TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

GE├çM─░┼×TEN GELECE─×E KU┼×ADASI T─░CARET ODASI

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI YÖNET─░M KURULU BA┼×KANI SERDAR AKDO─×AN RADYO ADA’DA CANLI YAYIN KONU─×U OLDU

Geçti─čimiz günlerde yenilenerek, yeniden yay─▒n hayat─▒na ba┼člayan Radyo Ada’da,  Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan Can Karabulut’un konu─ču oldu.

”Geçmi┼čten gelece─če Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒” konulu canl─▒ yay─▒nda Can Karabulut’un sorular─▒na ve sms’lerle gelen sorulara tüm içtenli─či ile cevap veren Akdo─čan, ertelenen organ seçimleri ile ilgili de bilgi verdi.

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n kurulu┼čundan, 2005 y─▒l─▒nda göreve gelmesine kadar geçen süreçten ba┼člayarak, bugüne kadar yap─▒lan çal─▒┼čmalar hakk─▒nda bilgi veren Akdo─čan, programda hedeflerini de anlatt─▒.

AMAÇ ÜYELER─░N ─░┼×LER─░N─░ KOLAYLA┼×TIRMAK

Göreve geldikleri günden itibaren Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda öncelikle fiziki ko┼čullar─▒n düzeltildi─čini, k─▒s─▒tl─▒ bir bütçenin çok iyi kullan─▒larak sadece üyelerin de─čil, herkesin yararland─▒─č─▒ bir binay─▒ Ku┼čadas─▒’na kazand─▒rd─▒klar─▒n─▒ belirten Akdo─čan, bina içerisinde yer alan SGK, KODER, KEGEV,  Deniz Ticaret Odas─▒ ve Ku┼čadas─▒ Turizm ve Tan─▒tma Derne─či’nin yan─▒ s─▒ra hedeflerinin, bo┼č olan dükkan ve büroyu bir banka ve notere vererek, üyelerinin her i┼člerini tek bir noktada toplay─▒p, kolayla┼čt─▒rmak oldu─čunu belirtti.

Konuk oldu─ču programda gelen sorular üzerine

üyelerle ileti┼čim, yap─▒lan e─čitim, seminer ve paneller, hakk─▒nda da bilgi veren Akdo─čan, üzerinde durduklar─▒ en önemli konulardan birisi olan tan─▒t─▒m konusunda Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda ciddi bir alt yap─▒ olu┼čturuldu─čunu, foto─čraf ar┼čivi ve her türlü reklam malzemesinden üyelerin yararlanabildi─čini anlatt─▒ ve Ku┼čadas─▒ Turizm ve Tan─▒tma Vakf─▒’n─▒n hayata geçirildi─čini belirtti. Herkesin üye olabilece─či bu dernekle amac─▒n, sen ben de─čil, biz olarak elbirli─či yapmak ve i┼čin içine siyaset sokmadan, herkese e┼čit olarak öncelikle sosyal medya arac─▒l─▒─č─▒yla Ku┼čadas─▒’n─▒ tan─▒tmak oldu─čunu söyleyen Serdar Akdo─čan,  herkesi derne─če üye olmaya davet etti.

ANF─░ T─░YATRO KU┼×ADASI’NIN TANITIMI ─░Ç─░N ÇOK ÖNEML─░

“Geçmi┼č y─▒llarda önerilerimden birisi de Güvercinada’n─▒n arkas─▒ndaki bo┼č alanda Anfi tiyatro yap─▒lmas─▒yd─▒. Bunun için halen geç kal─▒nm─▒┼č de─čil” sözleriyle tan─▒t─▒m konusuna devam eden Akdo─čan, konserler için böyle bir alan ┼čart, tiyatronun Güvercinada arkas─▒na yap─▒lmas─▒n─▒n amac─▒ da konserlerde arkada fon olu┼čturmas─▒. Bence Güvercinada görüntülü konserler tan─▒t─▒m aç─▒s─▒ndan çok önemli” dedi.

