AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİ KUTO’DA STK’LAR VE TURİZMCİLERLE BİRARAYA GELDİ

TURİZMCİLERİN İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR DURUM VE SIKINTILARININ DİLE GETİRİLDİĞİ TOPLANTIDAN ÇIKAN EN ÖNEMLİ SONUÇLAR; TURİZM TEŞVİKLERİNİN ACİLEN AÇIKLANMASI VE KREDİLERİN DÜZENLENMESİ OLDU.

AK PARTİ AYDIN MİLLETVEKİLLERİ MUSTAFA SAVAŞ, MEHMET ERDEM VE ABDURRAHMAN ÖZ’ÜN KATILDIĞI TOPLANTIDA İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ DE YER ALDI.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Namık Kemal Daylan, Nejad Özalp, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit ve Vedat Talmaç’ın da hazır bulunduğu toplantıda söz alan esnaf ve turizmcilerin ortak konusu 2017 yılının kötü geçeceği, ön rezevasyonların yok denecek kadar az olduğu olurken, çözüm isteyen turizmciler özellikle güvenliğin arttırılmasını ve Türkiye’nin imajının düzeltilmesini önerdiler.

Toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kuşadası için yapılan harcamaların doğru yapılması gerektiğini söyledi ve 2015 yılı vergi sonuçlarına göre, Aydın ilinin vergilerinin 6’da birini Kuşadası’nın ödediğini vurgulayarak,  Milletvekillerinden daha fazla ilgi istedi.

Ortak isteklerin kredi ve teşvikler olduğunu söyleyen Akdoğan;  uzun vadeli, 1 ya da 2 yıl geri ödemesiz kredi imkanları sağlanması gerektiğinin altını çizdi ve bankalara olan borçların domino

etkisi yapmadan önlem alınmasının önemini ve tüm bu sorunların sadece Kuşadası için değil, tüm sahil kentleri için geçerli olduğunu belirtti. Turizm işletmelerinde KDV oranlarında dengesizliklerin olduğunu ve bunun  giderilmesi gerektiğinin de altını çizen Akdoğan;  bu yılın yerli turizmle kurtarıldığını, yerli pazarda ciddi artış olduğunu vurguladı ve  Kongre Merkezi’nin (KOMER) canlanması ile ilgili de Milletvekillerinden destek istedi. KOMER’de yapılacak kongrelerin Kuşadası’nı özellikle kış aylarında canlandıracağını söyledi. Eğlenceye yönelik saat sınırlamalarına da vurgu yapan Akdoğan “ Kuşadası’na yerli ve yabancı turistler sadece dinlenmeye değil, eğlenmeye de geliyorlar.  Ama saat sınırlaması eğlence konusunda problem yaratıyor.” Dedi ve turistik bölgeler için bu konuda düzenleme istedi. Akdoğan son olarak Belediyelerin kurup işlettiği şirketlerin, üyeler arasında sıkıntı yarattığını ve bu konuda çok şikayet geldiğini belirtti.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’da esnafın can çekiştiğini ve bunun afet gibi algılanması gerektiğini söyledi ve bankaların insiyatifine bırakılmadan tedbirler alınması gerektiğini, Türkiye’nin imajının değişmesi gerektiğini söyledi. Belediye olarak fuarlara katılacaklarını ve devlet tarafından belediyelere de fuar desteği sağlanması gerektiğini belirten Kayalı, birlikte hareket etmenin önemini vurguladı.

KODER Başkanı Tacettin Özden moderatörlüğünde devam eden toplantıya katılan AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş, Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz, bu toplantıdan ve gün içinde Kuşadası’nda yaptıkları diğer toplantılardan çıkan sonuçları, yaşanan sıkıntıları ve talepleri Başbakan’a, ilgili Bakanlıklara ve yetkililere ileteceklerini , toplantıların çok verimli geçtiğini söyleyerek katılımcılara teşekkür ettiler.