KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN HİZMET KALİTESİ VE TANITIMLAR

SERDAR AKDOĞAN GÖREV YAPTIĞI 8 YILIN HESABINI VERİYOR VI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, başkanlık yaptığı iki dönemi kapsayan 8 yıl içerisinde yaptıkları ile ilgili açıklamalarına, Kuşadası Ticaret Odası’nın Hizmet Kalitesi ve Tanıtımlarla ilgili yapılanlar  konusunda  üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

KUŞADASI TİCARET ODASI’NDAN BEŞ YILDIZLI HİZMET

Kuşadası Ticaret Odası, yeni hizmet binasının fiziki koşullarının da elvermesiyle 5 yıldızlı kalitede hizmet vermektedir.

Odamızda 2009 yılından itibaren Türk Standartları Enstitüsü Kalite Yönetim Sistemi uygulanmaktadır ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından akredite edilmiş bir Oda’dır.

Kalite Politikamızı “Meslek örgütü olarak ticari hayat içinde üyelerine yönelik hizmetini; etik anlayış ve yasal çerçevede, güncel, sektöre yönelik bilgileri paylaşıp, bölgenin ekonomik gelişmesine katkılar sağlayarak, üye çalışan memnuniyeti ile en iyiyi sunarken liderlik yapmak ve kalite yönetimi gereklerine uyarak sürekli iyileştirmelerde bulunmak” olarak belirlemiş bulunmaktayız.

Kuşadası Ticaret Odası, üyelerimizin

menfaatlerini gözetmeyi, çıkarlarını korumayı ve bilinçli üyeler oluşturmayı, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Standardı şartları ile Akreditasyon kriterlerine göre faaliyet göstermeyi, kaliteli hizmet vermek için çalışan eğitimine önem vermeyi, kamu yararına çalışarak, özellikle sektörel anlamda bireylerin eğitimli olmasına çalışmayı, girişimciliği geliştirerek iş verimliliğinin artırılmasına çalışmayı, hizmetlerini sunarken; kendine saygı, üyelerine saygı, çalışanına saygı ve çevresine duyarlı kurumsal bir anlayışla çalışmayı ve yüzde yüz üye memnuniyetini hedef almaktadır.

Odamız, TSE Kalite Yönetim Sistemi’nin yanında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2010 yılında akredite olmuş bir Odadır. Bunun anlamı, Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren bir şirket, üyesi olduğu Oda’dan hangi hizmeti alıyorsa, Kuşadası Ticaret Odası üyesi şirketlerimizin de aynı kalitede hizmet almasıdır. Diğer bir ifadeyle Kuşadası Ticaret Odası üyelerine beş yıldızlı hizmet vermektedir.

Üyelerimiz oda kayıt, ticaret sicil, muhasebe ile ilgili işlemleri için geldiklerinde güler yüzlü Oda personelimizce karşılanmakta, işlemleri en hızlı şekilde tamamlanırken bekleme koltuklarında çay ve kahvelerini yudumlayıp, televizyon seyredebilmekte ya da internetten yararlanabilmektedirler.

Personelimiz üyelerimizin memnuniyetini ve hizmet kalitesini arttırmak için sürekli eğitimler almakta ve hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese eşit mesafede üye işlemlerini en hızlı şekilde gerçekleştirmektedir.

Bu doğrultuda bugüne kadar personelimizle ilgili hiçbir şikayet alınmamıştır ve üyelerimiz Kuşadası Ticaret Odası’nda en kaliteli hizmeti almaktadır.

TANITIM ATAĞIMIZ DEVAM EDİYOR

Temel ekonomik girdisi turizmden olan güzel ilçemizin tanıtımı, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren önceliklerimiz arasında olmuştur. Bu doğrultuda Kuşadası’nın Uluslararası turizm fuarlarında tanıtılması önem verdiğimiz en önemli konulardan birisidir.

Kuşadası’nın ilk ve tek tanıtım filmi Kuşadası Ticaret Odası tarafından hazırlatılmıştır ve halen tüm kurumlar tarafından tanıtımlarda ve fuarlarda kullanılmaktadır. Farklı dillerde hazırlattığımız broşürler, afişler, rolluplar ve tanıtım filmi, broşür ve Kuşadası fotoğraflarının yer aldığı CD’ler, üyelerimize de Kuşadası’nın tanıtımında yardımcı olmaktadır.

Odamız tarafından Kuşadası’nın en kapsamlı fotoğraf çekimleri yaptırılmıştır. Düzenlediğimiz yerel ve ulusal çaptaki fotoğraf yarışmalarıyla da Kuşadası’nın en büyük fotoğraf arşivi Odamız bünyesinde bulunmakta ve tanıtım materyallerinde kullanılan bu en güzel Kuşadası fotoğraflarından üyelerimiz de yararlanabilmektedir.

Kuşadası Ticaret Odası olarak yılda ortalama 15 fuara katılarak ve çeşitli gazete ve dergilere verdiğimiz reklamlarla da yerli ve yabancı turistleri Kuşadası’na davet ediyoruz.

Ayrıca 60 yıllık bir geçmişe sahip Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği’ni de hayata geçirdik. Tanıtım için sadece fuarlara katılımın yeterli olmadığı, sosyal medyada tanıtımın da günümüzde çok önem kazandığından hareketle, Kuşadası Turizm ve Tanıtım Derneği’nin sosyal medya üzerinden tanıtıma katkıda bulunması olan amacımıza hızlı bir şekilde ulaşmaktayız.

Kuşadası Ticaret Odası olarak hizmet kalitemiz ve tanıtım atağımız, önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir.

Serdar AKDOĞAN