KUŞADASI TİCARET ODASI’NDA TURİZM SEZONU ÖNCESİ GÜVENLİK TOPLANTISI

Yaklaşan turizm sezonu öncesi, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü tarafından Kuşadası Ticaret Odası konferans salonunda sivil toplum kuruluşları, turizmciler, otelciler ve Kuşadası esnafının katıldığı bir toplantı yapıldı.

Oldukça yoğun ilgi gören ve Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Efe Uncu, Aydın Turist Rehberleri Odası Başkan Yardımcısı Ozan Sayın, ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Osman Eralp Çolakoğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu; yaklaşan turizm sezonu öncesinde Kuşadası’nda güvenli bir sezon geçirmek ve bilgilendirmek için toplanıldığını, 2015 yılının alınan güvenlik önlemleri ile sorunsuz geçtiğini söyledi ve bu yıl da güvenliği en üst seviyede sağlamak için tüm sivil toplum örgütleri, meslek odaları, turizmciler, esnaf ve Kuşadası halkı ile birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Artan terör saldırıları nedeniyle ülkemizin zor ve hassas bir dönemden geçtiğini belirten Batçıoğlu, Kuşadası’nın da geçmiş yıllarda terör saldırısından etkilendiğini, aynı acıyı bir daha yaşamamak için tedbirli ve birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi.

Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan’da toplantıda yaptığı konuşmada terör saldırılarının herkesi derinden yaraladığını ve turizm de ciddi kayıplar yaşandığını söyledi. Akdoğan “Sadece Kuşadası ve turizm için değil, ülke güvenliği için endişe duyuyoruz. Bu gün bu toplantıda nasıl önlem alınmalı ve biz hep beraber Kuşadası olarak neler yapmalıyız bunları konuşmalıyız” dedi ve Ankara saldırısında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek bir daha bu tür olayların yaşanmamasını diledi.

Sivil toplum örgütleri temsilcilerinin konuşmalarının ve Terörle Mücadele ve Güvenlik Büro Amiri Saim Teğek’in terör ile ilgili bilgilendirme yaptığı sunumunun ardından, toplantıya katılan turizmciler ve esnafın sorularını cevaplandıran Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Türkiye’de bir ilk olan ve 8 dilde yayına geçen, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü mobil uygulaması ile ilgili de bilgi verdi.