DÜNDEN BUGÜNE ŞEHİTLERİMİZ SERGİSİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN İLGİYLE GEZİLDİ
Kuşadası Ticaret Odası sergi salonunda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde açılan “Dünden Bugüne Şehitlerimiz” konulu sergiyi, Kuşadası'nda bulunan ilköğretim okulları ve liselerin, müdürleri tarafından belirlenen sınıfları büyük bir ilgi ve beğeniyle gezdi. Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası genelinde 22 okul ve yaklaşık 1000 adet öğrenciyi, araçlarla okullarından alarak tarihle buluşmasını sağladı. Çanakkale Savaşı, Kıbrıs ve İç Güvenlik Harekatı fotoğraflarından oluşan sergide ayrıca, Aydın'ın Şahnalı Köyünde dokunarak Osmanlı-Rus Savaşında cepheye gönderilen 135 yıllık Türk Sancağı'da yer aldı. Öğretmenleri eşliğinde, gün boyunca guruplar halinde araçlarla okullarından alınarak sergiyi gezen öğrenciler ve öğretmenleri, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’a tarih ve millet bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanmasına öncülük ettiği için teşekkür etti. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası olarak,
bu vatanı bağımsızlığa ulaştıran şehitlerimize ve 135 yıllık Türk Sancağına sahip çıkacaklarını dile getirdi ve emekli öğretmen Musa İlhan'ın araştırmalarından oluşan ve bir hafta boyunca öğrencilerin yanı sıra Kuşadası halkıyla da buluşan sergi de, ayrıca okullara, kütüphanelerine konulmak üzere 1919 yılında çıkan gazetelerin derlemesinden oluşan "Kurtuluş" adlı kitabın da hediye edildiğini belirtti. Serginin açık kaldığı 5 gün süresince; Rahime Bilici İlköğretim Okulu, Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu, Çakabey İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Nermin Metin Akar İlköğretim Okulu, Belkent Ortaokulu, İbrahim Zeki Emgin İlköğretim Okulu, Kuşadası İlköğretim Okulu, Yedieylül İlköğretim Okulu, Şehit Kaya Aldoğan Lisesi, Derici Mustafa Gürbüz Lisesi, Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Melahat Kıvanç Anaokulu, Soğucak İlköğretim Okulu, Yayla Köyü İlköğretim Okulu, Kirazlı Köyü İlköğretim Okulu, İmam Hatip Ortaokulu, Hasan Fatma Önal Anadolu Lisesi, Makbule Hasan Uçar Öğretmen Lisesi, Yeniköy İlköğretim Okulu ve Denizcilik Lisesi öğrencileri sergiyi gezdiler.