KUŞADASI TİCARET ODASI MART AYI MECLİS TOPLANTISI VE 5. DÖNEM SON ORTAK MESLEK KOMİTE TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 5174 sayılı kanunun muamelat yönetmeliğinin 26. Maddesi uyarınca 6 ayda bir yapılması gereken ortak meslek komite toplantısı, 29.03.2013 tarihinde odamız meclis salonunda Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan başkanlığında yapıldı.

Toplantının ilk gündem maddesi olan 2013 turizm sezonu değerlendirmesi ile başlayan toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, nisan ayı içerisinde kaymakamlık makamında, bir hafta sonrasında da odamız toplantı salonunda Sayın valimiz başkanlığında turizm sezonu değerlendirme toplantısı yapılacağını belirtti. Bu toplantılarda Ticaret erbabının taleplerinin değerlendirildiğini, bu toplantılara  hazırlık olsun diye de bu maddeyi gündeme aldıklarını belirtti. Kuşadası Ticaret Odası olarak zaten hazırlık yapıldığını, sadece turizm sezonu için değil genel olarak sorun ve çözüm önerilerini üst makamlara ilettiklerini, Kaymakam Sayın Mustafa Ayhan’ın da bu raporları dikkate alıp belli icraatları hayata geçirmek için çalışmaya başladıklarını belirterek, Kaymakam Bey’in bir Eğitim vadisi projesinden var. Kuşadası Ticaret odası tarafından hazırlanan Ticari envanter raporunda kuşadası ticaretinin marina, güvercinada ve vergi dairesi üçgeni arasına sıkıştığını ticaretin %60 ının da bu bölgede devam ettiğinin belirtildiğini” söyledi. Bütün bunların üzerine birde belli günlerde açılan semt pazarlarının da kurulduğunu belirterek, yaşanan sıkıntıların hazırlanan raporlarda da anlatıldığını söyledi . Sayın Kaymakam Mustafa Ayhan’ın da bu raporlardan yola çıkarak ilk proje olarak eğitim vadisini koyduğunu. Eğitim vadisinin amacının kuşadası merkezindeki bütün okulların şehir dışında bir alana taşınması projesi olduğunu söyledi.

Telekom müdürü ile görüşmelerinden Barbaros hayrettin paşa bulvarındaki Telekom binası inşaatının 1 mayıs 2013 tarihine kadar bitirileceğini sadece Telekom hizmetleri verileceği bilgisini aldıklarını ancak görüşmede postane hizmetlerini de talep ettiklerini, turistlerin posta işlerinden dolayı en azından bütün bu ihtiyaçların karşılanması için bir gişe konmasının uygun olduğunu söylediklerini belirtti.

Müzik Meslek birlikleri konusunda da bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, üyelerimizin geçtiğimiz sezon yaşadığı mağduriyetleri anlatarak uzun zamandır meslek birlikleri ile görüşme yaptıklarını belirterek, kanun değişikliği ile ilgili bölge milletvekillerine de konunun iletildiğini söyleyen Serdar Akdoğan, “ Konunun bu kadar zamandır çözülmeme sebebi birlikler tarafından verilen indirim oranlarının bizim tarafımızdan yetersiz bulunmasıydı. Mesam-Msg grubu %50 indirimi kabul etti. Şimdi de Müyap –müyor-bir grubundan cevap bekliyoruz” dedi. Savcılıkta bulunan tüm dosyaları vekalet ile Odamız hukuk müşavirinin de takip ettiğini belirtti.

2009-2013 dönemini değerlendirirken, Kuşadası Ticaret Odası’nın 5. Meclis döneminde yaptığı çalışmaları Basın ,odamız yayını Kuşadası Güvercin Dergisi ve odamız mail grubunda web sitesinde herkese duyurduklarını  belirterek, üyelerimizle yüksek düzeyde iletişim kurulduğunu, komitelerdeki temsilciler aracılığı tüm sıkıntılardan haberdar olarak çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. Kuşadası Ticaret Odasının çok iyi bir noktada olduğunu da belirten Serdar Akdoğan, odamızda uygulanan hizmetin üye memnuniyet anketlerinden de anlaşıldığını söyledi. Yakından takip edildiğinde Türkiye’de sosyal ve aktif açıdan sayılı odalardan olduğunu hatırlattı.Ticaret odası kurulduğundan beri insanların “Ticaret Odası ne iş yapar “ diye sorduğunu ancak son yıllarda bu söylemin artık kalmadığını ticaret odasının para alan bir kurum değil üyelerimizin ailelerinin çalışanlarının kısacası tüm kuşadasının faydalandığı bir kurum haline getirdiklerini söylerek küçük bütçelerle Kuşadası Ticaret Odasını bu hale getirdiklerini belirtti. Ticaret Odasının bir hizmet yeri olduğunu ve zamanı olan hizmet edecek kişilerin seçilmesinin doğru olduğunu da  sözlerine ekleyen Serdar Akdoğan, bu  meclis sıralarında oturan kişilerin bana verilen bu görevi yerine getirdim mi diyerek ellerini vicdanlarına koymaları gerektiğini söyleyerek, son günlerde çıkan gazetelerde oda seçimleri ile ilgili verilen  beyanlarda  başkanı olduğu bir meclisi işlevsizlikle suçlamanın büyük bir hakaret olduğunu ve burada bulunan tüm meclis üyelerinin saygıyı hakettiklerini  belirterek Kuşadası Ticaret odasına katkı  koyan emek harcayan herkese teşekkür etti. Dilek ve duyurular konusunda söz almak isteyen olmadığından Meclis Başkan yardımcısı Selami Bayraktar tarafından toplantı sona erdirildi. Serdar Akdoğan, yapılan bu ortak komite toplantısının bu dönem yapılan son toplantı olduğunu söyleyerek herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.