EGE BÖLGESİ AĞIRLAMA KONAKLAMA TEKNOLOJİLERİ VE EV DIŞI TÜKETİM FUARI KUŞADASI?NDA 2. KEZ KAPILARINI AÇTI

Kuşadası’nda 2. Kez düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde başladı.

Renkli görüntülerle başlayan fuarın açılışı protokol tarafından toplu halde yapıldı. Ege’nin turistik kentlerinin belediye başkanlarının da katılımıyla güçbirliğine sahne olan fuara; Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejad Özalp, Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Yiğit ve Kültür Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, STK ve sektör temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; fuarın gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm sponsorlara ve Platform fuarcılığa teşekkür ederek kendilerini desteklediklerini söyledi ve Türkiye’nin en büyük Kongre Merkezlerinden biri olan KOMER’in tüm bölgeye faydalı olduğunu dile getirerek, bu nedenle bu fuar gibi etkinliklerin daha fazla olması için herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

SOSYAL MEDYANIN ÖNEMİ VURGULANDI

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Kaymakam Muammer Aksoy’un açılış konuşmalarının ardından; “Kriz dönemlerinde belediyelerin turizme destek politikaları” hakkında Turizm Sektör Toplantısı yapıldı. Toplantıda, tanıtımda sosyal medyanın önemi vurgulanırken, arka ekranda Kuşadası Ticaret Odası’nın 360.000 takipçisiyle Kuşadası’nın tanıtımını yaptığı sosyal medya hesaplarında

hesaplarında yayınlanmak üzere hazırlattığı 26 farklı konudaki Kuşadası tanıtım videoları döndü.

Profesyonel alıcıların, otel, restoran, kafe dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, peyzaj, servis ve ikram ekipmanları, temizlik ve sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri görme fırsatı bulduğu Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttec) aynı zamanda gastronominin de nabzını tuttu. Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından fuar bünyesinde düzenlenen Ege Şefler Şampiyonası'nın ilk gününde lezzetler yarıştı. Dünya Şefler Birliği Başkanı Thomas Andereas Gugler ile birlikte 14 ülkeden aşçıların, Anadolu Mutfağı için Türkiye'ye geldiği fuarda Gugler; Anadolu mutfağının zengin bir mozaiğe sahip olduğunu belirterek "Türk mutfağının dünyada popüler olması gerekiyor çünkü bunu hakediyor" dedi.

GL Platform Fuarcılık tarafından 2.si düzenlenen fuar,  25 Şubat’a kadar ziyarete açık kalacak.