KUŞADASI VE DAVUTLAR TERMAL TURİZM VE KÜR MERKEZLERİ İÇİN HER İMKANA SAHİP

Doğa ve Sağlık Vakfı Başkanı ve Natur-Med Yönetim Kurulu Başkanı Uzm.Dr. Yaşar YILMAZ tarafından Kuşadası Ticaret Odası’nda, “Kuşadası’nda Bedensel ve Zihinsel Arınma: Termal Turizm” konusunda konferans verildi.

Türkiye’nin ilk kür hekimi ve ilk kür merkezi Natur-Med’in Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yaşar YILMAZ konuşmasına, Kuşadası ve Davutlar’ın termal turizm ve kür merkezleri için her imkana sahip olduğunu belirterek ve Dünyada ve Türkiye’de sağlık turizmi ile ilgili bilgiler vererek başladı. Doğa olmadan sağlığın olamayacağını belirten YILMAZ, doğada hava, su, toprak, ateş ve ağaç (orman) olmak üzere 5 element bulunduğunu, bölgemizin bu özelliklere sahip olan muhteşem bir coğrafya olduğunu ifade etti. Özellikle Almanya, Rusya, Orta ve Uzak Asya’da kür merkezlerin yoğun olduğunu, Almanya’da toplam 2500 adet rehabilitasyon merkezinin 400’ünün termal kür merkezlerinden oluştuğunu belirten Yılmaz, sezon dışında otellerin açık olması ve turizmin 12 aya yayılabilmesi açısından kür merkezlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye’de sağlık turizminin göz, diş, estetik ameliyat gibi operasyonlar için Türkiye’ye gelen turistlere yönelik yapılan turizm olarak algılandığının ve bunun yanlış olduğunun altını çizen Dr. YILMAZ,

kür merkezlerinin olmazsa olmazlarının; hareket alanı (yürüyüş, yüzme, yoga, plates gibi), doğal beslenme ve doğal tedaviler olduğunu belirtti ve her kür merkezinde termal su bulunması gerektiğinin, ancak her termal tesisin kür merkezi olamayacağının altını çizdi.

Konuşmasında, bir suyun termal su olabilmesi için içerisinde en az 1 gram ve en az 10 çeşit mineral olması gerektiği, bu minerallerin dağılımının uygun ve suyun sıcaklığının vücut ısısına yakın derecede olması gerektiğini belirten Dr. Yaşar Yılmaz katılımcılara faydalı bilgiler verdi.

Kuşadası/Davutlar’ın bütün bu imkanlara sahip olduğunu, termal turizmin ve kür merkezlerinin ekonomisi turizme dayanan Kuşadası için, turizmin çeşitlenmesi anlamında çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Yılmaz, konferansın sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN ve Yönetim Kurulu Üyelerine böyle bir organizasyon yaptıkları için teşekkür etti.