KUTO?DATURİZM PLATFORMU TOPLANTISI

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında, Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleşen toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer kayalı, Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, KODER, TÜRSAB, ATRO başkan ve temsilcileri katıldı.

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak toplantı öncesi yaptığı konuşmada;  Aydın’ın turizmde koordinasyon probleminin çözümü için bir araya geldik. Birlik oluşturulması ile ilgili yasal engeller olduğundan, öncelikle platform oluşturmak için bugün çalışmalara başlıyoruz. Önce platformla başlayıp, problemlerimiz ve çözümlerini konuşalım dedik. Daha sonrasında yasal engeller aşılırsa birlik yapısında olacağız. Bugün burada konuşarak turizmimizi geliştirmek için ortaya koyacağımız eylemleri belirleyerek, uygulayıp yürüteceğiz” dedi. Toplantının sonucunda 9 kişilik Turizm Platformu kurulması kararlaştırıldı.  Yönetim Kurulunun; Aydın Valisi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret Odaları, Üniversite, Rehberler, TURSAB ve KODER yetkililerinden oluştuğu platformda, Aydın ve Didim Kaymakamları  ve Kuşadası ve Didim Belediye Başkanları dönüşümlü olarak yer alacaklar.