TŘm sekt÷rlere ait haberler aylara g÷re listelenmektedir. Haberlerin išeri­ini g÷rmek išin ba■lřklarřn Řzerine třklayřnřz.

2016 TUR─░ZM SEZONU DE─×ERLEND─░RME TOPLANTISI KU┼×ADASI T─░CARET ODASI┬ĺNDA YAPILDI

Ku┼čadas─▒ Belediyesi, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ ve Kent Konseyi öncülü─čünde, Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒’nda 2016 Turizm Sezonu De─čerlendirme Toplant─▒s─▒ yap─▒ld─▒.

Turizmci Hasan Tonbul ve ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yard─▒mc─▒s─▒ Doç Dr. Osman Çolako─člu’nun konu┼čmac─▒ olarak kat─▒ld─▒─č─▒ toplant─▒ya, CHP Ayd─▒n Milletvekili Hüseyin Y─▒ld─▒z, mülki amirler, sivil toplum kurulu┼člar─▒ temsilcileri, otelciler, acentac─▒lar ve Ku┼čadas─▒ esnaf─▒ yo─čun ilgi gösterdi.

Toplant─▒da aç─▒l─▒┼č konu┼čmas─▒ yapan Ku┼čadas─▒ Ticaret Odas─▒ Yönetim Kurulu Ba┼čkan─▒ Serdar Akdo─čan; bu y─▒l turizmin çok parlak görünmedi─čini, Ku┼čadas─▒ olarak panik yapmadan birlik içinde hareket edilmesi gerekti─čini söyledi ve yerli pazar─▒n önemini vurgulayarak Ticaret Odas─▒ olarak bu konuda çal─▒┼čmalar yapt─▒klar─▒n─▒ belirtti. Ku┼čadas─▒ Güvercin ad─▒yla Sosyal medya üzerinden yap─▒lan yay─▒nlarla 1.000.000 ki┼čiye ula┼č─▒ld─▒─č─▒n─▒ dile getiren Akdo─čan, bu çal─▒┼čmalar─▒n artarak devam edece─čini sözlerine ekledi ve herkesten payla┼čarak destek olmalar─▒n─▒ istedi.

Kent Konseyi ba┼čkan─▒ ─░smail Tezgel’in ard─▒ndan konu┼čan Ku┼čadas─▒ Belediye Ba┼čkan─▒ Özer Kayal─▒,  Belediye olarak turizmi artt─▒rmak ad─▒na yapt─▒klar─▒ çal─▒┼čmalar─▒ anlatt─▒ ve kriz ortam─▒nda birlikteli─či sa─člaman─▒n önemini vurgulad─▒. Turizm Komisyonu Üyesi

CHP Milletvekili Hüseyin Y─▒ld─▒z konu┼čmas─▒nda,  turizmin içinden gelen biri olarak, sunduklar─▒ önlemleri anlatt─▒ ve yap─▒lacak çal─▒┼čmalarla 2016 turizm sezonunun az zararla kapat─▒labilece─čini, özellikle iç turizme destek verilmesi ve bu konuda sivil toplum örgütleriyle çal─▒┼čmak gerekti─čini söyledi.

Toplant─▒n─▒n konu┼čmac─▒lar─▒ndan Doç Dr. Osman Eralp Çolako─člu 2016’da Rusya ile s─▒n─▒rl─▒ bir krizin zaten beklendi─čini ama bu y─▒l─▒n, terörün turizmi hedefledi─či bir y─▒la dönü┼čtü─čünü söyledi ve “krizle mücadele edecek uzman kadro ve kal─▒c─▒ hasar─▒ önlemek için stratejik plan yapmal─▒y─▒z” dedi. Devletin aç─▒klad─▒─č─▒ önlem paketi ve bu konudaki ele┼čtiriler hakk─▒nda bilgi veren Çolako─člu, deniz, kum, güne┼č d─▒┼č─▒nda krizden daha az etkilenen turizm türlerinin geli┼čtirilmesi gerekti─čini vurgulad─▒ ve verilerle yap─▒lmas─▒ gerekenler ve al─▒nmas─▒ gereken önlemler konular─▒nda da bilgiler verdi.

2016 Turizm Sezonu De─čerlendirme Toplant─▒s─▒n─▒n di─čer konu┼čmac─▒s─▒ Turizmci Hasan Tonbul; “önümüzdeki tabloyu do─čru de─čerlendirmeliyiz “sözleriyle ba┼člad─▒─č─▒ konu┼čmas─▒nda “öncelikle krizi iyi tahlil edip, ticareti iyi kavram─▒┼č olmam─▒z laz─▒m. Bu bölgede gelirimizin  %100’ü turizmden geliyor ve bizlerin d─▒┼č─▒nda geli┼čen olumsuzluklarla bu hale gelindi” dedi. Ülkemizin iki önemli pazar─▒ oldu─čunu vurgulayan Tonbul, bunlar─▒n Rusya ve Avrupa ülkeleri oldu─čunu belirtti. Rusya ile krizin uçaktan önce ba┼člad─▒─č─▒n─▒ ve Rusya’dan çok fazla alacak oldu─čunu söyleyen Tonbul, turizmde ya┼čanan krizin, bankalardan kredi alan büyük tesisler ve turizmcilerden sonra, bankalara da s─▒çrayabilece─čini dile getirdi.

Kriz ortamlar─▒nda birlik olup, taviz vermemek gerekti─čini dile getiren Tonbul, Avrupa pazar─▒nda ya┼čanan krizin alg─▒ sonucu oldu─čunu söyledi. S─▒kl─▒kla gelen terör sald─▒r─▒lar─▒n─▒n kararlar─▒m─▒z─▒ günlük de─či┼čtirebildi─čini ve dünyada da her┼čeyin de─či┼čece─čini, hiçbir ┼čeyin eskisi gibi olmayaca─č─▒n─▒ vurgulayan Tonbul, e─čitimli personelin de ya┼čanan zor dönemde kaybedilmemesi ve bu konuda da formüller üzerinde çal─▒┼č─▒lmas─▒ gerekti─čini belirtti.

Ku┼čadas─▒ ile ilgili çar┼č─▒lar─▒n da önemini dile getiren Hasan Tonbul, Ku┼čadas─▒’nda di─čer unsurlar─▒n yan─▒nda çar┼č─▒lar─▒n─▒n da cezbetmesi gerekti─čini söyledi ve “krizi özele┼čtiri yapma f─▒rsat─▒ olarak görüyorum” dedi.

Piyasalarla ve iptallerle ilgili rakamsal bilgiler de veren Tonbul; en büyük kayb─▒n Fransa’da ya┼čand─▒─č─▒n─▒, kay─▒plarda genel ortalaman─▒n ise %40  oldu─čunu söyledi.

Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör’ün bu y─▒l Ku┼čadas─▒ liman─▒na 390 gemi, 480 bin yolcu beklendi─čini söyledi─či toplant─▒, kat─▒l─▒mc─▒lar─▒n konu┼čmac─▒lara yönelttikleri sorular ile son buldu.

á á