TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KU┼×ADASI T─░CARET ODASI Y├ľNET─░M KURULU BA┼×KANI SERDAR AKDO─×AN 2012 YILINI VE YEN─░ GELEN YILI DE─×ERLEND─░RD─░

2013’DE YA┼×AMAKTAN KEY─░F ALACA─×IMIZ B─░R KU┼×ADASI YARATMALIYIZ

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, geride b─▒rakt─▒─č─▒m─▒z 2012 y─▒l─▒n─▒ de─čerlendirdi ve 2012’de 20. Y─▒l─▒n─▒ kutlayan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n çal─▒┼čmalar─▒, etkinlikleri ve projeleri ile ilgili de bilgi verdi. Akdo─čan ayn─▒ zamanda 2013 y─▒l─▒nda Ku┼čadas─▒ ekonomisini ve esnaf─▒n─▒ neler bekledi─či konusunda da görü┼člerini aç─▒klad─▒.

20. YILINI KUTLAYAN KU┼×ADASI T─░CARET ODASI OLDUKÇA FAAL GEÇ─░RD─░─×─░

B─░R YILI DAHA GER─░DE BIRAKTI

Serdar Akdo─čan ”Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ 2012 y─▒l─▒nda 20. Y─▒l─▒n─▒ kutlad─▒ ve geçen 20 y─▒lda geldi─či nokta ortada” dedi ve geçti─čimiz y─▒l içerisinde daha önceki y─▒lda da oldu─ču gibi Markala┼čma, ilaçlama, G─▒da Güvenli─či ve Kanserde Erken Te┼čhis Konferanslar─▒ndan, CV haz─▒rlama ve mülakat, ─░lkyard─▒m ve Emlakç─▒l─▒k kurslar─▒na, Geka Proje Yazma E─čitiminden, Kad─▒na ┼×iddete Son paneline y─▒l boyunca üyelerin yarar─▒na bir çok seminer, toplant─▒, panel ve e─čitimler düzenleyen Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n  oldukça faal bir y─▒l geçirdi─čini belirtti.

Akdo─čan sözlerinin devam─▒nda;

─░stikrarl─▒ olarak yoluna devam eden yay─▒n organ─▒m─▒z Ku┼čadas─▒ Güvercin dergisi 3. Ya┼č─▒n─▒ geride b─▒rakt─▒. Odam─▒z kurulu┼č y─▒ldönümü olan 12 Kas─▒m’da her y─▒l düzenledi─čimiz ve geleneksel hale gelen Vergi Ödül Törenimizle, 2012 y─▒l─▒nda da en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen üyelerimiz takdir edildi. Geleneksel hale gelen bir ba┼čka organizasyonumuz Foto─čraf yar─▒┼čmas─▒ bu y─▒l ulusal bazda düzenlenmi┼č olup, dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

1992 Y─▒l─▒nda kurulan ve 2012’de 20.y─▒l─▒n─▒ kutlayan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n 20. Y─▒l etkinlikleri kapsam─▒nda sponsorlar─▒n da deste─či ile düzenledi─čimiz baloya, Odam─▒z─▒n 20 y─▒ll─▒k geçmi┼činde görev alan Yönetim Kurulu ve Meclis Ba┼čkanlar─▒, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile komitelerinde görev alan tüm üyelerimiz davet edilerek kat─▒ld─▒.

─░lçemizi ilgilendiren konularda Odam─▒z Ar-Ge birimi taraf─▒ndan haz─▒rlanan raporlar, geride b─▒rakt─▒─č─▒m─▒z y─▒lda da ilgili kurumlara iletildi ve Oda olarak 2012 y─▒l─▒nda da sanata ve sanatç─▒lara çe┼čitli sponsorluklarla destek olmaya devam ettik” dedi.

─░LÇEM─░Z─░N TANITIMI ÇOK ÖNEML─░

Ba┼čkan Akdo─čan aç─▒klamas─▒nda, Ku┼čadas─▒’n─▒n tan─▒t─▒m─▒na çok önem verdiklerini 2012 y─▒l─▒nda haz─▒rlat─▒lan Ku┼čadas─▒ tan─▒t─▒m filmi, tan─▒t─▒m CD’leri, bro┼čürler ve afi┼člerin üyelerine fuarlarda yard─▒mc─▒ oldu─čunu, Oda olarak geçen y─▒lda da bir çok fuara kat─▒larak ilçemizin tan─▒t─▒m─▒na katk─▒da bulunduklar─▒n─▒ dile getirdi.

TUR─░ZM EN BÜYÜK GEL─░R KAPIMIZ

Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, ilçemizin önemli bir turizm kenti oldu─čunu belirtti ve “Üyelerimizin ço─čunlu─ču turizmden ekmek yiyor. Turizm para demektir. Turizmin geli┼čmesi ve bu paran─▒n ilçemize girmesi içinde tan─▒t─▒m çok önemlidir.  Tan─▒t─▒m─▒n daha etkin ┼čekilde yap─▒laca─č─▒na inand─▒─č─▒m─▒z, 60 y─▒ll─▒k bir geçmi┼če sahip Ku┼čadas─▒ Turizm ve Tan─▒tma Derne─či’ne desteklerimizle Ku┼čadas─▒’n─▒n sosyal medyada tüm dünyada tan─▒t─▒lmas─▒n─▒ hedefliyoruz. Düzenledi─čimiz Foto─čraf yar─▒┼čmalar─▒ ile Ku┼čadas─▒’n─▒n en güzel foto─čraf ar┼čivini olu┼čturmu┼č bulunmaktay─▒z. Bundan tüm üyelerimiz faydalanabiliyor ve tan─▒t─▒mlar─▒nda kullanabiliyor. dedi.

2013 ‘TE DE R─░SKL─░ B─░R SEZON BEKL─░YORUZ

2013 Y─▒l─▒nda turizm sezonunu de─čerlendiren Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; tüm dünyadaki ekonomiye bak─▒ld─▒─č─▒nda, yeni gelen y─▒lda da sezonun geçen y─▒ldan farkl─▒ olmas─▒n─▒ beklemiyorum. dedi ve  hesaplar─▒n buna göre yap─▒lmas─▒n─▒n, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ üyelerinin yarar─▒na olaca─č─▒n─▒ belirtti.

Akdo─čan, böyle dü┼čünmesinin nedeninin, en büyük mü┼čteri potansiyelimizi olu┼čturan Avrupa’daki krizin devam etmesi oldu─čunu, hesaplar─▒n bu do─črultuda yap─▒lmas─▒ gerekti─čini ve do─čru yap─▒lacak hesaplar ve iyi belirlenecek hedeflerle krizin avantaja çevrilebilece─čini belirtti.

ÖNCEL─░KLE B─░Z─░M YA┼×AMAKTAN MUTLU OLACA─×IMIZ B─░R KU┼×ADASI

E─čer devaml─▒ ve istikrarl─▒ bir gelir elde etmek istiyorsak öncelikle “ya┼čamaktan keyif alaca─č─▒m─▒z bir Ku┼čadas─▒ yaratmal─▒y─▒z”  sözleriyle aç─▒klamas─▒na devam eden Akdo─čan, dünya turizmine yön verenlerin kat─▒ld─▒─č─▒ Kent Turizmi Küresel Zirvesinden de “Ya┼čamak için güzel bir yer, ziyaret etmek için güzel bir yerdir” sonucunun ç─▒kmas─▒ bizi her zaman vurgulad─▒─č─▒m noktaya getirdi.  dedi ve yeni gelen y─▒lda herkese bol kazanç, sa─čl─▒k ve mutluluk diledi.

á á