KUTO ÖNCÜLÜĞÜNDE LİMAN BÖLGESİ ESNAFININ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit, Meclis Üyeleri Ersel Öztürk, Beşir Fidan ve Disiplin Kurulu Üyesi Cem Arslan ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın da katılımıyla esnafla buluştu, sorunlar için birlik olarak tespit ve çözüm önerileri görüşüldü.

Özellikle gemilerin iptalinden kaynaklanan sıkıntılar nedeniyle bir gün önce liman bölgesi esnafının isteğiyle Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’ın da katıldığı toplantının devamı niteliğinde olan toplantıya, Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, Tura Turizm Müdürü Ali Kuluyever, Kuyumcular Derneği Başkanı Özgür Evran, liman bölgesi esnafı ve diğer esnaflar da katıldı.

Serdar Akdoğan’ın davetiyle, Liman ile ilgili bilgi vermek üzere toplantıya katılan Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör; 2016 Yılında da %40 oranında kayıp yaşamıştık ama 2017 büyük kayıpla geçiyor. Bu yılı 134 gemi ve yaklaşık 140 bin yolcuyla kapatacağımızı düşünüyoruz. dedi ve 2018 sezonunun daha iyi göründüğünü, 2019 yılında ise normale dönüleceğini öngördüklerini ve İstanbul Limanındaki çalışmaların Kuşadası limanını da etkilediğini söyledi. Güngör “Bakanlıkça çalışması devam eden teşvik paketi içinde yer alan 30 dolar desteğin bir an önce çıkmasıyla, bölgede olan bazı gemiler rotasını yine Eylül-Ekim aylarında Kuşadası’na yönlendirecektir “ dedi ve bu desteğin önümüzdeki 2 yıl daha devam etmesinin ise çok daha faydalı olacağını belirtti.

Tura Turizm Müdürü Ali Kuluyever’de ” gemiyle gelenler, sadece Efes-Meryem Ana için değil, tur almasalar da Kuşadası’nın farklı değerleri için gemiden çıkmaları gerekir” dedi ve 30 dolar desteğin en kısa sürede çıkmasıyla bölgede olan Royal Caribbean gemilerinin rotasını yine Kuşadası’na çevirebileceğini söyledi.

Liman bölgesinde hareketlilik olması, dükkanların açılış-kapanış saatleri gibi konuların da gündeme geldiği toplantıya katılan esnaf, Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya temizlik, ışıklandırma, yönlendirmeler, seyyar satıcılar ve işportacılar gibi konularda da sıkıntılarını iletti.

AKDOĞAN; ÇARŞILAR AVM MANTIĞINDA OLMALI

Toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan;  Ticaret Odası’nın

550 bin takipçisi olan Kuşadası Güvercin isimli sosyal medya hesaplarında yapılan tanıtımlarla yerli, yabancı milyonlarca kişiye ulaşıldığını, özellikle liman bölgesi için sadece gemiden inen yolcuya bağlı kalmadan, yerli turiste de yönelik farklı bir vizyon oluşturulması gerektiğini belirtti ve Kervansaray’da yapılacak yeni düzenlemeyle de bölgenin hareketleneceğini söyledi.

Serdar Akdoğan toplantıda bir dernek kurularak, her caddeden yönetime temsilci seçilmesini ve  Kuşadası çarşılarının AVM mantığında, özel güvenlikle ve belli bir düzen içerisinde yönetilmesini önerdi ve Oda olarak her türlü katkıda bulunacaklarını söyledi. Desteklenen önerinin görüşülmesine önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

Toplantının sonunda, esnafla sık sık bir araya gelerek somut adımlar atılmasına ve her caddeden seçilecek temsilcilerle de caddelerin kendilerine has sorunları ve AVM mantığında hareket için toplantı yapılmasına karar verildi.