AKDOĞAN KUŞADASI?NIN SORUNLARINI VALİ KOÇAK?A İLETTİ

Aydın Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak başkanlığında “Bölgesel Gelişme Açısından Riskler, Fırsatlar ve Yerel Ekonomik Dayanıklılık” konulu toplantıya katılan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın problemlerini içeren raporu da Vali Koçak’a iletti.

Aydın Ticaret Borsası Toplantı Salonunda  yapılan toplantıda, Yıldız Teknik Üniversitesi yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanan Aydın ilinin ekonomik yapısı, bölgesel gelişme açısından riskleri, fırsatları ve yerel ekonomik dayanıklılığı konusunda bir sunum yapıldı.

Toplantıda söz alan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’nın ekonomisinin turizme dayandığını ve son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeniyle tüm ilçenin ekonomisinin olumsuz etkilendiğini belirterek,  bu olumsuzluğu gidermek için Kuşadası Ticaret Odası’nın 2016 yılının başından itibaren “Kuşadası Güvercin” isimli sosyal medya hesaplarıyla  (facebook, instagram, youtube, Google plus)  başlattığı  Kuşadası’nın tanıtımına yönelik yapılan faaliyetleri ve bu faaliyetlerin olumlu sonuçlarını aktardı.

Akdoğan toplantının sonunda  son günlerde Kuşadası’nda yaşanan problemlerin (ana yollar, plajlar, yol çalışmaları, trafik, yönlendirme tabelaları) konu edildiği  raporu da Aydın Valisi Sayın Ömer Faruk Koçak’a iletti ve bu sorunların sezonun başladığı şu günlerde mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti.