AMERİKALI GAZETECİLER KUŞADASI’NI TANITACAK

10.12.2012 . Kuşadası Ticaret Odası desteği ile Türk Hava Yolları sponsorluğunda 7 Amerikalı gazeteci Kuşadası’na geldi.

ABD’de hizmet veren tanıtım, pazarlama ve halkla ilişkiler firması Alpaytac aracılığıyla Kuşadası’na gelen Amerikalı gazeteciler, ilçemize ve çevresine hayran kaldı.

Aynı zamanda ABD’de THY’nin tanıtmını da yapan halkla ilişkiler firmasının Türk sahibi Huma Gruaz, Kuşadası’nın Amerika’da tanıtım projesi kapsamında, Amerika’nın basında önemli isimlerini Kuşadası’na getirdiklerini, dönüşte gazete ve dergilerde ve aynı zamanda  sosyal medya kanallarında da yapılacak haberlerle Kuşadası’nın Amerika’da tanınması ve markalaşmasının sağlanmış olacağını belirtti.

Kuşadası Ticaret Odası öncülüğünde, KODER ve KURED’in destekleri ile iki gün ilçemizde ağırlanan gazeteciler aynı zamanda Efes, Meryem Ana, Saint

Jean Klisesi, Şirince Köyü gibi bölgemizin önemli tarihi ve turistik yerlerini de gezerek bol bol fotoğraf çekip bilgi aldılar.

Newyork, Los Angeles, Chicago gibi Amerika’nın önemli merkezlerinden Kuşadası’na gelen gazeteciler, ilçemizin tarihi dokusuna ve aynı zamanda yemeklerine de hayran kaldılar.

Kuşadası Ticaret Odası tarafından gazetecilere verilen yemekte konuşan Huma Gruaz; THY sponsorluğunda davet ettiğimiz Amerika’nın önemli basın mensupları iki gün boyunca Kuşadası ve çevresini gezdiler, kültürünü tanımaya çalıştılar, yemeklerini tattılar. Amerika’ya döndüklerinde Kuşadası’nı yazılarıyla çalıştıkları dergi ve gazetelerde tanıtacaklar. Kuşadası’nı çok beğendiler. Bu konuda bize destek olan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’a ve Yönetim Kuruluna özellikle çok teşekkür ediyorum. Projeyi sunduğumuz ilk günden itibaren bizimle yakından ilgilendiler ve destek oldular. Dedi ve  KODER ve KURED’e de katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da, Kuşadası’nın dünyanın her köşesinde tanıtımı için her zaman destek olacaklarını, özellikle Amerika pazarının Kuşadası için önemli olduğunu söyledi ve böyle bir projeyi THY sponsorluğunda Kuşadası’nda gerçekleştirdileri için Huma Gruaz ve Amerikalı gazetecilere teşekkür etti.

Kuşadası’ndaki gezilerini tamamlayan Amerikalı gazeteciler daha sonra İstanbul’a gitti.