KUŞADASI TİCARET ODASI ÖĞRENCİLERİ TARİHİMİZLE BULUŞTURDU

KUŞADASI TÄ°CARET ODASI’NDA 18 MART ETKÄ°NLÄ°KLERÄ° KAPSAMINDA AÇILAN “DÜNDEN BUGÜNE ŞEHÄ°TLER SERGÄ°SÄ°” Ä°LKÖĞRETÄ°M ÖĞRENCÄ°LERÄ° TARAFINDAN YOĞUN Ä°LGÄ° GÖRÜYOR.

Kuşadası Ticaret Odası sergi salonunda açılan sergiyi, Kuşadası’nda bulunan ilköğretim okullarının müdürleri tarafından belirlenen sınıflar, Kuşadası Ticaret Odası tarafından araçlarla okullarından alınarak geziyorlar.

Çanakkale Savaşı, Kıbrıs ve Ä°ç Güvenlik Harekatı fotoğraflarından oluşan sergide ayrıca, Aydın’ın Şahnalı Köyünde dokunarak Osmanlı-Rus Savaşında cepheye gönderilen 135 yıllık Türk Sancağı’da öğrenciler tarafından ilgiyle izleniyor.

Serginin ilk gününde öğretmenleri eşliğinde gün boyunca guruplar halinde Mahmut Esat Bozkurt Ä°lköğretim Okulu, Rahime Bilici, Çakabey ve Atatürk Ä°lköğretim okullarının gezdiği sergi, bir hafta açık kalacak ve Kuşadası’nda bulunan diğer okullar tarafından da gezilecek.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan,

tarih ve millet bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanması gerektiğini belirtti ve Ticaret Odası olarak, bu vatanı bağımsızlığa ulaştıran şehitlerimize ve 135 yıllık Türk Sancağına sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Emekli öğretmen  Musa Ä°lhan’ın  araştırmalarından oluşan ve bir hafta boyunca öğrencilerin yanı sıra Kuşadası halkıyla da buluşan sergide ayrıca okullara, kütüphanelerine konulmak üzere 1919 yılında çıkan gazetelerin derlemesinden oluşan “Kurtuluş” adlı kitap’ta hediye edildi.

Sergiyi büyük beğeni ile gezen ve Musa Ä°lhan’dan bilgi alan öğrenciler ve öğretmenleri, bu sergiyi açarak kendilerini tarihle buluşturan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.