KUTO TOBB 72. GENEL KURULU’NA KATILDI

Kuşadası Ticaret Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 72. Genel Kurulu’na katıldı. 10-11 Mayıs tarihlerinde yapılan genel kurula, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, TOBB Delegeleri Namık Kemal Daylan, Nejad Özalp, Ahmet Semih Arcan, Tolga Erdem, Murat Boranalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Yıkılmaz, İrfan Yiğit, Suat Özdemir, Mali Danışman Mustafa Oğuzkaan, Hukuk Danışmanı ve Kadın Girişimci Av. Birgül Öner ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurgil Gürcan katıldı.

TOBB 72. Genel Kurulu’nun ilk gününde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, konseyler, oda, borsa başkanları ve delegelerin,  Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulunmalarının ardından,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) 10, 20 ve 33'üncü yılını doldurmuş delegelere yönelik "72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni", TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katımıyla TOBB konferans salonunda gerçekleştirildi.​

72. GENEL KURULU’DA “TÜRKİYE HEPİMİZİN” MESAJI

Genel Kurulu’nun ikinci günü,  M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde,

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal, İçişleri Bakanı Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, bazı eski bakanlar, oda ve borsa başkanları ile diğer davetlilerin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu esas zenginliğin girişimci ruh olduğunu ifade ederek, “Hedeflere ulaşmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çalışmak zorundayız” dedi. Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan TOBB Başkanı ‘Türkiye hepimizin’ mesajı verdi.​

Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmasında; Türkiye’nin zenginleşmek için girişimcilikten başka çıkar yolunun olmadığını vurguladı ve “ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil girişimcilere ihtiyacımız var” dedi ve Oda ve Borsaların; özel sektörü en iyi temsil eden, üyelerinin sorunlarını çözen, hizmet kalitesi Avrupa standartlarına ulaşmış, çağdaş kurumlara dönüştüğünü vurguladı.

“Bu millet daha iyilerini hak ediyor. Önümüzde büyük hedeflerimiz var” sözleriyle konuşmasına devam eden Hisarcıklıoğlu: Türkiye’nin son yıllarda bir başarı öyküsü yazdığını belirtti ve “daha ileri gitmek için yol haritamızı belirlemeliyiz ve ülkemizin yıldızını yeniden parlatmalıyız” dedi.

Konuşmasında, genç ve kadın girişimcilerimize  teşekkür eden Hisarcıklıoğlu, “Özellikle kadın girişimcilerimizle iftihar ediyorum. Türkiye’nin geleceği sizlerin elinde” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Son dönemde yeniden alevlenen terör olaylarına da değinen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da iş dünyası büyük sıkıntı yaşıyor. Kepenk açamayan esnafımız, siftahsız KOBİ’miz, evine ekmek götüremiyor. Terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunu yaparken o bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın da yanında olacağız.  Terörle mücadele kapsamında, ekonomik olarak onlara yeni çözümler üretmek zorundayız “ dedi.

Anayasa çalışmalarıyla ilgili ; “daha çağdaş, özgür, huzurlu ve adil bir ülkede yaşamanın en önemli yolu anayasadan geçiyor. Yeni bir anayasa ile yeni bir uzlaşma zemini de yakalamak zorundayız.” Diyen Hisarcıklıoğlu’nun konuşması “Bu ülkenin sorunları da, zenginliği de bizim. Türkiye hepimizin” sözleriyle son buldu.

Katılımın oldukça yüksek olduğu genel kurul, konuşmaların ardından komisyon sunuşları ile son buldu.