GEÇMİŞTEN GELECEĞE KUŞADASI TİCARET ODASI

KUŞADASI TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN RADYO ADA’DA CANLI YAYIN KONUĞU OLDU

Geçtiğimiz günlerde yenilenerek, yeniden yayın hayatına başlayan Radyo Ada’da,  Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan Can Karabulut’un konuğu oldu.

”Geçmişten geleceğe Kuşadası Ticaret Odası” konulu canlı yayında Can Karabulut’un sorularına ve sms’lerle gelen sorulara tüm içtenliği ile cevap veren Akdoğan, ertelenen organ seçimleri ile ilgili de bilgi verdi.

Kuşadası Ticaret Odası’nın kuruluşundan, 2005 yılında göreve gelmesine kadar geçen süreçten başlayarak, bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Akdoğan, programda hedeflerini de anlattı.

AMAÇ ÜYELERİN İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK

Göreve geldikleri günden itibaren Kuşadası Ticaret Odası’nda öncelikle fiziki koşulların düzeltildiğini, kısıtlı bir bütçenin çok iyi kullanılarak sadece üyelerin değil, herkesin yararlandığı bir binayı Kuşadası’na kazandırdıklarını belirten Akdoğan, bina içerisinde yer alan SGK, KODER, KEGEV,  Deniz Ticaret Odası ve Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yanı sıra hedeflerinin, boş olan dükkan ve büroyu bir banka ve notere vererek, üyelerinin her işlerini tek bir noktada toplayıp, kolaylaştırmak olduğunu belirtti.

Konuk olduğu programda gelen sorular üzerine

üyelerle iletişim, yapılan eğitim, seminer ve paneller, hakkında da bilgi veren Akdoğan, üzerinde durdukları en önemli konulardan birisi olan tanıtım konusunda Kuşadası Ticaret Odası’nda ciddi bir alt yapı oluşturulduğunu, fotoğraf arşivi ve her türlü reklam malzemesinden üyelerin yararlanabildiğini anlattı ve Kuşadası Turizm ve Tanıtma Vakfı’nın hayata geçirildiğini belirtti. Herkesin üye olabileceği bu dernekle amacın, sen ben değil, biz olarak elbirliği yapmak ve işin içine siyaset sokmadan, herkese eşit olarak öncelikle sosyal medya aracılığıyla Kuşadası’nı tanıtmak olduğunu söyleyen Serdar Akdoğan,  herkesi derneğe üye olmaya davet etti.

ANFİ TİYATRO KUŞADASI’NIN TANITIMI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

“Geçmiş yıllarda önerilerimden birisi de Güvercinada’nın arkasındaki boş alanda Anfi tiyatro yapılmasıydı. Bunun için halen geç kalınmış değil” sözleriyle tanıtım konusuna devam eden Akdoğan, konserler için böyle bir alan şart, tiyatronun Güvercinada arkasına yapılmasının amacı da konserlerde arkada fon oluşturması. Bence Güvercinada görüntülü konserler tanıtım açısından çok önemli” dedi.

Can Karabulut’un soruları üzerine Kuşadası Ticaret Odası Ar-Ge raporları, Mesap-Müyap konusunda üyelerinin yararına yapılan çalışmalar, üyelere Yunanistan vizesi desteği ve kadınlara iş hayatında destek konularında da bilgi veren Akdoğan , canlı yayında  üzerinde durduğu ve sık sık gündeme getirdiği “Kuşadası ticari hayatının 2 kilometrekareye sıkışmış olması” ve “öncelikle yaşamaktan keyif alacağımız Kuşadası “ konularında da bilgi verdi. Karacasu’da bulunan değerli taşlarla ilgili fakültenin, kuyumculuk sektörünün yoğun olduğu Kuşadası’nda bulunması gerektiğini de sözlerine ekleyen Akdoğan, bu konuyu rektöre önerdiğini ama yer sorunu çözülemediği için askıya alındığını, bu fakültenin Kuşadası’nda olmasının çok iyi olacağını da belirtti.

SEÇİMLERE ZAMANI OLAN, GERÇEKTEN ÇALIŞACAK KİŞİLER ADAY OLMALI

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan,  Bakanlar Kurulu kararı ile Şubat-Mart aylarında yapılması gereken oda ve borsaların organ seçimlerinin Mayıs-Haziran aylarına ertelenmesiyle ve seçimler hakkında görüşü ile ilgili gelen soru üzerine; “Ticaret Odası bir hizmet noktası ve gönüllülük esasına dayanıyor. Burada Yönetim Kurulu, Meclis üyeleri maaş almıyor. Ekmek yediğimiz Kuşadası’na hizmet için buradayız.  Fikriniz, zamanınız ve uygulamak istediğiniz projeler varsa aday olun. Geçen dönemde bunu yaşadığımız için söylüyorum, amaç sadece kazanmak değil devamında da çalışmak olmalı. Herkesin aday olmaya hakkı var ama egoları tatmin etmek için değil. Adaylar önce kendileri hizmet noktasında bir şeyler yapabileceğine inanmalı ve inandırmalı.

Bizim Kuşadası Ticaret Odası’nı aldığımız yer belli, bugün geldiğimiz yer belli. Burada kamu parası var, bunun çok iyi idare edilmesi gerekiyor. Seçim oldu kazandımdan çok, sonra ne yaptım önemli olmalı. Çevrenizde çalışacak ve dürüst insanlar olmalı. Ben bugüne kadar çalıştığım tüm arkadaşlarımdan memnunum. Dedi.

“Üyelerimizden ricam, lafa değil işe baksınlar. Sandıklar açılana kadar rakip, açıldıktan sonra dostuz. Herkes birbirini kırmadan çalışsın” sözleriyle programa devam eden Akdoğan, son olarak” Kuşadası halkına, üyelerimize yeni sezonun hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum. “dedi.