TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KUTO ULUSAL FOTO─×RAF YARI┼×MASI ┬ô24 SAAT YA┼×AYAN KU┼×ADASI┬ö TEMASIYLA 5. KEZ START VERD─░

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’n─▒n geleneksel olarak düzenledi─či Ulusal Foto─čraf Yar─▒┼čmas─▒; “24 saat ya┼čayan Ku┼čadas─▒” temas─▒yla 5. Kez start verdi.

May─▒s ay─▒ndan itibaren start veren ve yaz boyunca sürecek olan yar─▒┼čma; özellikle yaz aylar─▒nda ya┼čam─▒n 24 saat sürdü─čü Ku┼čadas─▒’nda, bu ya┼čam─▒n her alan─▒n─▒ foto─čraflarla belgeleyerek Ku┼čadas─▒ ar┼čivi olu┼čturmay─▒ ve bu ar┼čivi kent belle─čine kazand─▒rarak gelece─če miras b─▒rakmay─▒ amaçl─▒yor.

Ku┼čadas─▒ Yaz ve Turizm, Ku┼čadas─▒ Gece, Ku┼čadas─▒ Yiyecek ─░çecek ve Al─▒┼čveri┼č ana ba┼čl─▒klar─▒ndan olu┼čan yar─▒┼čman─▒n içeri─či; Genel görünü┼č, eski Ku┼čadas─▒ evleri ve sokaklar─▒, plajlar, liman, marina, su kemerleri, sosyal ya┼čam, kentsel doku, turistik alanlar ve mekânlar, turist gruplar─▒ ve kent ili┼čkisi, Ku┼čadas─▒ s─▒n─▒rlar─▒ içindeki antik alanlar, Milli Park, Zeus Ma─čaras─▒, Davutlar, Güzelçaml─▒ … Yirmidört saat ya┼čayan kentin gün bat─▒m─▒ndan gün do─čumuna kadar ki bölümü, gece genel görünümler, e─člence sektörü, aç─▒k ve kapal─▒ alanlardaki e─členceler (Barlar, gece kulüpleri, konserler ve di─čer sanat etkinlikleri, sokakta e─členen insanlar)…Sokaklar, çar┼č─▒lar, pazaryerleri, köy pazarlar─▒, el sanatlar─▒ ve hediyelik e┼čyalar, al─▒┼čveri┼č, yiyecek-içecek ve mekânlar, orta ve yak─▒n plan foto─čraflar’dan olu┼čuyor.

“24 Saat Ya┼čayan Ku┼čadas─▒” ana ba┼čl─▒─č─▒nda birinciye 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye 1000 TL, mansiyonlara 500’er TL, sergilemelere ise 100’er TL ödül verilecek olan yar─▒┼čmada bu y─▒l ilk kez üç ayr─▒ kategoride de özel ödül verilecek.  Ku┼čadas─▒ Yaz ve Turizm, Ku┼čadas─▒ Gece, Ku┼čadas─▒ Yiyecek ─░çecek ve Al─▒┼čveri┼č ba┼čl─▒klar─▒nda 1000 TL olarak verilecek özel ödüllerin d─▒┼č─▒nda, düzenleme kurulu istedi─či say─▒da foto─čraf─▒ da sat─▒n alabilecek.

Yar─▒┼čmac─▒lar─▒n en fazla renkli 4 eserle kat─▒labilecekleri yar─▒┼čman─▒n jürisi; Dokuz Eylül Üniversitesi

Güzel Sanatlar Fakültesi Foto─čraf Bölümü Ba┼čkan─▒ Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci, ─░FOD - Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Foto─čraf Bölümü ö─čretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Disiplin Kurulu ve Belediye Meclis Üyesi- foto─črafç─▒ Cem ARSLAN, KUFSAD ba┼čkan─▒-foto─čraf sanatç─▒s─▒ Levent Köylü, foto─čraf sanatç─▒s─▒ Erkan Temur ve TFSF temsilcisi Yusuf Aslan’dan olu┼čuyor.

SERDAR AKDO─×AN; KU┼×ADASI’NIN TANITIMI B─░Z─░M ─░Ç─░N ÇOK ÖNEML─░

Konuyla ilgili aç─▒klama yapan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; bu y─▒l 5. Kez düzenlenecek olan foto─čraf yar─▒┼čmas─▒n─▒n Ku┼čadas─▒’n─▒n tan─▒t─▒m─▒na önemli katk─▒ sa─člayaca─č─▒n─▒ söyledi ve tek konu ba┼čl─▒─č─▒ alt─▒nda verilecek ödüllerin yan─▒ s─▒ra, bu y─▒l ilk kez verilecek özel ödüllerle, Ku┼čadas─▒’n─▒n 24 saatinin KUTO foto─čraf bankas─▒ için önemli bir ar┼čiv olu┼čturaca─č─▒n─▒ belirtti. Türkiye Foto─čraf Sanat─▒ Federasyonu ile ulusal bazda düzenlenen yar─▒┼čman─▒n Türkiye’nin her yan─▒ndan büyük ilgi gördü─čünü, ayn─▒ zamanda Ku┼čadas─▒ turizmine ve tan─▒t─▒m─▒na da katk─▒ sa─člad─▒─č─▒n─▒ belirten Akdo─čan; “Ku┼čadas─▒’n─▒n ulusal ve uluslararas─▒ tan─▒t─▒m─▒ Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ için her zaman çok önemli olmu┼čtur. O nedenle y─▒llard─▒r düzenledi─čimiz yar─▒┼čmalarla Odam─▒z bünyesinde olu┼čturdu─čumuz foto─čraf bankas─▒, üyelerimizin de kullan─▒m─▒na aç─▒kt─▒r. Özellikle bu y─▒l, pek de parlak görünmeyen sezonun hareketlenmesi için Oda olarak tan─▒t─▒m çal─▒┼čmalar─▒nda bulunuyoruz. Özellikle sosyal medya üzerinde yapt─▒─č─▒m─▒z tan─▒t─▒mlarda kulland─▒─č─▒m─▒z foto─čraflar, binlerce ki┼či taraf─▒ndan be─čeniliyor” dedi ve yar─▒┼čman─▒n gördü─čü ilgiden duydu─ču memnuniyeti ifade etti.

BA┼×VURULAR ONLINE YAPILACAK

Türkiye Foto─čraf Sanat─▒ Federasyonu’na (TFSF) ba─čl─▒ olarak  gerçekle┼čecek yar─▒┼čma, tüm amatör ve profesyonel foto─črafç─▒lara aç─▒k olup, ba┼čvurular 14 Ekim 2016, saat 23:00’e kadar http://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresine online olarak yap─▒labilir.

á á