner Hekim Dr.Öznur KAAN, Gıda Güvenliği ve Hijyen konusunda katılımcılara bilgi verdi. Dr.Öznur KAAN, Gıda güvenliği nedir? Çapraz bulaşma nasıl oluşur? Personel hijyeni nasıl sağlanır, nelere dikkat edilmesi gerekir? gibi sorulara cevap verdi ve sunumunda denetimlerde karşılaştıkları yanlış ve doğru uygulamaları gösterdi.

Et ve Et Ürünleri Tebliği konusunda Veteriner Hekim Ä°brahim Yücel KAYHAN ise, 5 Aralık 2012’de yayımlanan ve 8 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren “Et ve Et Ürünleri Tebliği” ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi. KAYHAN, eski mevzuat ile yeni tebliğ arasındaki farklara değinerek perakendecilik-son tüketici ayrımı ve etiketlemenin nasıl yapılacağı konusunda bilgiler sundu.

Kuşadası Ä°lçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan GÖÇMEN, ilçemizin önemli bir sorunu olan kaçak domuz eti kullanımı ile ilgili yürüttükleri proje hakkında bilgi verdikten sonra ,”Et ve Et Ürünleri Tebliği, Gıda Güvenliği ve Hijyen Konferansı” katılımcıların soru ve cevapları ile son buldu.