Can Karabulut’un sorular─▒ üzerine Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Ar-Ge raporlar─▒, Mesap-Müyap konusunda üyelerinin yarar─▒na yap─▒lan çal─▒┼čmalar, üyelere Yunanistan vizesi deste─či ve kad─▒nlara i┼č hayat─▒nda destek konular─▒nda da bilgi veren Akdo─čan , canl─▒ yay─▒nda  üzerinde durdu─ču ve s─▒k s─▒k gündeme getirdi─či “Ku┼čadas─▒ ticari hayat─▒n─▒n 2 kilometrekareye s─▒k─▒┼čm─▒┼č olmas─▒” ve “öncelikle ya┼čamaktan keyif alaca─č─▒m─▒z Ku┼čadas─▒ “ konular─▒nda da bilgi verdi. Karacasu’da bulunan de─čerli ta┼člarla ilgili fakültenin, kuyumculuk sektörünün yo─čun oldu─ču Ku┼čadas─▒’nda bulunmas─▒ gerekti─čini de sözlerine ekleyen Akdo─čan, bu konuyu rektöre önerdi─čini ama yer sorunu çözülemedi─či için ask─▒ya al─▒nd─▒─č─▒n─▒, bu fakültenin Ku┼čadas─▒’nda olmas─▒n─▒n çok iyi olaca─č─▒n─▒ da belirtti.

SEÇ─░MLERE ZAMANI OLAN, GERÇEKTEN ÇALI┼×ACAK K─░┼×─░LER ADAY OLMALI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan,  Bakanlar Kurulu karar─▒ ile ┼×ubat-Mart aylar─▒nda yap─▒lmas─▒ gereken oda ve borsalar─▒n organ seçimlerinin May─▒s-Haziran aylar─▒na ertelenmesiyle ve seçimler hakk─▒nda görü┼čü ile ilgili gelen soru üzerine; “Ticaret Odas─▒ bir hizmet noktas─▒ ve gönüllülük esas─▒na dayan─▒yor. Burada Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri maa┼č alm─▒yor. Ekmek yedi─čimiz Ku┼čadas─▒’na hizmet için buraday─▒z.  Fikriniz, zaman─▒n─▒z ve uygulamak istedi─činiz projeler varsa aday olun. Geçen dönemde bunu ya┼čad─▒─č─▒m─▒z için söylüyorum, amaç sadece kazanmak de─čil devam─▒nda da çal─▒┼čmak olmal─▒. Herkesin aday olmaya hakk─▒ var ama egolar─▒ tatmin etmek için de─čil. Adaylar önce kendileri hizmet noktas─▒nda bir ┼čeyler yapabilece─čine inanmal─▒ ve inand─▒rmal─▒.

Bizim Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒ ald─▒─č─▒m─▒z yer belli, bugün geldi─čimiz yer belli. Burada kamu paras─▒ var, bunun çok iyi idare edilmesi gerekiyor. Seçim oldu kazand─▒mdan çok, sonra ne yapt─▒m önemli olmal─▒. Çevrenizde çal─▒┼čacak ve dürüst insanlar olmal─▒. Ben bugüne kadar çal─▒┼čt─▒─č─▒m tüm arkada┼člar─▒mdan memnunum. Dedi.

“Üyelerimizden ricam, lafa de─čil i┼če baks─▒nlar. Sand─▒klar aç─▒lana kadar rakip, aç─▒ld─▒ktan sonra dostuz. Herkes birbirini k─▒rmadan çal─▒┼čs─▒n” sözleriyle programa devam eden Akdo─čan, son olarak” Ku┼čadas─▒ halk─▒na, üyelerimize yeni sezonun hay─▒rl─▒, u─čurlu ve bereketli olmas─▒n─▒ diliyorum. “dedi.

á á