TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

SERDAR AKDO─×AN BA┼×KANLI─×A YEN─░DEN ADAY

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, düzenledi─či yemekli bas─▒n toplant─▒s─▒ ile Ticaret Odas─▒ Ba┼čkanl─▒─č─▒na yeniden aday oldu─čunu aç─▒klad─▒.

Ku┼čadas─▒ bas─▒n─▒n─▒n büyük ilgi gösterdi─či toplant─▒da, Ticaret Odas─▒ Ba┼čkan Yard─▒mc─▒lar─▒ Bülent Bakyaz ve Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Özta┼č, Nam─▒k Kemal Daylan, Müslüm Y─▒ld─▒r─▒m, Haydar Erbay, Murat Boranalp, Cem Arslan ve Mehmet Ali Üstün de haz─▒r bulundu.

Anayasa Mahkemesinin karar─▒ ile 5174 say─▒l─▒ TOBB Yasas─▒n─▒n 2 dönem Yönetim Kurulu Ve Meclis Ba┼čkanl─▒─č─▒ yapanlar 2 seçim dönemi geçmedikçe ayn─▒ göreve tekrar seçilemez hükmünü iptal etmesiyle yeniden ba┼čkanl─▒─ča aday olan Akdo─čan, Asena Otel’de yenilen ö─čle yeme─činden sonra, bas─▒n mensuplar─▒n─▒n sorular─▒n─▒ cevaplad─▒.

T─░CARET ODASI’NIN BUGÜN GELD─░─×─░ NOKTAYI SÜRDÜREB─░LMES─░ ÇOK ÖNEML─░

Göreve geldikleri günden bugüne kadar iç içe olduklar─▒ bas─▒n mensuplar─▒na te┼čekkür ederek konu┼čmas─▒na ba┼člayan Akdo─čan; bugün Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n geldi─či nokta ortada, sadece

üyelerine de─čil, ailelerine de hizmet eden bir kurum haline geldi. Hizmet binam─▒z─▒n salonlar─▒ndan herkes yararlanabiliyor. Ben ve Yönetim Kurulum göreve geldi─čimiz günden itibaren üyelerimizin yarar─▒na çal─▒┼čmalar yapt─▒k. Ticaret Odas─▒’n─▒n sadece para alan bir kurum olmad─▒─č─▒n─▒, hizmet için var oldu─čunu gösterdik. Çal─▒┼čmalar─▒m─▒z ve hizmetlerimiz bundan sonra da bu do─črultu da devam edecek. Dedi.

OKUL PROJEM─░Z DEVAM EDECEK

Daha sonra bas─▒n mensuplar─▒n─▒n sorular─▒n─▒ cevaplayan Akdo─čan, ülke ve Ku┼čadas─▒ ekonomisindeki gidi┼čat─▒n Ticaret Odas─▒ üyelerine nas─▒l yans─▒d─▒─č─▒ sorusu üzerine, Ku┼čadas─▒’nda her zaman doluluk ya┼čand─▒─č─▒n─▒ ama pastan─▒n büyümemesi, pastadan pay alanlar─▒n ço─čalmas─▒yla ekonomik s─▒k─▒nt─▒ ya┼čand─▒─č─▒n─▒ söyledi ve Ku┼čadas─▒’na mutlaka yeni oteller ve yat─▒r─▒mlar yap─▒lmas─▒ gerekti─čini sözlerine ekledi.

Kongre Merkezi’nin gelecekte ikinci Ku┼čadas─▒ Liman─▒ olaca─č─▒n─▒ belirten Serdar Akdo─čan, gelecek dönem projeleri konusunda gelen soru üzerine, ba┼člatm─▒┼č olduklar─▒ kolej projesini devam ettireceklerini belirtti ve okul projesinin üyeler taraf─▒ndan da olumlu kar┼č─▒land─▒─č─▒n─▒ söyledi.

Meslek gruplar─▒ ile ilgili gelen sorular─▒ da cevapland─▒ran Akdo─čan; Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či ve Gelir ─░daresi Ba┼čkanl─▒─č─▒’n─▒n yapt─▒─č─▒ çal─▒┼čmalar sonucunda biliyorsunuz ki bütün üyelerin NACE kodlar─▒ belirlendi ve kendilerine tebli─č edildi. Bu NACE kodlar─▒yla da, TOBB taraf─▒ndan yeniden meslek gruplar─▒ olu┼čturuldu ve bizim meslek gruplar─▒m─▒z da 15’den, 11’e dü┼čtü. Dedi.

KAMU BÜTÇES─░N─░ ÇOK ─░Y─░ KULLANDIK, HERKES─░N YAPAMAZ DED─░─×─░N─░ YAPTIK

Bas─▒n mensuplar─▒n─▒n göreve geldi─činiz günden itibaren unutamad─▒─č─▒n─▒z bir an─▒n─▒z var m─▒? Sorusuna ise duygulanarak cevap veren Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, herkesin yapamaz dedi─čini yapt─▒klar─▒n─▒ söyledi ve “yeni hizmet binam─▒zla ilgili, bu binay─▒ yapamayaca─č─▒m─▒z dü┼čünülüyordu ama, kayalar─▒n oyularak binan─▒n yap─▒ld─▒─č─▒ ve aç─▒l─▒┼č─▒n─▒n gerçekle┼čti─či gün benim için çok önemli ve unutulmaz bir gün oldu. Ticaret Odas─▒’nda, y─▒ll─▒k 500 Bin lira gibi bir bütçeyle ba┼člay─▒p, bugün 5 milyon liral─▒k bir kurum olarak, kamu bütçesinin çok iyi kullan─▒l─▒p de─čerlendirilebilece─čini de herkese gösterdik” dedi.

Toplant─▒n─▒n sonunda, Ticaret Odas─▒ seçimlerinde demokratik bir ┼čekilde herkesin aday olabilece─čini belirten Akdo─čan, ba┼čar─▒l─▒ gidi┼čat─▒n süreklili─činin önemli oldu─čunu vurgulad─▒ ve toplant─▒ya kat─▒lan tüm bas─▒n mensuplar─▒na te┼čekkür etti.

á á