TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI MART AYI MECL─░S TOPLANTISI VE 5. D├ľNEM SON ORTAK MESLEK KOM─░TE TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či 5174 say─▒l─▒ kanunun muamelat yönetmeli─činin 26. Maddesi uyar─▒nca 6 ayda bir yap─▒lmas─▒ gereken ortak meslek komite toplant─▒s─▒, 29.03.2013 tarihinde odam─▒z meclis salonunda Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan ba┼čkanl─▒─č─▒nda yap─▒ld─▒.

Toplant─▒n─▒n ilk gündem maddesi olan 2013 turizm sezonu de─čerlendirmesi ile ba┼člayan toplant─▒da Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, nisan ay─▒ içerisinde kaymakaml─▒k makam─▒nda, bir hafta sonras─▒nda da odam─▒z toplant─▒ salonunda Say─▒n valimiz ba┼čkanl─▒─č─▒nda turizm sezonu de─čerlendirme toplant─▒s─▒ yap─▒laca─č─▒n─▒ belirtti. Bu toplant─▒larda Ticaret erbab─▒n─▒n taleplerinin de─čerlendirildi─čini, bu toplant─▒lara  haz─▒rl─▒k olsun diye de bu maddeyi gündeme ald─▒klar─▒n─▒ belirtti. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ olarak zaten haz─▒rl─▒k yap─▒ld─▒─č─▒n─▒, sadece turizm sezonu için de─čil genel olarak sorun ve çözüm önerilerini üst makamlara ilettiklerini, Kaymakam Say─▒n Mustafa Ayhan’─▒n da bu raporlar─▒ dikkate al─▒p belli icraatlar─▒ hayata geçirmek için çal─▒┼čmaya ba┼člad─▒klar─▒n─▒ belirterek, Kaymakam Bey’in bir E─čitim vadisi projesinden var. Ku┼čadas─▒ Ticaret odas─▒ taraf─▒ndan haz─▒rlanan Ticari envanter raporunda ku┼čadas─▒ ticaretinin marina, güvercinada ve vergi dairesi üçgeni aras─▒na s─▒k─▒┼čt─▒─č─▒n─▒ ticaretin %60 ─▒n─▒n da bu bölgede devam etti─činin belirtildi─čini” söyledi. Bütün bunlar─▒n üzerine birde belli günlerde aç─▒lan semt pazarlar─▒n─▒n da kuruldu─čunu belirterek, ya┼čanan s─▒k─▒nt─▒lar─▒n haz─▒rlanan raporlarda da anlat─▒ld─▒─č─▒n─▒ söyledi . Say─▒n Kaymakam Mustafa Ayhan’─▒n da bu raporlardan yola ç─▒karak ilk proje olarak e─čitim vadisini koydu─čunu. E─čitim vadisinin amac─▒n─▒n ku┼čadas─▒ merkezindeki bütün okullar─▒n ┼čehir d─▒┼č─▒nda bir alana ta┼č─▒nmas─▒ projesi oldu─čunu söyledi.

Telekom müdürü ile görü┼čmelerinden Barbaros hayrettin pa┼ča bulvar─▒ndaki Telekom binas─▒ in┼čaat─▒n─▒n 1 may─▒s 2013 tarihine kadar bitirilece─čini sadece Telekom hizmetleri verilece─či bilgisini ald─▒klar─▒n─▒ ancak görü┼čmede postane hizmetlerini de talep ettiklerini, turistlerin posta i┼člerinden dolay─▒ en az─▒ndan bütün bu ihtiyaçlar─▒n kar┼č─▒lanmas─▒ için bir gi┼če konmas─▒n─▒n uygun oldu─čunu söylediklerini belirtti.

