KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN MESLEK ÖRGÜTLERİ İLE İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEDE

SERDAR AKDOĞAN GÖREV YAPTIĞI 8 YILIN HESABINI VERİYOR V

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, başkanlık yaptığı iki dönemi kapsayan 8 yıl içerisinde yaptıkları ile ilgili açıklamalarına, Kuşadası Ticaret Odası’nın Meslek Örgütleri ve Kurumlar Arası İlişkileri konusunda  üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

KUŞADASI TİCARET ODASI’NIN MESLEK ÖRGÜTLERİ İLE İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEDE

Kuşadası Ticaret Odası olarak, ilçemizde faaliyet gösteren diğer Meslek Örgütleri ile ilişkilerimiz en üst seviyededir. Meslek komitelerimizin sektörleri ile ilgili sorunları ve komite raporlarımız hazırlanarak, tarafımızdan ilgili Meslek kuruluşlarına iletilmektedir.

Odamız önderliğinde, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Kuşadası Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Yönetim Kurulları ortak toplantısı gerçekleştirilmiş ve Kuşadası’nda ilk defa 3 büyük Meslek Odası bir araya gelerek, ilçemizin pek çok sorunu ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri konusunda ortak fikir birliğine varmışlardır.

Kuşadası Ticaret Odası olarak diğer meslek örgütleriyle iyi ilişkiler kurulmuştur. Kuşadası Emlak Müşavirleri Derneği ve Odamız İşbirliğinde

sektörel eğitimler organize edilmiş ve bu sektördeki işletmeler sertifikalandırılmıştır.

Serbest Mali Müşavirler Odası Kuşadası Temsilciliği aylık olağan toplantılarını Kuşadası Ticaret Odası toplantı salonunda yapmayı tercih etmektedir.

Kuşadası Ticaret Odası olarak, Kuşadası’na kazandırdığımız yeni hizmet binamızı tüm meslek örgütleri ve kurumlarla paylaşmaktan, onları da binamızdan faydalandırmaktan mutluluk duymaktayız. Kuşadası SGK Merkez Müdürlüğü, Deniz Ticaret Odası Kuşadası Şubesi, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (KODER), Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV), Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği ve son olarak önümüzde günlerde Oda statüsüne kavuşacak Kuşadası Rehberler Derneği’nin Odamız Hizmet binasında üyelerine ve Kuşadası’na hizmet vermesi sağlanmıştır. Önümüzdeki günlerde Türk Standartları Enstitüsü İrtibat Bürosu da Odamız Hizmet Binasında faaliyetlerine başlayacaktır.

RESMİ KURUM VE KURULUŞLAR İLE İLİŞKİLER VE ORTAKLAŞA YAPILAN FAALİYETLER ARTARAK DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası olarak, Resmi kurum ve kuruluşlar arasındaki ilişkilerde ve üyelerimizin menfaatlerine yönelik yapılan faaliyetlerde görev yaptığımız 8 yıl içerisinde önemli ölçüde artış yaşanmış, Odamız göreve yeni atanan kurum başkanları tarafından ilk ziyaret edilen kurumlardan birisi haline gelmiştir.

Meslek Komitelerimizde, Yönetim Kurulumuz ve Meclisimizde görüşülen, ilçemizin sorunları ve üyelerimizin problemleri ile ilgili görüşler ve raporlar Aydın Valiliği’ne, Kuşadası Kaymakamlığı’na, Kuşadası Belediyesi’ne, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü gibi resmi kurumlara ve Meslek Odaları’na gönderilmiş ve gönderilmeye devam etmektedir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın İl Müdürlüğü ile ekmek ve unlu mamül üreten üyelerimize ve personellerine yönelik zorunlu “Temel Gıda Hijyen Eğitimleri” başarı ile tamamlanmıştır ve katılımcılar sertifikalarını almıştır. Önümüzdeki günlerde diğer gurupta düzenleyeceğimiz törenle sertifikalarını alacaktır.

Sağlık Bakanlığı Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından onaylı İlk Yardım Sertifikası ve İlkyardımcı Kimliği eğitimleri Odamızda yapılmakta ve yapılmaya devam edilmektedir.

Sezon öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Müfettişleri tarafından işletmelerimizin denetimleri öncesinde üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

KOSGEB Aydın Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kuşadası Ticaret Odası arasında yapılan protokol gereği Odamızda KOSGEB Temsilciliği kurulmuş, böylelikle sadece Odamız üyesi değil tüm Kuşadası esnafına hizmet verilmeye başlanmıştır.

Her yıl Kuşadası İlçe Tarım Müdürlüğü ile ortaklaşa “Gıda Güvenliği ve Hijyen” semineri yapılmaktadır.

Aydın Vergi Dairesi ve Kuşadası Vergi Dairesi Müdürlüğü ile Gelir ve Kurumlar Vergisi alanında en çok vergi veren ilk 20 üyemiz de her yıl ödüllendirilmektedir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen eğitim yardımları her yıl Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ihtiyaç sahibi öğrencilerimize iletilmek üzere teslim edilmektedir.

Kuşadası’nda proje yazma potansiyelini harekete geçirmek, AB Hibelerini işletmelerimize tanıtmak ve işletmelerimizin markalaşmalarını sağlamak amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı, AB Bakanlığı ve Türk Patent Enstitüsü uzmanları tarafından üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.

Önümüzdeki günlerde Aydın İşkur Müdürlüğü tarafından üyelerimizin İşkur desteklerinden daha fazla yararlanması sağlamak amacıyla İşkur Müdürlüğünün tanıtıldığı ve İş Güvenliği ve Sağlığı konusunda bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Kuşadası Ticaret Odası olarak, siz değerli üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda, ilçemizdeki Meslek Örgütleri ve bölgemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile kurulan iyi ilişkiler ve ortaklaşa çalışmalar  önümüzdeki dönemde de artarak devam edecektir.

Serdar AKDOĞAN