KUŞADASI TİCARET ODASI ÜYELERLE İLETİŞİMİ EN ÜST SEVİYEYE TAŞIDI
Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan başkanlık yaptığı iki dönemi kapsayan 8 yıl içerisinde yaptıkları ile ilgili açıklamalarına devam ediyor.

Önemli konu başlıkları altında, çeşitli periyodlarda açıklamalar yapan Serdar Akdoğan, oda hizmet binası ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından üyeler arası iletişim, eğitim ve  danışmanlık konusunda yapılanlar ile 8 yılın hesabını üyelerine vermeye devam ediyor.

Ticaret Odası’nda göreve geldiğimiz ilk yıldan itibaren hedeflerimizden birisi de oda ile üyeler arası iletişimi en üst seviyeye çıkartmaktı. Bugün diğer hedeflerimiz gibi bu hedefimize de ulaşarak üyelerimizle iletişimimizi en üst seviyeye taşıdık.

Teknolojinin insanoğlu için vazgeçilmez olduğu günümüzde biz de Ticaret Odası olarak bu nimetlerden faydalanıyoruz. Kurmuş olduğumuz mail ve sms sistemi ile üyelerimiz ve sistemimize kayıtlı olan herkesin, odanın yaptıklarından ve duyurulardan anında haberdar olmasını sağlıyoruz ve aynı zamanda web sitesinde de yayınlıyoruz.

2006 yılında hayata geçen resmi internet sitemiz www.kuto.org.tr,  Altın Örümcek web ödülleri yarışmasında iki yıl üst üste ödül almış ve üyeler tarafından da takdirle karşılanmıştır.

2011 Yılında hayata geçen ve iş arayanlarla, personel arayanları buluşturan web sitemiz www.isrehberim.org adresinden, aynı zamanda iş dünyası ile ilgili haberler de takip edilebilmektedir.

Duyurularımız ve haberlerimizi anında gönderdiğimiz mail sistemimizde 2000’inin üzerinde kayıt, sms sistemimizde ise 2500’ün üzerinde kayıt bulunmaktadır ve üyelerle iletişimimiz açısından bizi üst seviyelere taşımaktadır.

Resmi işlemlerde ve kurumlar arası veri alışverişinde kullanılmak üzere tüm oda personelimizde @kuto.org.tr uzantılı elektronik posta adresi, ayrıca odamızın resmi iletişim adresi olarak da info@kuto.org.tr kullanılmaktadır.

Ayrıca odamız yayın organı Kuşadası Güvercin Dergisi ile de, 4 yıldır tüm üyelerimizin işyerlerine girebilmekteyiz. 2009 yılında yayın hayatına başlayan dergimiz, kesintisiz olarak 2 ayda bir çıkmakta ve 4000 adet basılmaktadır. Odamızdan haberlerin yanı sıra bölgemizin tanıtımını yapan ve aktüel haberler de veren  Kuşadası Güvercin, kurye ile faal 2700 üyemize, Kuşadası ve Aydın protokolüne, Kuşadası’nda bulunan sağlık guruplarına, otellere, derneklere, kuaförlere, kafeler ve restorantlara, çevre il ve ilçe belediye başkanlıklarına, oda ve borsalara ve TOBB protokolüne de dağıtılmaktadır.

Üyelerinden aldığını, üyelerine verme prensibini benimseyen Kuşadası Ticaret Odası, düzenlediği çeşitli eğitimler, toplantı, seminer, panel ve konferanslarla da üyelerimizin beklentileri doğrultusunda çalışmalar yapmaktadır. Hizmette sürekli iyileştirme sağlamak adına da tüm organizasyonların sonunda anket formu doldurularak bir sonraki organizasyonda görülen eksikliklerin giderilmesine çalışılmaktadır.

Her yıl düzenlediğimiz sektörel ve kişisel eğitimler, meslek komitelerimizden ve üyelerimizden gelen talepler dikkate alınarak, Odamız Eğitim Birimi tarafından hazırlanmakta, üyelerimize ailelerine ve çalışanlarına ücretsiz eğitim imkanı sağlanmaktadır.

Kuşadası Ticaret Odası olarak bugüne kadar ücretsiz eğitimlerle birlikte Yeni Türk Ticaret Kanunu, Öss Motivasyon Eğitimi, Kadınların işgücüne katılımlarını özendirmek amacıyla kadın panelleri, GEKA ve AB destekleri tanıtım toplantıları, proje yazma eğitimleri, sertifikalı ilk yardım eğitimleri, temel gıda ve hijyen eğitimleri, emlakçılık kursu, pırlanta kursu, markalaşma, diksiyon ve güzel konuşma, müşteri memnuniyeti, dökümantasyon, stres vb. gibi  eğitim ve seminerler olmak üzere yıllık ortalama 50-60 etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca önemli günlerde de 25 Kasım, 8 Mart, 18 Mart, vs. düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle de üyelerimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Odamızda kurulmuş olan Sinerji Odağı ile Kosgeb veri tabanına  1500 kişinin  kaydı yapılmış olup,  Kuşadası Ticaret Odası’na gelen her üyeye istenilen konularda danışmanlık hizmeti de verilmektedir.

Halen odamız bünyesinde devam eden KOSGEB destekli girişimcilik eğitimi neticesinde kurs gören 120 kişi kendi işini kurma imkanına sahip olacak ve bu şekilde ilçemiz ekonomisine ve ticari hayatında da katkı sağlanacaktır.

Ben ve Yönetim Kurulum 2005 yılında göreve geldiğimizden bugüne önümüze koyduğumuz pek çok hedef gibi,  üyelerle iletişim ve eğitimler konusunda da çok yol aldık ve çalışmalarımıza üyelerimizin çıkarlarını ve hizmet kalitemizi en üst düzeyde tutarak devam ediyoruz.

Serdar AKDOĞAN