ITB BERLIN TURİZM FUARI

6-10 Mart 2013 tarihleri arasında, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik‘in de katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı’nda, 187 ülke ve 10 bin 644 katılımcı yer aldı.

113 bin turizm profesyoneli ve 60 bin tatilcinin ziyareti ve 94 ülkeden 7 bin gazetecinin katılımıyla dünyanın en fazla ziyaret edilen turizm fuarı olma unvanını elinde tutan ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda, Kusadasi Ticaret odası ve Kusadasi Turizm Tanıtma Derneği‘nin öncülügünde açılan stand, Fuar boyunca  yoğun ilgi gördü.

Çok sayıda ziyaretcinin gezdiği fuara, Kusadası´ndan da cok sayıda acenta ve otelci ilgi gösterdi., Kusadası Ticaret Odası’nın öncülüğünde kurulan standı fuarin ilk gununde ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Basbakan yardımcısı Bülent Arınc, Kusadası Ticaret Odası‘nı ve Kusadasi Turizm ve Tanitma Dernegi‘ni tanıtıma verdikleri katkılardan dolayı kutladı ve tesekkur etti. Kusadası‘nın büyüyen bir marka olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, bu markanın daha iyi yerlere  doğru eller ile gelmesi gerektigini vurguladi,

Turizmin nabzının attığı, trendlerin, yeniliklerin sergilendiğini Berlin'deki dev buluşma, Türkiye'ye

2013'te gelecek turist sayısının artmasında da büyük rol oynuyor. Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 15,82'sine tekabül eden Almanya pazarında 5 gün sürecek fuar boyunca, Türkiye standında EXPO 2020 aday şehri İzmir'in de tanıtımını yapildi. Fuarın resmi ziyaretçileri arasında Aydın Valisi Kerem Al ve Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, vali ve gazeteci yer aldı

Bu yıl alternatif turizm öğelerine vurgu yapılan fuarda, Berlin Kültür Müşavirliği 105 stantta, 122 katılımcı ile Türk turizmini dünyanın en büyük turizm fuarında tanıttı. ITB Berlin Fuarı'na Türkiye 3 bin 79 metrekare stant alanı, 105 stant ve 122 katılımcı ile iştirak etti.

Güneş- deniz- kum ürün çeşitlemesinin yanı sıra kültür turizminin önemine vurgu yapmak üzere Berlin Kültür Müşavirliği, ülkemizdeki kültürel ögeleri de standa taşıdi.

Turizm profesyonellerinin bir araya geleceği ve ülke tanıtımına da büyük katkı sunulacak fuarın son iki günü olan halk gününde ise, bu yıl ilk kez turizmciler doğrudan satış yaptı.