150 METREKAREDEN 4500 METREKAREYE

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, başkanlık yaptığı 8 yılın hesabını vermeye Ticaret Odası’nın fiziki şartlarının geldiği nokta ile başladı.

2005 yılında görevi  devraldıklarında bir pasajın içinde 150 metrekarede hizmet ederken, bugün üyelerine 4500 metrekarede hizmet verdiklerini hatırlatan Başkan Akdoğan açıklamasına şöyle devam etti;

Yönetim olarak 2005 yılında görevi devraldığımızda bir pasajın ikinci katında hizmet veriyorduk. Bugün ise Kuşadası’nda, Ege bölgesinde il ve ilçelerde  örnek olabilecek bir binada 4500 metrekarede hizmetlerimize devam ediyoruz. Bugünlere gelmek, bu binayı yapmak hiç de kolay olmadı.

Kuşadası tüccarına yakışan çok işlevli bu hizmet binasını ilçemize kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Çünkü bu bina zor şartlar altında, mevcut yönetim kurulu üyelerinin şahsi kefaletleriyle, herkesin elini taşın altına koymasıyla hayata geçti.

Hizmet binamız Kuşadası tüccarına hizmet vermenin yanı sıra büyük bir ihtiyacı kapatarak tüm Kuşadası halkına da hizmet veriyor. Salonlarımızdan yediden yetmişe herkes yararlanabiliyor.

Bizler bu binayı yaparak kamu bütçesinin doğru kullanımıyla neler yapılabileceğini de

herkese göstermiş olduk.  Göreve geldiğimizde hazineden alınmış ve yarı parası ödenmiş olan arsanın kalan ödemesini tamamlayarak  kullanışlı ve herkese hitap eden bir  bina yapmak için çalışmalara başladık. Ancak o tarihlerde kısıtlı bütçemizle bu imkansız gibi görünse de, zoru başardık. Kamu parasını doğru kullanarak, kendi kişisel kefaletlerimizle, bankadan alınan kredilerle ve sıkı pazarlıklar neticesinde bölgenin en işlevsel ve kaliteli binasını Kuşadası’na ve Kuşadalılara kazandırdık.

Bazen bize hayal görüyorsunuz dendi ama bu hayalimizi gerçekleştirdik ve sıkıntılı günlerimizi atlattık. Bu gün kredilerin ödendiği, borçsuz, kaliteli hizmetin birinci sırada yer aldığı, fiziki koşulları çok iyi olan ve bu fiziki koşulları üyeleriyle paylaşan bir odayız.

2009 yılından beri hizmet verdiğimiz 4500 m2 kullanım alanına sahip binamızda hizmet katı, 300 kişilik konferans salonu, dershane, 75 kişilik meclis toplantı salonu, sergi alanı ve restaurantımız ile kaliteli hizmetin yanısıra eğitim, panel, seminer ve konferanslarda ilk akla gelen kurum haline geldik.

Bu güne kadar 300 kişilik konferans salonumuzda yılda ortalama 40 etkinliğe, eğitim salonumuzda yılda ortalama 15 eğitime ve sergilere ev sahipliği yaptığımız binamızdan yaklaşık 30 000 kişi yararlanmış bulunuyor.

Eşit davranılan ve her konuda danışmanlık hizmeti de alan üyelerimiz odamıza geldiğinde hizmet katında işlemlerinin bitmesini beklerken, 5 yıldızlı otel konforunda çayını, kahvesini yudumluyor, televizyonunu seyredebiliyor ve internet hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Biz yönetim olarak bütün bu hizmetlerimizin yanında Üyelerinin çıkarlarını gözeterek  SGK Merkez Müdürlüğü’nün Kuşadası’na gelmesine öncülük ettik ve tüm sivil toplum örgütleri ve meslek derneklerine kapımızı açarak onları da binamız çatısı altında topladık. Bugün hizmet binamızda SGK merkez Müdürlüğü’nün yanı sıra Deniz Ticaret Odası, Otelciler Bİrliği (KODER), KEGEV, Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği ve Rehberler Derneği’de faaliyetlerini sürdürüyor.

150 metrekareyken devraldığımız ve bugün neredeyse her üye başına 1,5 metrekare kullanım alanı düşen hizmet binamızın işlevselliği sayesinde ben ve yönetim kurulum  üye çıkarlarını ve hizmet kalitesini en üst düzeyde tutarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Serdar AKDOĞAN