SERDAR AKDOĞAN’ DAN MESAM-MÜYAP Ä°LE Ä°LGÄ°LÄ° ÖNEMLÄ° BÄ°R ADIM

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim kurulu başkanı Serdar Akdoğan 15.03.2013 tarihinde, Müzik Birlikleri ve Türofed’in Ä°zmir ‘de Mövenpick otelde yapılan toplantısına katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan Müzik Birlikleri ile daha önce yapılan görüşmelerde, birliklerin sunduğu indirim oranlarını yeterli bulmamış, zaten zor günler geçiren esnafa bir de yük olarak gelen telif hakları ile ilgili imzalanacak sözleşmelerde  daha yüksek oranlarda indirim almak için büyük çaba göstermişti.

Ä°zmir’de yapılan toplantıda müzik birliklerinin yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Serdar Akdoğan, yapılan uygulamaların üyelerimize yarattığı mağduriyeti anlatarak “ zaten herkes artık yavaş yavaş konunun önemini anlamaya başladı “dedi. Belli sayılarda getirilen üyeler karşılığında belli indirimler öneririz düşüncesinden vazgeçilerek, herkese %50 oranında bir indirim uygulanmasını talep etti. Müzik birlikleri yönetimlerinin sıcak baktığı bu öneri icra kurullarında görüşüldükten sonra önümüzdeki günlerde açıklığa kavuşacak.

KUŞADASI SAHÄ°L ŞERÄ°DÄ°NE ÖNCÜLÜK EDECEK

Diğer bölgelerden gelen otel işletmecileri de,  Kuşadası’nın bu konuda Antalya, Alanya, Çeşme, Bodrum, Marmaris, Didim gibi tüm sahil şeridine öncülük edebileceğini ve

diğer sahil bölgelerindeki işletmelerin de bu indirimlerden faydalanabileceğini belirtti.

Bu konuda Türofed’in de büyük desteğini aldıklarını belirten Serdar Akdoğan, “bilindiği gibi son iki sezondur, özellikle müzik yayını yapan üyelerimiz telif hakları konusunda oldukça zor durumda bırakıldılar. Özellikle geçtiğimiz sezonda avukatlar ve emniyet güçleri tarafından habersizce yapılan baskınlar üyelerimize zor günler geçirtti. Telif hakları, müzik birlikleri konusunda haklı olarak bilgi sahibi olmayan, nereye ne kadar ve ne için para ödeyeceğini bilmeyen daha doğrusu karşısında muhatap bulamayan üyelerimizden bazıları da maalesef şu anda müzik birlikleri tarafından mahkemeye verilmiş durumdalar. Kuşadası Ticaret Odası olarak uzun zamandır konunun takipçisiydik ve konu sürekli yönetim kurulumuzun gündemindeydi. Bugün yapılan görüşmelerde de çok önemli adımlar atıldı. Önümüzdeki günlerde sonuca varılacağına inanıyorum” dedi.

Ayrıca yapılan uygulamaların haksızlığı, yasanın değişmesi konusunda da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yazı yazıldığını belirten Serdar Akdoğan, Konunun TOBB  yönetim kurulu gündemine alınarak üst düzeyde görüşmeler yapılması konusunda da önemli adımlar atıldığını, aynı zamanda bölge milletvekillerimize de konunun anlatıldığını ve gerekli resmi yazışmalarla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne konunun taşınmasının sağlandığını söyledi .