KUŞADASI TİCARET ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERDAR AKDOĞAN 2012 YILINI VE YENİ GELEN YILI DEĞERLENDİRDİ

2013’DE YAŞAMAKTAN KEYİF ALACAĞIMIZ BİR KUŞADASI YARATMALIYIZ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, geride bıraktığımız 2012 yılını değerlendirdi ve 2012’de 20. Yılını kutlayan Kuşadası Ticaret Odası’nın çalışmaları, etkinlikleri ve projeleri ile ilgili de bilgi verdi. Akdoğan aynı zamanda 2013 yılında Kuşadası ekonomisini ve esnafını neler beklediği konusunda da görüşlerini açıkladı.

20. YILINI KUTLAYAN KUŞADASI TİCARET ODASI OLDUKÇA FAAL GEÇİRDİĞİ

BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKTI

Serdar Akdoğan ”Kuşadası Ticaret Odası 2012 yılında 20. Yılını kutladı ve geçen 20 yılda geldiği nokta ortada” dedi ve geçtiğimiz yıl içerisinde daha önceki yılda da olduğu gibi Markalaşma, ilaçlama, Gıda Güvenliği ve Kanserde Erken Teşhis Konferanslarından, CV hazırlama ve mülakat, İlkyardım ve Emlakçılık kurslarına, Geka Proje Yazma Eğitiminden, Kadına Şiddete Son paneline yıl boyunca üyelerin yararına bir çok seminer, toplantı, panel ve eğitimler düzenleyen Kuşadası Ticaret Odası’nın  oldukça faal bir yıl geçirdiğini belirtti.

Akdoğan sözlerinin devamında;

İstikrarlı olarak yoluna devam eden yayın organımız Kuşadası Güvercin dergisi 3. Yaşını geride bıraktı. Odamız kuruluş yıldönümü olan 12 Kasım’da her yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale gelen Vergi Ödül Törenimizle, 2012 yılında da en çok kurumlar ve gelir vergisi ödeyen üyelerimiz takdir edildi. Geleneksel hale gelen bir başka organizasyonumuz Fotoğraf yarışması bu yıl ulusal bazda düzenlenmiş olup, dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

1992 Yılında kurulan ve 2012’de 20.yılını kutlayan Kuşadası Ticaret Odası’nın 20. Yıl etkinlikleri kapsamında sponsorların da desteği ile düzenlediğimiz baloya, Odamızın 20 yıllık geçmişinde görev alan Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile komitelerinde görev alan tüm üyelerimiz davet edilerek katıldı.

İlçemizi ilgilendiren konularda Odamız Ar-Ge birimi tarafından hazırlanan raporlar, geride bıraktığımız yılda da ilgili kurumlara iletildi ve Oda olarak 2012 yılında da sanata ve sanatçılara çeşitli sponsorluklarla destek olmaya devam ettik” dedi.

İLÇEMİZİN TANITIMI ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Akdoğan açıklamasında, Kuşadası’nın tanıtımına çok önem verdiklerini 2012 yılında hazırlatılan Kuşadası tanıtım filmi, tanıtım CD’leri, broşürler ve afişlerin üyelerine fuarlarda yardımcı olduğunu, Oda olarak geçen yılda da bir çok fuara katılarak ilçemizin tanıtımına katkıda bulunduklarını dile getirdi.

TURİZM EN BÜYÜK GELİR KAPIMIZ

Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, ilçemizin önemli bir turizm kenti olduğunu belirtti ve “Üyelerimizin çoğunluğu turizmden ekmek yiyor. Turizm para demektir. Turizmin gelişmesi ve bu paranın ilçemize girmesi içinde tanıtım çok önemlidir.  Tanıtımın daha etkin şekilde yapılacağına inandığımız, 60 yıllık bir geçmişe sahip Kuşadası Turizm ve Tanıtma Derneği’ne desteklerimizle Kuşadası’nın sosyal medyada tüm dünyada tanıtılmasını hedefliyoruz. Düzenlediğimiz Fotoğraf yarışmaları ile Kuşadası’nın en güzel fotoğraf arşivini oluşturmuş bulunmaktayız. Bundan tüm üyelerimiz faydalanabiliyor ve tanıtımlarında kullanabiliyor. dedi.

2013 ‘TE DE RİSKLİ BİR SEZON BEKLİYORUZ

2013 Yılında turizm sezonunu değerlendiren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; tüm dünyadaki ekonomiye bakıldığında, yeni gelen yılda da sezonun geçen yıldan farklı olmasını beklemiyorum. dedi ve  hesapların buna göre yapılmasının, Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin yararına olacağını belirtti.

Akdoğan, böyle düşünmesinin nedeninin, en büyük müşteri potansiyelimizi oluşturan Avrupa’daki krizin devam etmesi olduğunu, hesapların bu doğrultuda yapılması gerektiğini ve doğru yapılacak hesaplar ve iyi belirlenecek hedeflerle krizin avantaja çevrilebileceğini belirtti.

ÖNCELİKLE BİZİM YAŞAMAKTAN MUTLU OLACAĞIMIZ BİR KUŞADASI

Eğer devamlı ve istikrarlı bir gelir elde etmek istiyorsak öncelikle “yaşamaktan keyif alacağımız bir Kuşadası yaratmalıyız”  sözleriyle açıklamasına devam eden Akdoğan, dünya turizmine yön verenlerin katıldığı Kent Turizmi Küresel Zirvesinden de “Yaşamak için güzel bir yer, ziyaret etmek için güzel bir yerdir” sonucunun çıkması bizi her zaman vurguladığım noktaya getirdi.  dedi ve yeni gelen yılda herkese bol kazanç, sağlık ve mutluluk diledi.