BU SÖYLEŞİDE MAZERET YOK

Kuşadası Ticaret Odası’nın düzenlediği “Mazeret Yok” konulu söyleşi, Dr. Şaban Kızıldağ’ın katılımıyla Kuşadası Ticaret Odası’nda gerçekleşti.

Kişisel Gelişim ve İletişim uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ’ın esprili anlatımıyla oldukça keyifli geçen söyleşiye, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejad Özalp, Yönetim kurulu üyesi Seydi Yıkılmaz ve kalabalık bir dinleyici kitlesi katıldı.

Uluslararası danışman, eğitimci, koç ve yazar olan Kızıldağ söyleşide, başarıya giden yolları ve başarının sırlarını anlattı ve “5 K, 1 N” olarak nitelediği başarının sırrının kesintisiz çalışma, koşullara ayak uydurma, kurumsal kimlik, kurumsal kalite ve kişisel kalitede saklı olduğunu söyledi.

3B olarak kodladığı; ben bilmem, bahane ve bana nelerin ise başarısızlığı körüklediğine dikkat çeken Kızıldağ, her şeye rağmen “mazeret yok” sloganıyla çıktığı söyleşilerinde, başarının sırrı olan “5 K, 1N” deki 1 N’nin “nasıl” olarak sorgulama olduğunu söyledi ve 5 K’nın ilki kesintisiz çalışma; bir iş kesintiye uğradığında başarı şansı yoktur, ikincisi koşullara ayak uydurma; her neredeyseniz, kıyasıya rekabet içinde koşullara ayak uydurmadan başarı şansı yoktur dedi. Söyleşinin devamında, K’lardan üçüncüsünü kurumsal kalite; başarının gölgelenmemesi için işini bilenlerle çalışmanın gerekliliği, dördüncü K kurumsal kimlik; mutlaka kurumsal kimliğiniz olmalı, beşinci K’yı ise kişisel kalite olarak anlatan Dr. Şaban Kızıldağ; kişisel kalitenin unvan, para ve makamla olmadığını, kendini geliştirmekle olacağını söyledi.

Bugüne kadar 1 milyon kişiye konferans ve seminer vermiş olan Dr. Şaban Kızıldağ’ın, Kuşadası Ticaret Odası’nda mizahi bir dille gerçekleştirdiği VE büyük bir keyifle izlenen söyleşinin sonunda, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan tarafından kendisine Kuşadası Prestij Kitabı hediye edildi.