ÜYELERİMİZ FİKİR VE SANAT ESERLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ

Kuşadası Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Avukat Birgül Öner tarafından MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR’e telif ücreti ödemedikleri gerekçesiyle kamuya açık alanlarda müzik yayını yapan 92 üyemizi bilgilendirmek amacıyla toplantı yapıldı.

MESAM-MSG-MÜYAP ve MÜYORBİR’e telif ücreti ödemediği için tutanak tutularak haklarında dava açılan 92 üyemiz, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gelinen aşama ve bundan sonra neler yapılacağı konusunda bilgilendirildi.

Kuşadası Ticaret Odası Hukuk Müşaviri Av.Birgül Öner toplantıda, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince umuma açık alanlarda müzik yayını yapan üyelerimizin MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR’e üye olmaları gerektiğini belirtti ve Ticaret Odası olarak

Ağustos ayında birlik avukatları ve yetkilileri ile görüşüldüğünü, belirlenen fiyat tarifelerinin yüksek olduğunu ve üyelerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yapmalarının talep edildiğini, ancak bu 4 birliğin kendi aralarında da bir anlaşma olamadığını ifade etti.

Av. Birgül Öner, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar AKDOĞAN’ın Eylül ayında MESAM, MSG, MÜYAP ve MÜYORBİR’in yetkilileri ile İstanbul’a giderek bizzat görüştüğünü, bu görüşmelerde indirim talep ettiklerini,  KODER ve TUROFED gibi kuruluşlarla yaptıkları sözleşme koşullarının ve indirimin Kuşadası Ticaret Odası üyelerine de sağlanmasını istediklerini,  Oda olarak konuyu daha fazla indirim alabilmek amacıyla çevre Odalara ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne de ilettiklerini, bu konuda KODER ve TUROFED ile görüşüldüğünü  ve Kuşadası’ndaki yapının İstanbul, Bodrum gibi kentlerden farklı olduğunu ifade etti.

Av. Öner, Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin ve halen mağdur olan 92 üyenin adına konuyu takip ettiğini, Ocak veya Şubat aylarında yeterli üyeyi toplayabilmeleri halinde sözleşme yapabileceklerini belirtti.

Bu 4 birliği biraraya getiren bir yasa tasarısı olduğunu, ancak henüz yasalaşmadığını ifade eden Av.Birgül Öner, bundan sonra yapılacaklar ve izlenecek yol haritası hakkında da toplantıya katılan üyelerimize bilgi verdi. Toplantı, katılımcıların soru ve cevaplarının ardından sona erdi.