TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KUTO ├ľNC├ťL├ť─×├ťNDE L─░MAN B├ľLGES─░ ESNAFININ SORUNLARI G├ľR├ť┼×├ťLD├ť

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, ─░rfan Yi─čit, Meclis Üyeleri Ersel Öztürk, Be┼čir Fidan ve Disiplin Kurulu Üyesi Cem Arslan ile birlikte Ku┼čadas─▒ Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’n─▒n da kat─▒l─▒m─▒yla esnafla bulu┼čtu, sorunlar için birlik olarak tespit ve çözüm önerileri görü┼čüldü.

Özellikle gemilerin iptalinden kaynaklanan s─▒k─▒nt─▒lar nedeniyle bir gün önce liman bölgesi esnaf─▒n─▒n iste─čiyle Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan’─▒n da kat─▒ld─▒─č─▒ toplant─▒n─▒n devam─▒ niteli─činde olan toplant─▒ya, Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör, Tura Turizm Müdürü Ali Kuluyever, Kuyumcular Derne─či Ba┼čkan─▒ Özgür Evran, liman bölgesi esnaf─▒ ve di─čer esnaflar da kat─▒ld─▒.

Serdar Akdo─čan’─▒n davetiyle, Liman ile ilgili bilgi vermek üzere toplant─▒ya kat─▒lan Ege Port Genel Müdürü Aziz Güngör; 2016 Y─▒l─▒nda da %40 oran─▒nda kay─▒p ya┼čam─▒┼čt─▒k ama 2017 büyük kay─▒pla geçiyor. Bu y─▒l─▒ 134 gemi ve yakla┼č─▒k 140 bin yolcuyla kapataca─č─▒m─▒z─▒ dü┼čünüyoruz. dedi ve 2018 sezonunun daha iyi göründü─čünü, 2019 y─▒l─▒nda ise normale dönülece─čini öngördüklerini ve ─░stanbul Liman─▒ndaki çal─▒┼čmalar─▒n Ku┼čadas─▒ liman─▒n─▒ da etkiledi─čini söyledi. Güngör “Bakanl─▒kça çal─▒┼čmas─▒ devam eden te┼čvik paketi içinde yer alan 30 dolar deste─čin bir an önce ç─▒kmas─▒yla, bölgede olan baz─▒ gemiler rotas─▒n─▒ yine Eylül-Ekim aylar─▒nda Ku┼čadas─▒’na yönlendirecektir “ dedi ve bu deste─čin önümüzdeki 2 y─▒l daha devam etmesinin ise çok daha faydal─▒ olaca─č─▒n─▒ belirtti.

Tura Turizm Müdürü Ali Kuluyever’de ” gemiyle gelenler, sadece Efes-Meryem Ana için de─čil, tur almasalar da Ku┼čadas─▒’n─▒n farkl─▒ de─čerleri için gemiden ç─▒kmalar─▒ gerekir” dedi ve 30 dolar deste─čin en k─▒sa sürede ç─▒kmas─▒yla bölgede olan Royal Caribbean gemilerinin rotas─▒n─▒ yine Ku┼čadas─▒’na çevirebilece─čini söyledi.

Liman bölgesinde hareketlilik olmas─▒, dükkanlar─▒n aç─▒l─▒┼č-kapan─▒┼č saatleri gibi konular─▒n da gündeme geldi─či toplant─▒ya kat─▒lan esnaf, Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒’ya temizlik, ─▒┼č─▒kland─▒rma, yönlendirmeler, seyyar sat─▒c─▒lar ve i┼čportac─▒lar gibi konularda da s─▒k─▒nt─▒lar─▒n─▒ iletti.

AKDO─×AN; ÇAR┼×ILAR AVM MANTI─×INDA OLMALI

Toplant─▒da konu┼čan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan;  Ticaret Odas─▒’n─▒n

550 bin takipçisi olan Ku┼čadas─▒ Güvercin isimli sosyal medya hesaplar─▒nda yap─▒lan tan─▒t─▒mlarla yerli, yabanc─▒ milyonlarca ki┼čiye ula┼č─▒ld─▒─č─▒n─▒, özellikle liman bölgesi için sadece gemiden inen yolcuya ba─čl─▒ kalmadan, yerli turiste de yönelik farkl─▒ bir vizyon olu┼čturulmas─▒ gerekti─čini belirtti ve Kervansaray’da yap─▒lacak yeni düzenlemeyle de bölgenin hareketlenece─čini söyledi.

Serdar Akdo─čan toplant─▒da bir dernek kurularak, her caddeden yönetime temsilci seçilmesini ve  Ku┼čadas─▒ çar┼č─▒lar─▒n─▒n AVM mant─▒─č─▒nda, özel güvenlikle ve belli bir düzen içerisinde yönetilmesini önerdi ve Oda olarak her türlü katk─▒da bulunacaklar─▒n─▒ söyledi. Desteklenen önerinin görü┼čülmesine önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

Toplant─▒n─▒n sonunda, esnafla s─▒k s─▒k bir araya gelerek somut ad─▒mlar at─▒lmas─▒na ve her caddeden seçilecek temsilcilerle de caddelerin kendilerine has sorunlar─▒ ve AVM mant─▒─č─▒nda hareket için toplant─▒ yap─▒lmas─▒na karar verildi.

á á