KUŞADASI’NDA DÜZENLENEN TÜRKİYE KARATE ŞAMPİYONASI ve AVRUPA ŞAMPİYONASI MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ SONA ERDİ

Kuşadası’nda düzenlenen Türkiye Ümit Genç ve 21 yaş altı Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli Takım seçmeleri  sona erdi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Türkiye Karate Federasyonu Aydın Ä°l Temsilcisi Ä°rfan Yiğit’in büyük katkısı ve Kuşadası Belediyesinin destekleri ile  Kuşadası’nda düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin 49 ilinden 1500’e yakın sporcu katıldı.

Kuşadası Uğur Ä°nan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve 4 gün süren şampiyonanın açılış seremonisine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Tufan Asrav, Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Karate Federasyonu Aydın il Temsilcisi Ä°rfan Yiğit, Kuşadası Ä°lçe Spor Müdürü Canan Gürer ve Federasyon Temsilcileri katıldı.

Federasyon Başkanı Esat Delihasan ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un konuşmalarının ardından, Protokol tarafından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Dereceye giren sporculara madalyalarını veren Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, böyle bir organizasyonun Kuşadası’nda yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi-Federasyon Aydın Ä°l temsilcisi Ä°rfan Yiğit’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

MÄ°LLÄ° TAKIM KAMPI DA KUŞADASI’NDA YAPILACAK

Akdoğan; Şampiyonaya katılan 1500 sporcu, hakemler, sporcu aileleri ve seyircilerle birlikte ilçemiz 5 gün süresince hareketli günler

yaşadı. Kış döneminde esnafımız için de güzel bir hareket sağlandı dedi ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ä°rfan Yiğit’e bu konuda her zaman destek vereceklerini belirterek, federasyonun organizasyonlarının  önümüzdeki günlerde de Kuşadası’nda devam edeceğini sözlerine ekledi.

Çarşamba günü sporcu kayıtları ile başlayan turnuvada yapılan maçların ardından son gün, dereceye girenler arasında Milli takım seçmeleri yapıldı. Kuşadası’ndaki seçmelerde milli olan sporcular Balkan Şampiyonasına katılacaklar. Sporcular önümüzdeki günlerde de ilçemize gelerek Milli Takım kampına girecekler. Türkiye Karate Federasyonunun kampları  Kuşadası’nda devam edecek.