KUŞADASI TİCARET ODASI TARİŞ ARAZİSİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE İLETTİ

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Tariş arazisi ile ilgili aldıkları ortak görüşlerini Aydın Büyükşehir Belediyesine iletti.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan başkanlığında gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararda; Tariş arazisinin bulunduğu Atatürk Bulvarı sahil bandının Kuşadası için çok önemli bir bölge olduğu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Tariş’ten satın alınmış olan 9 bin 958 metrekarelik arsanın kullanımı için Kuşadası halkının da görüşlerinin alınmasından duyulan memnuniyet dile getirilerek, arazi ile ilgili Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı ortak görüş şu şekilde belirtildi:

“Öncelikle ilçemizin hızla betonlaşmaya başladığı dönemde, Tariş arazisinin bulunduğu Atatürk Bulvarı sahil bandı en önemli bölgelerimizden biridir.  Arazi üzerinde bulunan tarihi binaların restore edilerek, örneğin müze haline getirilmesi, arazi içerisine bina yapılmadan ağaçlandırılarak, yürüyüş yolu, bisiklet yolu, anfi tiyatro vb. aktivite yapılacak yerlerin olması beklentilerimiz dahilindedir. Ayrıca, sahil yolunda büyük sıkıntı yaratan yol kenarı otopark sorunu için de, özellikle arazinin alt bölümüne yapılacak olan otopark, büyük ölçüde otopark sorununu çözecektir.

Geçtiğimiz günlerde Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliğinin yapmış olduğu açıklamada da olduğu gibi, ilçe belediyesinin kullanımında bulunan eski futbol sahasının da, yapılacak olan projeye dahil edilerek, sahil bandından başlayarak marinaya kadar projelendirilmesi ve Atatürk Bulvarı’nın tek yön olarak kullanılması, ilçemiz sahilinin değişip güzelleşmesine katkı sağlayacaktır.”