ACARA ÖZERK CUMHURÄ°YETÄ°’NDEN DOSTLUK ZÄ°YARETÄ°

Güricistan’ın Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Giorgi Tavartkiladze ve beraberinde Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze ve Royal Carabbian Kruvaziyer firmasının Acara temsilcisi Giorgi Varshalomidze, Kuşadası ziyaretlerinde, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı serdar Akdoğan ile bir araya geldiler.

KUŞADASI VE ACARA TİCARET ODASI BAŞKANLARI BİRARADA

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Kuşadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri Murat Saraç’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Acara Maliye ve Ekonomi Bakanı Tavartkiladze, ülkelerinde kruvaziyer turizminde Kuşadası’nı örnek almak istediklerini, bu nedenle bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın, kendilerine Ticaret Odası Ar-Ge biriminin hazırladığı “Dünyada ve Türkiye’de Kruvaziyer Turizmi ve Kuşadası Limanı” konulu raporu iletmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu raporun kendilerine ışık tutacağını söyledi.

Acara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Shavadze ile Acara ve Kuşadası ekonomisi

hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Serdar Akdoğan, kendilerine Kruvaziyer Turizmi raporunun yanı sıra Kuşadası Ticaret Odası flaması ve Kuşadası Tanıtım Cd’si hediye etti. Görüşmeler Acara özerk Cumhuriyeti Maliye ve Ekonomi Bakanı Giorgi Tavartkiladze ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tamaz Shavadze’nin, Serdar Akdoğan’a ülkelerinde barış ve dostluğun simgesi Geleneksel Şarap Kupası hediye etmesiyle devam edildi.

Görüşmelerin sonunda Tavartkiladze ve Shavadze, Kuşadası ve Batum arasında önemli bir işbirliği olduğunu ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan ile yapılan görüşmenin kendileri için önem taşıdığını belirttiler.