SEZON ÖNCESİ KUŞADASI İLÇE TURİZM KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPILDI

Her yıl sezon öncesi yapılan Kuşadası İlçe Turizm Koordinasyon Toplantısı, Kaymakam Mustafa Ayhan başkanlığında, Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İlçe Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Bakyaz, Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Daylan, Murat Boranalp ve Haydar Erbay, TÜRSAB Kuşadası BYK Başkanı Fahrettin Çiçek, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, KODER Başkanı Tacettin Özden, daire amirleri ve esnafların katılımlarıyla gerçekleşti.

2012 yılının değerlendirmesi ve 2013 sezonu öncesi sorunların tartışıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Kaymakam Mustafa Ayhan Kuşadası çanağının içinde oteller, eğlence yerleri, ticarethaneler, kamu kurumları, okullar, Liman, Marina, konutlar olduğunu ve bu çanağın içinin boşaltılması gerektiğini vurguladı ve işe okullardan başlanabileceğini, Eğitim Vadisi Projesi ile bunun yapılabileceğini belirtti. Ardından kamu kurum ve kuruluşlarının da bu bölgeden uzun vadede çıkarılması gerektiğini söyleyen Kaymakam Mustafa Ayhan, Kuşadası’nın diğer bir sorununun ikincil konutlar olduğunun ve bu konutların turizme kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra söz alan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN konuşmasında; Kuşadası’nın sorunları için uzun vadeli, makro bakış açısıyla problemlerin çözülebileceğini, ancak kısa vadede trafik, çarşılardaki işsizlik gibi sorunların çözümü için

elbirliği gerektiğini belirtti. Güvercinada-Marina arasındaki sahil bandının bütüncül bir proje içerisinde çözülmesi gerektiğinin altını çizen Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası olarak ilçemizin sorunlarını ve çözüm önerilerini hazırladıkları raporlarda belirttiklerini ve bu raporları ilgili makamlara ilettiklerini hatırlattı ve kısa vadede Çarşamba Pazarının kaldırılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, çarşı esnafının kruvaziyer gemi müşterisinden daha fazla yararlanabilmelerini sağlamak için, Walking turlar (şehir içi yürüyüş turları) yapılması gerektiğini belirtti ve bu konuda çözüm önerileri sundu.