KUTO’DA PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Kuşadası Ticaret Odası personeli, eğitim programları kapsamında kişisel gelişime yönelik “Temel Ä°letişim Becerileri” ve “Stres Yönetimi” konularında eğitim aldı.

ANKAMER Danışmanlık firması eğitmenleri; Eğitim ve Gelişim Danışmanı Belgin Oturgan ve Psigolog Aşina Türkay tarafından verilen ve KUTO Personeli tarafından ilgi gören eğitimler son derece verimli geçti.

” Temel Ä°letişim Becerileri” konusunda, Eğitim ve Gelişim Danışmanı Belgin Oturgan tarafından verilen eğitimlerin ilkinde; iletişimin anlamı, sosyal aktivitelerin ve sosyalleşmenin iletişim üzerindeki etkileri, farkındalık, kendimiz ve kendimizle barışık olmak, başkalarını dinlemenin ve duyduğunu aktif olarak belli etmenin önemi konuşuldu ve kendi ile barışık insanların her anlamda etkili iletişim içinde oldukları vurgulandı.

Psikolog Danışman Aşina Türkay tarafından verilen “Stres Yönetimi” konulu eğitimde ise; stres nedir, stres hakkında bildiklerimiz,  pozitif ve negatif stresler, fiziksel-zihinsel-duygusal-davranışsal stres semptomları konuşuldu. Zorlayan, kısıtlayan, engelleyen durumlar karşısında

verdiğimiz tepki, baskının stres olduğunu vurgulayan Psikolog Türkay, stresi yönetmek hakkında da bilgi verdi. Değişebilme inancının önemine değinen Aşina Türkay, stresi yönetmenin bedensel yolu olan spor yapma ve doğru beslenmenin yanı sıra olmazsa olmalar olarak; “düşünce biçiminizi değiştirin, davranışınızı değiştirin ve yaşam stilinizi değiştirin” dedi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, ANKAMER Danışmanlık eğitmenlerinin verdiği eğitimlerin, personelin kişisel gelişimi ve üyelerle iletişim ve hizmet kalitesini arttırıcı etkileri olacağını söyledi.

ANKAMER Danışmanlık ve Organizasyon firması eğitmenlerinden Psikolog Danışman Aşina Türkay  Ä°stanbul Üniversitesi Rehberlik ve psikolojik danışmanlık mezunu olup stres yönetimi, öfke kontrolü, unutkanlık ve zaman yönetimi,  liderlik eğitimleri vermektedir.  Eğitmen Belgin Oturgan, Doğu Akdeniz üniversitesi Ä°ngiliz Dili Eğitimi mezunu, aynı zamanda Doğu Akdeniz üniversitesinde Ä°letişim bilimleri konusunda doktora yapmaktadır. Etkili iletişim motivasyon ve empati konularında da eğitimlerine devam etmektedir.