AFET BİLİNCİ İÇİN TOPLANDILAR

Kuşadası Ticaret Odası’nda düzenlenen “Deprem ve Afet Bilinci” seminerinde katılımcılar, afetler konusunda yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda bilinçlendiler.

Kuşadası Ticaret Odası-AKUT işbirliğiyle düzenlenen seminerde, Kuşadası AKUT gönüllülerinden Emre Eren konuşmasına AKUT’un tarihçesini ve kuruluş amacını anlatarak başladı.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Ä°lçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri Mahmut Öztaş, Murat Boranalp ve kalabalık bir dinleyici kitlesinin katıldığı seminerde, son 65 yıl içerisinde ülkemizde olan afetler konusunda bilgi veren Emre Eren deprem konusunda

bilgi vererek sözlerini sürdürdü. Deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda slaytlar ve videolar eşliğinde bilgi veren Emre Eren, seminerde katılımcılara yangın ve sel konularında da bilgi aktardı.

Afetler sırasında yapılan yanlış uygulamalar ve yapılması gereken doğrular hakkında  uygulamalı olarak da bilgi veren Emre Eren, seminer süresince katılımcıları deprem, yangın, sel konularında nedir, nasıl korunuruz, neler yapmalıyız başlıkları altında bilinçlendirdi.

Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen seminerde, ayrıca AKUT Kuşadası Temsilciliği tarafından sergilenen,  AKUT’un çalışmalarından oluşan fotoğraflar da katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.