TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

KUTO TOBB 72. GENEL KURULU┬ĺNA KATILDI

Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒, Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či (TOBB) 72. Genel Kurulu’na kat─▒ld─▒. 10-11 May─▒s tarihlerinde yap─▒lan genel kurula, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan, Meclis Ba┼čkan─▒ Mahmut Özta┼č, TOBB Delegeleri Nam─▒k Kemal Daylan, Nejad Özalp, Ahmet Semih Arcan, Tolga Erdem, Murat Boranalp, Yönetim Kurulu Üyeleri Seydi Y─▒k─▒lmaz, ─░rfan Yi─čit, Suat Özdemir, Mali Dan─▒┼čman Mustafa O─čuzkaan, Hukuk Dan─▒┼čman─▒ ve Kad─▒n Giri┼čimci Av. Birgül Öner ve Kad─▒n Giri┼čimciler Kurulu Ba┼čkan─▒ Nurgil Gürcan kat─▒ld─▒.

TOBB 72. Genel Kurulu’nun ilk gününde, TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ba┼čkanl─▒─č─▒nda TOBB Yönetim Kurulu, konseyler, oda, borsa ba┼čkanlar─▒ ve delegelerin,  An─▒tkabir’i ziyaret ederek Ata’n─▒n huzurunda sayg─▒ duru┼čunda bulunmalar─▒n─▒n ard─▒ndan,  Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’nde (TOBB) 10, 20 ve 33'üncü y─▒l─▒n─▒ doldurmu┼č delegelere yönelik "72. Genel Kurul Hizmet ┼×eref Belgesi ve Plaket Töreni", TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ev sahipli─činde Cumhurba┼čkan─▒ Recep Tayyip Erdo─čan'─▒n da kat─▒m─▒yla TOBB konferans salonunda gerçekle┼čtirildi.​

72. GENEL KURULU’DA “TÜRK─░YE HEP─░M─░Z─░N” MESAJI

Genel Kurulu’nun ikinci günü,  M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun ev sahipli─činde,

CHP Genel Ba┼čkan─▒ Kemal K─▒l─▒çdaro─člu, Ekonomi Bakan─▒ Mustafa Elita┼č, Gümrük ve Ticaret Bakan─▒ Bülent Tüfenkci, Maliye Bakan─▒ Naci A─čbal, ─░çi┼čleri Bakan─▒ Efkan Ala, MHP Genel Ba┼čkan Yard─▒mc─▒s─▒ Oktay Vural, baz─▒ eski bakanlar, oda ve borsa ba┼čkanlar─▒ ile di─čer davetlilerin kat─▒l─▒m─▒yla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekle┼čtirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birli─či’nin (TOBB) 72. Genel Kurulu’nda konu┼čan TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu esas zenginli─čin giri┼čimci ruh oldu─čunu ifade ederek, “Hedeflere ula┼čmak istiyorsak, geride kalmak istemiyorsak, her gün bir önceki günden daha fazla çal─▒┼čmak zorunday─▒z” dedi. Birlik ve beraberli─čin önemine vurgu yapan TOBB Ba┼čkan─▒ ‘Türkiye hepimizin’ mesaj─▒ verdi.​

Hisarc─▒kl─▒o─člu burada yapt─▒─č─▒ konu┼čmas─▒nda; Türkiye’nin zenginle┼čmek için giri┼čimcilikten ba┼čka ç─▒kar yolunun olmad─▒─č─▒n─▒ vurgulad─▒ ve “ezber bozan inovasyonlar yapan, yeni nesil giri┼čimcilere ihtiyac─▒m─▒z var” dedi ve Oda ve Borsalar─▒n; özel sektörü en iyi temsil eden, üyelerinin sorunlar─▒n─▒ çözen, hizmet kalitesi Avrupa standartlar─▒na ula┼čm─▒┼č, ça─čda┼č kurumlara dönü┼čtü─čünü vurgulad─▒.

“Bu millet daha iyilerini hak ediyor. Önümüzde büyük hedeflerimiz var” sözleriyle konu┼čmas─▒na devam eden Hisarc─▒kl─▒o─člu: Türkiye’nin son y─▒llarda bir ba┼čar─▒ öyküsü yazd─▒─č─▒n─▒ belirtti ve “daha ileri gitmek için yol haritam─▒z─▒ belirlemeliyiz ve ülkemizin y─▒ld─▒z─▒n─▒ yeniden parlatmal─▒y─▒z” dedi.

Konu┼čmas─▒nda, genç ve kad─▒n giri┼čimcilerimize  te┼čekkür eden Hisarc─▒kl─▒o─člu, “Özellikle kad─▒n giri┼čimcilerimizle iftihar ediyorum. Türkiye’nin gelece─či sizlerin elinde” sözleriyle konu┼čmas─▒n─▒ sürdürdü.

Son dönemde yeniden alevlenen terör olaylar─▒na da de─činen TOBB Ba┼čkan─▒ M. Rifat Hisarc─▒kl─▒o─člu, “Do─ču ve Güneydo─ču Anadolu’da i┼č dünyas─▒ büyük s─▒k─▒nt─▒ ya┼č─▒yor. Kepenk açamayan esnaf─▒m─▒z, siftahs─▒z KOB─░’miz, evine ekmek götüremiyor. Terörle sonuna kadar mücadele edece─čiz. Bunu yaparken o bölgelerde ya┼čayan vatanda┼člar─▒m─▒z─▒n da yan─▒nda olaca─č─▒z.  Terörle mücadele kapsam─▒nda, ekonomik olarak onlara yeni çözümler üretmek zorunday─▒z “ dedi.

Anayasa çal─▒┼čmalar─▒yla ilgili ; “daha ça─čda┼č, özgür, huzurlu ve adil bir ülkede ya┼čaman─▒n en önemli yolu anayasadan geçiyor. Yeni bir anayasa ile yeni bir uzla┼čma zemini de yakalamak zorunday─▒z.” Diyen Hisarc─▒kl─▒o─člu’nun konu┼čmas─▒ “Bu ülkenin sorunlar─▒ da, zenginli─či de bizim. Türkiye hepimizin” sözleriyle son buldu.

Kat─▒l─▒m─▒n oldukça yüksek oldu─ču genel kurul, konu┼čmalar─▒n ard─▒ndan komisyon sunu┼člar─▒ ile son buldu.

á á