ULU ÖNDER ATATÜRK’ÜN KUŞADASI’NA GELİŞİNİN 89 YILDÖNÜMÜ TÖRENLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçemize gelişinin 89. Yıldönümü törenle kutlandı.

Kurtuluş savaşı öncesi ve sonrasında yurdun dört bir yanını gezen Atatürk’ün bundan 89 yıl önce geldiği Kuşadası’nda durup ilçeyi izlediği ve beğendiği nokta olan Gazi Beğendi’den yürüyüşle başlayan tören, büyük katılımla gerçekleşti.

Yürüyüşe katılan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aslan, ADÜ Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Osman Çolakoğu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, Turizm ve

Tanıtma Derneği Başkanı Bülent İlbahar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve halk, Belediye Bandosu eşliğinde Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan’ın Atatürk Anıtına çelenk koyması ile devam eden törende konuşan Kaymakam Ayhan, Atatürk’ün Kuşadası’na geliş yıldönümünde, ulu önder’i bir kez daha saygı ve minnetle andığını belirtti ve Atatürk’ün ilke ve inkılapları doğrultusunda bizlere göstermiş olduğu yolda, yürümenin önemini hatırlattı.

Kuşadası halkının da büyük bir coşkuyla eşlik ettiği tören, halk oyunları gösterisi ile son buldu.