SERDAR AKDOĞAN BAŞKANLIĞA YENİDEN ADAY

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, düzenlediği yemekli basın toplantısı ile Ticaret Odası Başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı.

Kuşadası basınının büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Ticaret Odası Başkan Yardımcıları Bülent Bakyaz ve Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Öztaş, Namık Kemal Daylan, Müslüm Yıldırım, Haydar Erbay, Murat Boranalp, Cem Arslan ve Mehmet Ali Üstün de hazır bulundu.

Anayasa Mahkemesinin kararı ile 5174 sayılı TOBB Yasasının 2 dönem Yönetim Kurulu Ve Meclis Başkanlığı yapanlar 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve tekrar seçilemez hükmünü iptal etmesiyle yeniden başkanlığa aday olan Akdoğan, Asena Otel’de yenilen öğle yemeğinden sonra, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

TİCARET ODASI’NIN BUGÜN GELDİĞİ NOKTAYI SÜRDÜREBİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Göreve geldikleri günden bugüne kadar iç içe oldukları basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akdoğan; bugün Kuşadası Ticaret Odası’nın geldiği nokta ortada, sadece

üyelerine değil, ailelerine de hizmet eden bir kurum haline geldi. Hizmet binamızın salonlarından herkes yararlanabiliyor. Ben ve Yönetim Kurulum göreve geldiğimiz günden itibaren üyelerimizin yararına çalışmalar yaptık. Ticaret Odası’nın sadece para alan bir kurum olmadığını, hizmet için var olduğunu gösterdik. Çalışmalarımız ve hizmetlerimiz bundan sonra da bu doğrultu da devam edecek. Dedi.

OKUL PROJEMİZ DEVAM EDECEK

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Akdoğan, ülke ve Kuşadası ekonomisindeki gidişatın Ticaret Odası üyelerine nasıl yansıdığı sorusu üzerine, Kuşadası’nda her zaman doluluk yaşandığını ama pastanın büyümemesi, pastadan pay alanların çoğalmasıyla ekonomik sıkıntı yaşandığını söyledi ve Kuşadası’na mutlaka yeni oteller ve yatırımlar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kongre Merkezi’nin gelecekte ikinci Kuşadası Limanı olacağını belirten Serdar Akdoğan, gelecek dönem projeleri konusunda gelen soru üzerine, başlatmış oldukları kolej projesini devam ettireceklerini belirtti ve okul projesinin üyeler tarafından da olumlu karşılandığını söyledi.

Meslek grupları ile ilgili gelen soruları da cevaplandıran Akdoğan; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar sonucunda biliyorsunuz ki bütün üyelerin NACE kodları belirlendi ve kendilerine tebliğ edildi. Bu NACE kodlarıyla da, TOBB tarafından yeniden meslek grupları oluşturuldu ve bizim meslek gruplarımız da 15’den, 11’e düştü. Dedi.

KAMU BÜTÇESİNİ ÇOK İYİ KULLANDIK, HERKESİN YAPAMAZ DEDİĞİNİ YAPTIK

Basın mensuplarının göreve geldiğiniz günden itibaren unutamadığınız bir anınız var mı? Sorusuna ise duygulanarak cevap veren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, herkesin yapamaz dediğini yaptıklarını söyledi ve “yeni hizmet binamızla ilgili, bu binayı yapamayacağımız düşünülüyordu ama, kayaların oyularak binanın yapıldığı ve açılışının gerçekleştiği gün benim için çok önemli ve unutulmaz bir gün oldu. Ticaret Odası’nda, yıllık 500 Bin lira gibi bir bütçeyle başlayıp, bugün 5 milyon liralık bir kurum olarak, kamu bütçesinin çok iyi kullanılıp değerlendirilebileceğini de herkese gösterdik” dedi.

Toplantının sonunda, Ticaret Odası seçimlerinde demokratik bir şekilde herkesin aday olabileceğini belirten Akdoğan, başarılı gidişatın sürekliliğinin önemli olduğunu vurguladı ve toplantıya katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.