TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

RAPORLARIMIZ ─░LE SORUNLARI VE ├ç├ľZ├ťM ├ľNER─░LER─░N─░ G├ťNDEME GET─░RD─░K

SERDAR AKDO─×AN GÖREV YAPTI─×I 8 YILIN HESABINI VER─░YOR III

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ba┼čkanl─▒k yapt─▒─č─▒ iki dönemi kapsayan 8 y─▒l içerisinde yapt─▒klar─▒ ile ilgili aç─▒klamalar─▒na, Komiteler ve Meclis çal─▒┼čmalar─▒ sonucunda haz─▒rlanan raporlar, sektörle raporlar ve Ar-Ge ara┼čt─▒rmalar─▒ konusunda üyelerine bilgi vererek  devam ediyor.

RAPORLARIMIZ ─░LE SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNER─░LER─░N─░   GÜNDEME GET─░RD─░

15 Meslek Komitesinden olu┼čan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda, her ay komitelerimiz düzenli olarak toplanmakta ve temsil ettikleri sektörleri ve sorunlar─▒n─▒ gündeme getirmektedirler. Ayr─▒ca, y─▒lda iki defa olmak üzere alt─▒ ayda bir Meslek Komiteleri Ortak Toplant─▒s─▒ yap─▒lmakta ve ortak komite toplant─▒lar─▒nda da sektörler ile ilgili genel sorunlar tart─▒┼č─▒lmaktad─▒r. Toplant─▒lar─▒n sonunda ise gündeme gelen konular rapor olarak çözüm önerileri ile birlikte yönetim kurulumuza sunulmaktad─▒r.  Ben ve Yönetim Kurulum bu raporlara her zaman duyarl─▒l─▒kla yakla┼čarak, çözüm önerileri ile birlikte yapt─▒r─▒m─▒ olan ilgili kurumlara TOBB, Valilik, Kaymakaml─▒k, Belediye gibi makamlara göndermekteyiz. Özellikle yapt─▒r─▒m─▒ olan diyorum, çünkü Ticaret Odalar─▒ bu konularda yapt─▒r─▒mlar─▒ olan kurulu┼člar de─čildir.

Her ay düzenli olarak yap─▒lan Meclis toplant─▒lar─▒nda da ilçemizin sorunlar─▒ tart─▒┼č─▒lmakta ve kurulan komisyonlar ile baz─▒ sorunlar derinlemesine incelenmektedir.

Bu do─črultuda olu┼čturulan komisyonlardan birisi de Çar┼č─▒ Komisyonudur. Çar┼č─▒ Komisyonu  taraf─▒ndan haz─▒rlanan “Çar┼č─▒ Sorunlar─▒ Raporu”nda, ilçemizin en önemli sorunlar─▒ “i┼čgaliye-vitrin-d─▒┼čar─▒ya ürün as─▒lmas─▒, Pazar yeri”, “görüntü kirlili─či”, “i┼čporta ve seyyar sat─▒c─▒lar”, “i┼čletmelerin ruhsat ve yönetmeliklere uygun faaliyet göstermemesi” olmak üzere 4 ana ba┼čl─▒kta incelenmi┼č, raporun sonunda da çözüm önerileri sunulmu┼čtur. Bu rapor da di─čer raporlar─▒m─▒z gibi ilgili kurum ve kurulu┼člara gönderilmi┼čtir.

Bir di─čer komisyonumuz Kaleiçi Komisyonu, ekonomisi turizme dayanan ticari hayat─▒m─▒z─▒n kalbi olan Kaleiçi ile ilgili toplant─▒lar yapm─▒┼č, Kaleiçi’nin altyap─▒, çevre düzenlemesi, mimari yap─▒s─▒ gibi konularda uzman ki┼čilerle görü┼čülmü┼čtür.

Odam─▒z─▒n Ar-Ge birimi, Ku┼čadas─▒ ticari hayat─▒na ve turizme de─čer katabilecek ve geli┼čtirecek finansman kaynaklar─▒n─▒ ilçemize kazand─▒rmak için Kalk─▒nma Ajans─▒ Proje Ça─čr─▒lar─▒n─▒, Avrupa Birli─či Fonlar─▒n─▒, Hibe ça─čr─▒lar─▒n─▒ izlemekte, duyurular─▒n─▒ yapmakta ve projeler sunmaktad─▒r.

T─░CAR─░ ENVANTER ÇALI┼×MAMIZ KONUSU TÜRK─░YE’DE ─░LKLERDEN B─░R─░D─░R

Ku┼čadas─▒’nda çok önem verdi─čimiz bir ba┼čka konu olan Ticari planlamaya altyap─▒ olu┼čturmak amac─▒yla 2011 y─▒l─▒nda haz─▒rlanan Ku┼čadas─▒ Ticari Envanteri çal─▒┼čmas─▒ bu konuda Türkiye’de yap─▒lm─▒┼č ilk çal─▒┼čmalardan birisidir. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒, Ku┼čadas─▒ Esnaf ve Sanatkarlar Odas─▒, Ku┼čadas─▒ ┼×oförler ve Otomobilciler Odas─▒, Ayd─▒n SMMMO Ku┼čadas─▒ Temsilcili─či, Ayd─▒n Eczac─▒ Odas─▒ Ku┼čadas─▒ Temsilcili─či, Ayd─▒n Baro Ba┼čkanl─▒─č─▒ ve Ayd─▒n Tabip Odas─▒ üye say─▒lar─▒ kullanarak Ku┼čadas─▒-Davutlar ve Güzelçaml─▒’n─▒n ticari envanteri ç─▒kar─▒lm─▒┼č, hangi mahallede hangi caddede hangi sektörün yo─čun oldu─ču belirlenmi┼čtir. ─░lgili kurum ve kurulu┼člara gönderdi─čimiz çal─▒┼čma 2012 y─▒l─▒nda da revize edilmi┼čtir. Haz─▒rlam─▒┼č oldu─čumuz bu ticari envanter sonucunda Ku┼čadas─▒ ticaretinin, marina vergi dairesi ve güvercinada üçgeninde 2 km2’ye s─▒k─▒┼čt─▒─č─▒, birde bunu üzerine Sal─▒ Çar┼čamba ve Cuma günleri kurulan pazaryerleri ile s─▒k─▒┼č─▒kl─▒─č─▒n daha çok artt─▒─č─▒ ve özellikle trafik konusunda kaos ya┼čand─▒─č─▒ ortaya ç─▒km─▒┼čt─▒r.

Odam─▒z taraf─▒ndan bir çok konuda haz─▒rlanan bu raporlar, bir CD’de toplanarak kurum ve kurulu┼člara üyelerimize ve ilgililere iletilmi┼č ve hepsinin de ayr─▒ ayr─▒ takibi yap─▒lmaktad─▒r. . Haz─▒rlad─▒─č─▒m─▒z Raporlar CD’si Odam─▒z Ar-ge biriminden de temin edilebilir.

Ticaret Odalar─▒n─▒n görevi, bulunduklar─▒ yerdeki sektörleri ilgili ara┼čt─▒rmalar yapmak ve sorunlara çözüm önerileri getirmektedir. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ icra makam─▒ de─čildir. Yönlendirici ve yol göstericidir. Odam─▒z; komite, meclis toplant─▒lar─▒ ve Ar-Ge ara┼čt─▒rmalar─▒ sonucunda haz─▒rlanan ve ilgili makamlara gönderilen bilimsel ara┼čt─▒rma raporlar─▒ konusunda üzerine dü┼čen görevi yerine getirmi┼čtir.

Serdar Akdo─čan

Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