ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞEN TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında 09.07.2012 tarihinde imzalanan protokol gereğince, fırınlarda ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan ve fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personele yönelik, Kuşadası Ticaret Odası tarafından ücretsiz düzenlenen Temel Gıda Hijyen Eğitimi”, 18-19 Şubat 2013 tarihlerinde gerçekleşti.

Kuşadası Ticaret Odası’nda eğitime katılan 40 kişiye, Kırsal Kalkınma ve Gıda Güvenliği Derneği Eğitmenleri A.Şükrü GENÇ ve Elif GENÇ tarafından verilen eğitimde katılımcılar,

a) Hijyen ve sanitasyonla ilgili genel tanmlar,

b) Gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalar,

c) Personel, işyeri ve ekipman hijyeni

d) Temizlik ve Dezenfeksiyon

e) Fırınlarda hijyen ve sanitasyon,

f) Fırınlarda HACCP ve iyi hijyen uygulamaları,

g) Gıda infeksiyonu ve zehirlenmeleri,

h) Ekmek ve ekmek çeşitleri mevzuatı

i) El yıkama, maske ve bone kullanımı, temizlik ve dezenfeksiyon maddelerinin kullanımı

konuları hakkında bilgi sahibi oldular.

Eğitimin sonunda katılımcılara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Aydın Ä°l Müdürlüğü gözetiminde, Eğitmenler A.Şükrü GENÇ ve Elif GENÇ tarafından 25 sorudan oluşan bir sınav yapıldı.

70 ve üstü puan alarak başarılı olan 27 adaya sertifikaları önümüzde günlerde düzenlenen törenle verilecek.

Ä°lki 1-2 Kasım 2012, ikincisi 5-6 Kasım 2012 tarihlerinde gerçekleşen eğitimlerden yararlanan katılımcılar, zorunlu olan ve insan sağlığını yakından ilgilendiren bu eğitimlerin ücretsiz olarak verilmesinden ve devam edecek olmasından duydukları mutluluğu dile getirdiler ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ve Yönetim Kuruluna teşekkür ettiler.