Müzik Meslek birlikleri konusunda da bilgi veren Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, üyelerimizin geçti─čimiz sezon ya┼čad─▒─č─▒ ma─čduriyetleri anlatarak uzun zamand─▒r meslek birlikleri ile görü┼čme yapt─▒klar─▒n─▒ belirterek, kanun de─či┼čikli─či ile ilgili bölge milletvekillerine de konunun iletildi─čini söyleyen Serdar Akdo─čan, “ Konunun bu kadar zamand─▒r çözülmeme sebebi birlikler taraf─▒ndan verilen indirim oranlar─▒n─▒n bizim taraf─▒m─▒zdan yetersiz bulunmas─▒yd─▒. Mesam-Msg grubu %50 indirimi kabul etti. ┼×imdi de Müyap –müyor-bir grubundan cevap bekliyoruz” dedi. Savc─▒l─▒kta bulunan tüm dosyalar─▒ vekalet ile Odam─▒z hukuk mü┼čavirinin de takip etti─čini belirtti.

2009-2013 dönemini de─čerlendirirken, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n 5. Meclis döneminde yapt─▒─č─▒ çal─▒┼čmalar─▒ Bas─▒n ,odam─▒z yay─▒n─▒ Ku┼čadas─▒ Güvercin Dergisi ve odam─▒z mail grubunda web sitesinde herkese duyurduklar─▒n─▒  belirterek, üyelerimizle yüksek düzeyde ileti┼čim kuruldu─čunu, komitelerdeki temsilciler arac─▒l─▒─č─▒ tüm s─▒k─▒nt─▒lardan haberdar olarak çözüm bulmaya çal─▒┼čt─▒klar─▒n─▒ söyledi. Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒n─▒n çok iyi bir noktada oldu─čunu da belirten Serdar Akdo─čan, odam─▒zda uygulanan hizmetin üye memnuniyet anketlerinden de anla┼č─▒ld─▒─č─▒n─▒ söyledi. Yak─▒ndan takip edildi─činde Türkiye’de sosyal ve aktif aç─▒dan say─▒l─▒ odalardan oldu─čunu hat─▒rlatt─▒.Ticaret odas─▒ kuruldu─čundan beri insanlar─▒n “Ticaret Odas─▒ ne i┼č yapar “ diye sordu─čunu ancak son y─▒llarda bu söylemin art─▒k kalmad─▒─č─▒n─▒ ticaret odas─▒n─▒n para alan bir kurum de─čil üyelerimizin ailelerinin çal─▒┼čanlar─▒n─▒n k─▒sacas─▒ tüm ku┼čadas─▒n─▒n faydaland─▒─č─▒ bir kurum haline getirdiklerini söylerek küçük bütçelerle Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒n─▒ bu hale getirdiklerini belirtti. Ticaret Odas─▒n─▒n bir hizmet yeri oldu─čunu ve zaman─▒ olan hizmet edecek ki┼čilerin seçilmesinin do─čru oldu─čunu da  sözlerine ekleyen Serdar Akdo─čan, bu  meclis s─▒ralar─▒nda oturan ki┼čilerin bana verilen bu görevi yerine getirdim mi diyerek ellerini vicdanlar─▒na koymalar─▒ gerekti─čini söyleyerek, son günlerde ç─▒kan gazetelerde oda seçimleri ile ilgili verilen  beyanlarda  ba┼čkan─▒ oldu─ču bir meclisi i┼člevsizlikle suçlaman─▒n büyük bir hakaret oldu─čunu ve burada bulunan tüm meclis üyelerinin sayg─▒y─▒ hakettiklerini  belirterek Ku┼čadas─▒ Ticaret odas─▒na katk─▒  koyan emek harcayan herkese te┼čekkür etti. Dilek ve duyurular konusunda söz almak isteyen olmad─▒─č─▒ndan Meclis Ba┼čkan yard─▒mc─▒s─▒ Selami Bayraktar taraf─▒ndan toplant─▒ sona erdirildi. Serdar Akdo─čan, yap─▒lan bu ortak komite toplant─▒s─▒n─▒n bu dönem yap─▒lan son toplant─▒ oldu─čunu söyleyerek herkese kat─▒l─▒mlar─▒ndan dolay─▒ te┼čekkür etti.

á á